ЕП: Србија на Шведску у четвртфиналу!

Прете близнакиње Фрида и Елин.  Скандинавке боље од Летоније.  Спектакл у Арени је заказан: Српкиње добиле ривалке! Изабранице Марине Маљковић сада знају против кога ће играти у четвртфиналу Европског првенства.

Кошарка 01.07.2019 | 20:41
ЕП: Србија на Шведску у четвртфиналу!
Последња дилема је отклоњена. Марина Маљковић и њен стручни штаб су сазнали име противника у борби за полуфинале и олимпијску визу у Токију. Србија ће се у четвртфиналу Евробаскета одмерити са Шведском, која је ту привилегију заслужила вечерашњом победом над Летонијом од 77:62

Није у ствари овде ни било превелике дилеме, барем не ако је за судити по току утакмице у Риги. Ни подршка домаће публике није могла да помогне Летонкама да замаскирају очигледну инфериорност у квалитету. Већ после прве четвртине Швеђанке су водиле са 23:14, а после друге је на семафору писало 45:23 и постало је јасно да Летонке овде немају шта да траже.

На крају већ поменутих 77:62 уз неколико статистичких података о ривалкама на које ће Српкиње морати да обрате посебну пажњу.

Фрида Елдебринк из WНБА лигаша Сан Антонио Старса је кошгетерски била најрасположенија и меч завршила са 21 кошем, 14 је убацила Калис Лојд, док су на 12 стале Бинта Драме и Аманда Захуи, снажна петица која је са својих 196 центиметара ухватила и 10 скокова. Један више је имала Реган Маргарити, док се Елин Елребринк, Фридина сестра близнакиња, истакла са осам асистенција.

Репрезентација Србије је перфектна изашла из зрењанинске "групе смрти" и квалификовала се директно у четвртфинале Еуробаскета.

У четвртак, у Штарк арени, изабранице Марине Маљковић играће против селекције Шведске!  

Скандинавке су у понедељак у доигравању савладале Летонију у Риги резултатом 77:62 и тако су избориле своје место међу најбољих осам екипа Старог континента.

Најефикаснија у победничком тиму била је Фрида Елдебринк са 21 поеном, док је код Летоније најбоља била Елина Дикаиулаку са 14 поена.

Касније вечерас на програму је још једна утакмица осмине финала, а састаће се Велика Британија и Црна Гора. Победника тог меча у четвртфиналу чека Мађарска.

У овом тренутку, познато је само да ће у четвртфиналу играти Србија и Шведска, док се још очекују преостала три пара...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: ФИБА

Коментари / 0

Оставите коментар