''Марјану се допала идеја...''

''А Горанов сервис је био један од најбољих!'' Првих неколико дана на Гренд слему могу да буду врло неугодни и "клизави" за фаворите, али не и за Новака Ђоковића.

Тенис 02.07.2019 | 17:49
''Марјану се допала идеја...''
Шампион је почео сигурно, рутински, у довољно јаком тесту да осети изазов новог покушаја да се одбрани једна и освоји нова титула на Вимблдону.

Клизали су се неки други, на пример Зверев и Циципас, али Новак је имајући ту част и прилику да осети каква је подлога ове године на Централном терену, рекао да и нема неке велике разлике у односи на 2018. Ако је тако, то је добар знак.

“Првих неколико дана је доста клизаво, вероватно је подлога зато нешто бржа, јер се није играло на њој. Не осећам никакву посебну разлику у односу на прошлу годину. Да, дефинитивно је спорије у последњих шест-седам година него на почетку моје каријере. Баш сам разговарао с Гораном о томе и он каже да је велика разлика у односу на период када је он играо, да је тада било као лед, да су лопте биле брже и да је ниже одскакала лоптица, што је вероватно највећа разлика. И лопте су веће и чупавије него што је то био случај пре десетак година, али кажем, не видим неку разлику у односу на прошлу годину”, изјавио је Новак српским новинарима у Лондону.

Иванишевић је тема која је у други план потиснула већ досадну причу о АТП Савету играча. Подсетили су Новака на ту 2001. и Иванишевићево освајање Вимблдона, а он се присетио где је тада био и како је све посматрао.

“Био сам тада у Умагу и припремао сам се за турнир са целом породицом. Цела Хрватска је то гледала, било је јако узбудљиво финале – Горанове дупле грешке на меч лопте, на крају храбри асови. Узимајући у обзир оно што је он проживео до тог тренутка, то је дефинитивно један од мојих најдражих тениских успомена из детињства. Угледао сам се на њега као на представника нашег региона и великог шампиона. Одувек сам сањао да играм на Вимблдону, да га освојим. Када је он то учинио, један од наших, онда осећаш да и ти можеш. Дао је крила и мени и свима нама”, искрен је светски број један, који је тачно десет година касније освојио првенац на "Ол Ингландс клубу".

Причао је Ђоковић о томе како је све кренуло, али нас је занимало да ли се по позиву Иванишевићу чуо са некадашњим учитељем, Николом Пилићем.

“Нисам се чуо с Пилићем јер се све релативно брзо догодило. Јесам размишљао већ неко време, разговарао с Марјаном о томе да се опет прикључи неки бивши шампион који је био у мојој кожи, да нам дође неко освежење. Са генералном идејом се Марјан сложио, нисмо разговарали конкретно о именима, али Горан ми је био у топ два-три човека о којима смо размишљали. Пред долазак у Лондон смо опет причали, Марјану се допала идеја јер Горан долази са истог подручја, лепо смо се слагали током свих ових година јер се виђамо на турнирима. Лепо је имати га са моје стране мреже, одмах смо се повезали на терену, а много смо разговарали и телефоном, као и Марјан и он. Усмена припрема је постојала, а Иванишевић је као тренер мојих ривала студирао моју игру и било је интерсантно чути шта мисли о мојим ударцима и о томе где имам простора за напредак”, испричао је Новак.

Наравно, није упутно причати о тим стварима и детаљима, нарочито не када сте на Гренд слему где је свака ситница важна и може да вас одведе у једном или другом смеру. Али неки оквири су постављени. Питање је само како ће све функционисати убудуће.

“Разговарали смо о различитим сегментима игре. Његов сервис био је један од најбољих на свету, обојица осећамо да ту могу још да напредујем. Причали смо о техничким детаљима које не бих да откривам у јавности, али генерално о кретњи, ставу, позицији на терену... Пре него што је сезона кренула, са Марјаном сам се договорио за одређене турнире, а на другима је требало да буде мој брат Марко. Сада ћемо видети са Гораном да ли желимо да наставимо даље после Вимблдона, да ли нам је обојици пријало, ако се то деси, направићемо даљи договор на које турнире ће долазити, у договору с Марјаном”, закључио је шампион Вимблдона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар