Ким и њен „кимоно“

Градоначелник Кјота Даисаку Кадокава, заљубљеник у кимоно послао је писмо америчкој икони поп културе Ким Кардашијан Вест у којем тражи од ње да поново размотри да кимоно ипак не буде назив њене нове марке доњег веша.

Занимљивости 02.07.2019 | 08:39
Ким и њен „кимоно“
„Кимоно је традиционална етничка хаљина која се у нашој богатој природи и историји одржава уз неуморне напоре и студије наших претходника и то је култура која се негује и преноси са пажњом“, написао је градоначелник Кадокава, који је познат по томе што носи кимоно док обавља службене дужности, пренео је Кјодо.

 Даисаку Кадокава је рекао да не само Јапанци, већ и страни туристи често шетају Кјотом и носе кимоно, додајући да његов град покушава да региструје Кимоно културу на Унесковом попису нематеријалне културне баштине.

„Сматрамо да су имена за кимоно имовина коју деле сви људи који воле кимоно и његову културу, те стога не би требало да буде монополизован“, написао је Кадокава.

Портпаролка Одељења за традиционалне индустрије у граду рекла је да је порука послата Ким Кардашиан Вест на енглеском језику поштом и мејлом, као и да је постављена на градоначелниковој службеној страници на Фејсбуку.

Ким Кардашиан Вест је објавила детаље о својој предстојећој колекцији "Кимоно Солутионwеар" на друштвеним мрежама прошле недеље.

„Кимоно је моје схватање облика и решења за жене које заправо 'ради'“, написала је ријалити звезда.

Њену најаву су жестоко критиковали на друштвеним медијима, а поједини људи су направили хаштаг #КимОхНо (Ким, о не).

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар