БЛ: Иза кулиса Скупштине СДС-а

Побједа Шаровића отворила је низ негативних опција по Додика. Он сада мора очекивати јачање опозиције на нивоу РС, али оно што је још важније, више не може рачунати са потпуним девастирањем институција БиХ, што је намјеравао учинити да је СДС ставио под своју контролу

Република Српска 01.07.2019 | 19:58
БЛ: Иза кулиса Скупштине СДС-а
Мирко Шаровић, актуелни министар у Савјету министара БиХ, изабран је за новог лидера Српске демократске странке (СДС). Он је на Скупштини СДС, одржаној 30. јуна у Бањалуци за 24 гласа, побиједио противкандидата Милана Миличевића, актуелног начелника Теслића. 

Највећи губитник гласања делегата на Скупштини СДС, у ствари, није Милан Миличевић, већ Милорад Додик, који је мјесецима на разне начине радио да стави СДС под своју контролу, што би му омогућило да у потпуности управља политичким процесима како у РС, тако и на нивоу БиХ. Кренимо редом. 

ДОДИКОВО СВЕСРПСКО ЈЕДИНСТВО

Сама Скупштина СДС-а одвијала се, на први поглед, у складу са демократским принципима.

Међутим, био је то само привид, јер су јој претходили бројни јавни унутарстраначки ратови, као и они који су се водили испод радара, а који су били много бруталнији од отворених. 

Промотори идеје да СДС треба на уђе у коалицију са Додиком и СНСД-ом, под егидом „свесрпског јединства“, користили су сва могућа средства да побиједе фракцију у странци која се оштро противи било каквом савезништву са Додиковом странком. Није се презало од разних подметања, покушаја куповине делегата, а цијела ситуација кулминирала је у ноћи прије одржавања Скупштине странке, када су многим делегатима, који нису пристали да за новац продају свој глас, стизале отворене пријетње. 

На челу штаба који је водио кампању против Шаровићеве фракције, којој, између осталих, припадају и бивши лидери странке Вукота Говедарица и Младен Босић, био је Дарко Бабаљ из Источног Сарајева, посланик у Народној скупштини РС, док је ударна песница био Милован Цицко Бјелица, начелник Сокоца. 

КОМПРОМИТАЦИЈА ПРОТИВНИКА

Бабаљ је мјесецима, заједно са Додиковим људима од повјерења, на терену роварио и радио против Шаровића и Говедарице, покушавајући их компромитовати на све начине, док је Бјелица то чинио јавно, путем режимских медија у Републици Српској. 

Они су били убијеђени да ће Милан Миличевић, кога су промовисали као свог кандидата, постати нови лидер СДС-а, оног тенутка када су на своју страну придобили Мићу Мићића, градоначелника Бијељине. Мићић се, заправо, показао као највећи лицемјер, јер је обећао подршку Шаровићу, да би пред саму Скупштину делегатима из Бијељине дао јасну инструкцију да гласају за Миличевића. Да би потврдили да су поступили по наређењу локалног шефа, делегати из Бијељине су морали телефоном да сликају своје гласачке листиће. И не само они. 



У битку да СДС буде стављен под окриље Додикове политике били су умијешани многи, од поменутих високих функционера СДС-а, преко  удбашких структура из деведесетих, до Додикових најближих сарадника. 

Побједа Шаровића отворила је, међутим, низ негативних опција по Додика. Он сада мора рачунати са јачањем опозиције на нивоу РС, али оно што је још важније, више не може рачунати са потпуним девастирањем институција БиХ, што је намјеравао да учини да је СДС ставио под своју контролу. 

Аутор: Љиљана Ковачевић/Журнал

Коментари / 114

Оставите коментар
Name

Милош пд

01.07.2019 18:13

Издаја, издаја, издаја! Мићић, Цицко, Соња, Бабаљ, Тубин нису достојни бити у СДС-у. Шаровићу, отјерај издајице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.07.2019 18:40

Није издаја јер је легитимно демократским средствима тразити подршку за једног кандидата. Али,,,,али кад се избор заврши онда губитници дају оставке на мјеста која имају у партији. Јер сада њима овај изабрани НЕМОЗЕ вјеровати ни случајно.Никакве приче о јединству ту не пију воду, то су била два концепта потпуно различита и ту мирења нема. Са њима се на лок. изборе не смије ићи јер је сигурно да настављају даље роварење. Зато се мора један по један удаљити из СДСа и тако цистити редове.

Name

Дејан

01.07.2019 18:48

А сад у Добој истјерати Обренове из канцеларија и по реду.Док јос има времена све сто су роварили послати у прослост...Мицу Мицица,Цицка,Соњу...све...сетња код Додика.....Млади људи су против СНСД...

Name

Ре

01.07.2019 18:48

Мирко , уједини и владај !!!!!

Name

Ре

01.07.2019 18:57

Онда истјерати пола одбора...оде СДС у суноврат.

Name

А

01.07.2019 19:20

Ко ће вам онда остати ?

Name

Цензус

01.07.2019 19:27

Какав теxт,додик на апаратима,среца па имамо драска

Name

Ре СВИМА

01.07.2019 19:29

Нема потребе прозивати никога, сви прозвани ће временом напустити СДС, поставља се питање, ским на локалне изборе. СДС више не постоји у Добоју, оде ли Мићић Мићо, заборавимо на Бјељину, оде ли Милован Бјелица, заборавимо на Соколац, одласком Бабаља и Соње заборавимо на Источно Сарајево. Шта је остало!!! Ништа Велики раскол ће послије ових унутарстраначких избора наступити у СДС. Сви ви што се позивате на "чишћење" странке, замислите се шта ће од исте остати.

Name

Семберац али прави

01.07.2019 19:44

Годинам овде куцкам да је Мићо Мићић гњида од човјека. Да је фукара, лопужа и рекеташ. Довољно је да погледате само састав ГО СДС Бијељине. Сви они када их скупиш на гомилу заједно нема један грам части и поштења. Мићо је уз помоћ Мије Софренића опљачкао Семберију до темеља. Из СДС-а је отјерао све поштене и честите људе а све у циљу предаје Семверије црвеној секти. Остала је само багра уз њега. Њему су мало некретнине по Српској па се је накуповао по Аусзрији, Њемачкој и Швајцарској. Буљави је највећи смрад у СДС-у и ако га Шаровић не одстрани, боље му је да није ни побиједио. Дали сте из његових уста икада чули мајар једну ријеч против Додика. Викенде проводи у Бскинцима на Додиковом имању. Са Тегелтијом послује заједно и зида по Црној Гори. Државне установе под киријом у његовим зградама. Укратко буљави је највећи разбијач СДС-а. То ко не види слијеп је.

Name

додикови папци

01.07.2019 19:56

Цуди ме да вукота јос раније није расцистио са дволицним издајицама треба их одмах окацити на стуб срама и изцланити а сад ни баји нису висе корисни а с тим ни потребни па нек народ бар зна ко је ко и за кога гласа

Name

Стета

01.07.2019 19:57

И у Бијељини и Сокоцу једва цекају да их ријесе. Гласаци их нетрпе као и аколовани људи из СДС. То је понизавајуце, када знају ко су и какви су.

Name

Сретно

01.07.2019 20:01

Шта је кукољ у пшеници. Када се пшеница просије и одстрани кукољ тек тада је на цијени. Зато Мирко просиј странку и народ ће стати иза квалитета.

Name

Ре

01.07.2019 20:30

Боље и да не остане ниста него са овим проданим папцима.. кренути од нуле ако треба али и то је постеније него бити роб Снсд-у.

Name

Ре Дејан

01.07.2019 20:58

дејане обренови су сами претрцали..

Name

Лицни Став

01.07.2019 21:18

Побједник је ипак Вукота Говедарица! Цовјек је сацувао странку од црвених хијена, хирурски прецизно је довео до унутар странацких избора и предао је Мирку. Свака цаст Вукота! СДС на тебе и људе попут тебе мора рацунати у будуцности. ВУКОТА ЈЕ СПАСИО СДС И НИЈЕ ПОКЛЕКАО ПРЕД ИСКУСЕЊИМА!!! БРАВО!

Name

за семберац

01.07.2019 22:39

Сто посто тацно. Црвени отворено врбују подмитљиве сдсовце а све у циљу подјеле главне опозиције на мале групе које немају висе снагу зауставити монопол секте. Укратко лоповска работа

Name

Боб

02.07.2019 05:26

Обавезно странку оцистити од издајника прије изборне кампање јер послије избора стета постаје непоправљива.Колико год се цини да нека звуцна имена носе гласове ...дзаба ти гласови кад се послије избора прелију на супротну страну папанским преласцима.Зато Мирко ЦИСТИ све оне који за овај резим нису изустили ниједну погрдну ријец...сви они су потенцијални папци...немој Соњу заборавити...

Name

Ре: СВИМА

02.07.2019 05:49

Колико год останепоштених члановакоји раде засвесрпско добро-довољно је. А ако не остане ништа, онда таква странка и не треба да постоји.

Name

ЗА РЕ

02.07.2019 08:48

БОЉЕ ИХ ИСТЈЕРАТИ НЕГО ДА ОСТАНУ У СДС-У. НИСУ ДОСТОЈНИ СДС-А И ПОШТЕНИХ СДС-ОВАЦА КОЈИ НИСУ НА ПРОДАЈУ КАО ОНИ. СА ПИЈАЦОМ СМО ИЗГЛЕДА ЗАВРШИЛИ КОГ СУ МОГЛИ КУПИТИ КУПИЛИ СУ. ТАКВИ НАМ И НИСУ ПОТРЕБНИ ВИШЕ У СДС-У, ПА НЕК НАС ОСТАНЕ НИЈЕ БИТНО КОЛИКО БИТНО ЈЕ ДА НАС СВЕ НИСУ МОГЛИ ПОКУПОВАТИ. НЕКО ЈЕ ЧОВЈЕК А НЕКО НЕЧОВЈЕК И НИСМО СВИ ЗА ПРОДАЈУ И НЕ ДАО ДРАГИ БОГ ДА СМО СВИ ИСТИ. СВЕ ЧЕСТИТКЕ ГОСПОДИНУ ШАРОВИЋУ А И ГОВЕДАРИЦИ КОЈИ ЈЕ ИЗДРЖАО СА ТАКВИМ КОЈИ СУ БИЛИ ЗА КУПОВИНУ, ДОБРО ЈЕ СЕ БОРИО СВАКА МУ ЧАСТ, МЛАД, ПОШТЕН И ПЕРСПЕКТИВАН ЧОВЈЕК МЕЂУ ТАКВИМ ПОЈЕДИНИМ ВАЉАЛО ЈЕ ИЗДРЖАТИ.

Name

Озренац

02.07.2019 09:14

Уништили за кратак период водећу странку ...зашто....лични интереси превладали.чавић...тадић..стевандић..ми живимо у идеји да Додик небуде нико и ништа по цијену било које странке и политичара...незнамо шта желимо...

Name

Ре

02.07.2019 12:52

Читајући разне коментаре након избора у СДС-и, многи би све избацили из странке, не размишљајући гдје ће друге наћи, не мисле ваљда од миграната правити гласаче. Нажалост и након умирујућих изјава појединаца који су били на другој страни у односу на Шаровића, СДС ће и даље наставити да се осипа, чудна је људска, а поготово губитничка сујета....Са срећом!

Name

ВРС-РВИ-реп за црвену секту

02.07.2019 18:22

Само се ви немој те бринути ко це остати у СДС -у!!! Нека се стиде они који су од СДС добили све, и данас хтијели да га утопе у секту које је УНИСТИЛА , бацила на кољења РС!!! Они нека размисљају гдије це , нигдије им неце бити као у СДС -у , а сви гласаци остају уз свој СДС који це на васу велику залост тек сад ојацати, господин Саровиц има знање и искуство, прогласен као најбољи министар у СМБиХ, ту су јос цасни и постени цланови пресједниства који се нису могли купити.

Name

АРСЕНИЈЕ

01.07.2019 18:29

Дарко Бабаљ је карцином за СДС, сељациц од Калиновика постао милионер, одакле вила Андреа на Требевицу???? Треба га избацити из СДС-а јер ради против странке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

01.07.2019 19:34

Питајте Бабаља кад је задњи пут био у Херцеговини и сто не иде. Ако не знате, изварао људе узео паре. Нека оде ако смије. Лопов и варалица. Бабаљ, Гасановиц, варалица онај попиц из Добоја .

Name

СрпскоСарајево

01.07.2019 20:10

Знамо ми све сарајевске ЛОПОВЧИНЕ. Сад их само клепати по ушима. А како су се почели радовати, потрчали пред руду. Миркан им је трн у оку. Само напријед Миркане, сад их клепај по ушима. Сад ти се може.

Name

Лицни Став

01.07.2019 21:21

СВЕ ЦЕСТИТКЕ ВУКОТИ НА ЦОЈСТВУ, ОН ЈЕ НАЈЗАСЛУЗНИЈИ ЗА СПАСЕЊЕ СДС-а, А НИКО ГА НЕ ПОМИЊЕ?!

Name

сцепан сцекиц

02.07.2019 05:56

Ето вам оног Вукановица нека он буде сдс онај стенд уп комицар .

Name

ре српско са.

02.07.2019 16:10

А ко ти је то сарајлија извини молим те?? Бабаљ је од Калиновика , а у Лукавици је 99 % становника од Калиновика, Трнова, Фоце, Рогатице, Романије , Херцеговине. Нема у Лукавици сарајлија ал има лопова из СНСД секте на извоз

Name

Ре Арсеније

04.07.2019 15:03

Теби изгледа смета сто је БАБАЉ Из Калиновика, а не сто је такав какав јесте. Има доста сељацке дјеце ииз Калиновика,који су вам професори на најтезим факултетима, зато се не треба ругати ницијем поријеклу. Изаберите своје кадрове Из ЛУкавице, Грлице и сл. Ко вам брани?

Name

ВАЛТЕР

01.07.2019 18:29

Истински чланови СДС у Главном одбору морају очистит редове и из странке искључити цицка бабаља мићу соњу божовића миличевића дакле све додикове људе,који су по задатку у СДС.Без овакве диференцијације СДС ће нестати с политичке сцене.Тек након тога ићи у борбу с режимом.Аргумената за рушење режима има и превише само све то треба систематично радити.Све за спас Републике Србске и народа који овдје живи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

01.07.2019 19:14

Сјаши курта да узјаше мурта,памтимо ми и ваш режим,никада више вјеруј ми.

Name

Мика

01.07.2019 18:34

Мирко Шаровић господин и политички зрео. Треба ли шта више?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

01.07.2019 20:40

Да ли је могуће да се сад СДС поцјепа на два дијела? То се већ једном догодило када је Биљана Плавшић основала СНС. Који се даље дијелио на још ситније дијелове. Значи, све је могуће.

Name

блиц

02.07.2019 07:30

Милицевиц треба формирати странку и уци у власт са СНСД-ом!

Name

триша

01.07.2019 18:36

невјерујем никоме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

02.07.2019 07:57

Откуд сад толики лопови до прије пар дана само у позицији лопови рзмислите мало ста писете .сви су лопови..

Name

РЕ БЛИЦ

02.07.2019 11:53

са додиком ни дјаво неби ушао у коалицију, Додик је криминалац, лопов и убица Српске нације и Републике Српске...

Name

Гио

01.07.2019 18:41

Како вас није срамота да тако лазете и бацате љагу на Дарку Бабаља јер у Истоцном Сарајеву сви добро знају да је то прави цовијек и прави борац за СДС и да се зртвује за странку и све градјане Истоцног Сарајева коме није помогао није му ни одмогао.А ви који писете лази о њему стидите се нисте му ни до кољена.Даре само напријед уз тебе је цитаво Истоцно Сарајево само јако Бабаљ Дарко

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА ре Гио

01.07.2019 19:10

То мозес у своје име прицати а не у име други. Лупас глупости и лази.

Name

Дарко Бабаљ

01.07.2019 19:13

Хвала Сташа, брате мој! Нажалост, није нам суђено. До скорог виђења у СНСД-у...

Name

Неверни Тома

01.07.2019 19:21

Ама шта то наприча. Коме није помогао није ни одмогао. Ишао сам питати га за момка који је завршио факултет безбједности, а чији отац је погинуо у рату као херој, да помогне да га приме у СИПУ. Дбијем обећање, да ће бити ријешен проблем, јер је комплетна породица у СДС-у. Повјерујем, звоем данима пишем поруке ништа. На крају успијем доћи поново до њега, овај пут објашњње, закаснили сте, све је већ раније планирано по именима. Следећи пут поново, али не можеш доћи до њега, дају нам посреднике којима по препоруци скупимо и новац уз добре позајмице, дамо људима блиским Бабаљу, јер кажу мора се помоћи странка и опет ништа, мало смо понудили. Бабаљ је наплаћивао сваку услугу и помоћ код запошљавања. Фуј аветиња, треба га искључити из странке, као и ове аветнике Цицка и њему блиске.

Name

Буха

01.07.2019 19:25

Не каже се Дарку него Дарка

Name

Раденко

01.07.2019 19:29

Нисам сигуран да је бас тако,уствари нико висе није "поуздан"ни 100 посто имун на сарадњу са Додиком зарад лицних интереса. Довољно је поменути само два имена(с има их на дестине)за које ни у сну неби могли вјеровати да це издати...Драган Цавиц и Милан Милицевиц...овај други посебно јер је и послије избора водио лавовску борбу у Теслицу и није подлегао толиким притисцима и уцјеама бореци се буквално сам против свих...јер су све дрзавне институције и ресурси били окренути против њега...и на крају ста,испоставило се да је водио лицни рат против Богданица а не против СНСД и Додика... ко гарантује да и Саровиц инаце стари искусни мацак,не води неки свој рат,бореци се за лицни интерес...а СДС-у нека је Бог у помоци са оваквим руководством...

Name

Ре Гио

01.07.2019 19:36

Питајте Бабаља ста је рекао у Билеци.А Гио је Бабаљ Дарко.

Name

Ре

01.07.2019 19:54

То су своје име прицај. Сви миниз Истоцног Сарајева знамо како се мали непбразовани сељо пробио и обогатио. Јавна не тајна ста се ту ради за запосљавање, не вуци људе за језик...све знамо и вјеруј да це многи кад њега искљуце из странке гласати за СДС

Name

Роки

01.07.2019 20:53

Ма зато сто га знамо, зато и писемо о њему. Кога и гдје је год могао оклемпао је. Зато питајте цасне Херцеговце.Кога је запослио и наплатио је. Тако и онај попиц из Добоја. Питајте војнике које је запослио колика је цифра. Цицко пуко ко тиква, дузан и богу и народу.

Name

Тит

01.07.2019 18:42

Само луд неце распустити ОО СДС а Соколац.Удбаско дијете Бјелица је јад и цемер који је мислио да це спасити се од кривицне одговорности за пљацку Опстине Соколац сто му је обецао Додик ако успије да разбије СДС. Сада по Сокоцу прица да га је Додик обецо подрзати за треци мандат за нацелника опстине.Саровицу на потезу си. Ми стари СДС овци смо ко запете пуске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

01.07.2019 20:10

Ја бих волио да се Саровиц кандидује за начелника опстине Истоцно Ново Сарајево, па да одмери снаге са Цосицем.

Name

Романијски соко

01.07.2019 20:37

Шаровић је поштен човјек,такве треба СДС, у Сокоцу има таквих Самардзија Ненад, Данко Вучетић људи који нису запослили снаху у Туристичку, или рецимо кцерку у "заједницке". То су људи који могу да дају нову енергију, они не купују куће по Сокоцу и станове по Новом Саду.

Name

Мој соколе

02.07.2019 07:04

Нема поштених у политици, у заблуди си. Читав живот живе од политике и на грбачи народа.

Name

Влајко

02.07.2019 17:48

Несо Самардзија 37 година ради на руководецим позицијама, без мрље у каријери и један од најпостенијих људи у СДС-у. Поредити њега са неким битангама и лоповима је ван сваке памети. Сто не казес да му је младји син комерцијалиста и да није хтио да га запосли, крузи прица по Сокоцу да му је рекао боље ти је ту него у дрзавној фирми? Снаха од младјег сина, не ради нигдје. Старији син му вози Ренаулт Лагуну у фази распада? Сто не казес да Данка Вуцетица младја кцерка, факултетски образована не ради нигдје? Неце да је запосли у право због таквих. Не прицајте без аргумената, бар не за такве људе. Поздрав.

Name

Добојлија

01.07.2019 18:43

Нисам СДС-овац али ми је драго сто је Саровиц побиједио јер мислим да је он на целу оног постенијег и цаснијег дијела СДС-а,исто тако мислим да је његова побједа спријецила Додика да оствари контролу над цитавом политицком сценом у РС-у,да унисти и последње дзепове отпора и постане,и буквално,господар зивота и смрти,мада он вец сада мисли да то јест (мада нек зна да је то мац са двије острице).Саровицу сад предстоји велико спремање унутар странке да му се не би и у будуцности десавало да тросе гласове,труд,вријеме,новац....ресурсе,да би Додику намакнули висе посланика.Прво све потенцијалне папке треба истјерати из странке,или их маргинализовати и склонити од свих битних процеса,а онда да покуса да увјери (увјери а не слазе) мене и многе друге да су они постена алтернатива овом лоповском,однародјеном,резиму,а не Мурта који цека да сјасе Курта. П.С. Неописиво ми је драго сто Обренов и распопов план за поновно преузимање добојског СДС-а,бар за сада,није просао

ОДГОВОРИТЕ
Name

..

01.07.2019 20:41

Саровиц це смирити стање у странци а онда це постепено и тихо избацити из свих опција и прича небитне политивке фигире Цицка,Бабаља,Соњу,Тубина...Мићу неће јер је превисе јак и придобице га на своју страну!

Name

ре Романијски соко

02.07.2019 07:53

100% си у праву за Данка и Ненада, има их још, мада мало. Данко образован, честит, поштен, људина у сваком погледу. Њега кандидујте за начелника на локалним изборима. А ове Вубовце склањајте народу са очију, све Цицкови полтрони. Сјећам се колико су клицали и уздизали ГОСПОДИНА ГОВЕДАРИЦУ НА ПРЕДИЗБОРНОМ СКУПУ а, на крају нож у леђа. То говори о њима какви су а Вукота је громада за њих. О Вукотином покојном оцу ђаци, којима је предавао и сада причају која је људина, човјек, Србин. А ја лудак па гласах за Цицка и Соњу, руке ми отпале.

Name

Напријед

01.07.2019 18:45

Цицко, Бабаљ, Мићић, Соња нису заслужили да буду у СДС-у. Мирко, ови нељуди су на све спремни. Сада имаш овлашћења и коначно се ријеши смећа. Нека са њима оду сви који не вриједе. Није битак квантитет, битан је квалитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.Дабић

01.07.2019 18:49

Бабаљу мислио сам да си момчина и непоткупљив, да си нада СДС, гласао за тебе на сваким изборима. А ти папак! Зашто се сад светиш људима који су гласали за Шаровића? Шта си то добио од Баје па се тако понашаш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари СДС

01.07.2019 19:01

Мицо, Цицко и Бабаљ су најгори. Ако их сада не избаците из странке, ја дефинитивно напистам СДС. И не само сто цу напустити, него цу и друге своје пријатеље звати да исто учине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

02.07.2019 07:16

Путуј игумане!

Name

Хаха

01.07.2019 19:05

За сарадњу са Додиком су они који би добили функцију.Они који неби су против.Нема ту ни п од принципа и патриотизма,голи лоповски интереси и сви су исти лопови странка нема везе са тим која је у питању,све го лопов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност

01.07.2019 19:08

Какво јацање опозиције, какви бакраци? Какве издајице, па Соња је церка Радованова, говори ли то ста? Па Бјелица је оснивао ту странку. То сто је идеја на којој се СДС заснива истросена је друга прица. То сто су се такозвани опозиционари из СДС-а намјестили на функције, и сто знају да их Додик неце оставити на тим истим функцијама је опет нека своја прица. Каква је опозиција Саровиц, министар вец 5 година, сви би ми такве опозиције бар 3 мјесеца. Нисам цлан ни једне странке, нити било кога браним, ал кад це ови опозиционари са милионским богатством схватити да и нацелници из СДС а морају сарадјивати са Владом РС??? Или треб бити јуне до краја па да сав народ из СДС ових опстина умре од глади???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

01.07.2019 20:02

Увести под хитно Закон о Порјеклу Имовине,и све нелегално стецено без доказа и папира одузети, било да су у милокрадовој странци,сдс или било којој другој.Доста је било мафијаси и лопузе проклете и самозивне.

Name

За СТВАРНОСТ

01.07.2019 20:07

Види се да си члан СНСД-а,види се да по задатку црвених пишете коментаре како би унијели немир у СДС!? Остави се ти СДС-а,имаш ти много лопова и криминалаца у свом СНСД-у па то коментариши!!!

Name

Док Холидеј

01.07.2019 20:35

треба сарађивати са владом са руководством републике али нетреба издати странку другове за ради лични интереса Први чавић па онај из добоја одмах додику у загрљај није се то дешавало преко ноћи већ су они купити много раније сву ту багру протјерати па нек остане пар људи али поштени . Заборави поменути то јест допунити списак издајника и оног папка тадића немогу заборавити дуел са додиком онако се понаша хулиган чак се и додик изненадијо и тад се сдс почео урушавати . Сва ова имена сам писао малим словима јер су ништарије нисам сдс-овац али свака част господину Говедарици на храбром и паметном потезу а све најбоље господину Шаровићу.

Name

Цхунга Wунга

01.07.2019 21:23

Слусај ти несретнице,не постоје СДС-ове,СНСД-ове.....и ине опстине,то су све опстине РС-а.Постоје опстине у којима су СДС,СНСД.....или неко треци на власти сто не знаци да це тамо и сутра бити на власти.Потпуно је лазна теза да (градо) нацелници опстина у којима је опозиција (СДС,ПДП....) на власти избјегавају сарадњу са Владом РС,ситуација је обрнута,Влада РС (цитај Додик) дискриминисе те опстине,заобилази их код знацајнијих пројеката,не дознацава им припадајуца средства.....,и то зато сто Додик тамо не мозе да има пуну контролу над тросењем новца и не мозе да,како је он то навикао,"повратном спрегом" добар дио тог новца усмјери у свој дзеп,и зато се понаса по оној-ко није са мном тај је против мене.Ал то га (Додика) не спрецава да у тим опстинама убире порезе,акцизе.......пуни будзет,само сто им кроз редистрибуцију даје мање него сто од њих узме.Мада,руку на срце,сви ми у цјелини (РС) у Додиковој "редистрибуцији" добијемо мање него сто се од нас узме.Ста мислис,несретнице,ста би се десило када би нпр. Њемацка канцеларка из СДП дознацавала мање новца,него сто их то следује,њемацким градовима и покрајинама у којима је на власти ЦДУ,или их заобилазила у пројектима само зато сто је тамо ЦДУ на власти?Па видис,врло брзо би избили немири у којима би уцествовали сви градјани без обзира на политицку припадност,а она би,вјероватно,заврсила у затвору до краја зивота.И на крају,не постоји ни један разлог да било ко у овој дрзави буде гладан,то је цивилизацијска тековина.А ти сад ајд на допунску дресуру.

Name

Ре Стварност

02.07.2019 07:56

Слажем се са вама. Али шта то понуди Шаровић српском народу и Републици Српској као нови предсједник СДС-а? Хоће ли били милиона, авиона и камиона? Или дај да срушимо Додика са помагачима, остало ћемо лако. Народ запјенио а ни правца ни циља. Јадни смо и нек се спашава ко је здрав.

Name

Стварност

03.07.2019 05:27

Цунга Лунга, у праву си половицно. Писмен си дјелимицно. А глуп тотално, цим си успио закљуцити да сам из СНСД а. Нисам цлан, а симпатизер сам одредјених људи из СДС а. Супља прица о јакој опозицији, на целу са Саровицем је само остављање Додика на власти ко Тита до краја зивота. Јест нам и опозиција, лидер опозиције министар. На крају крајева дали сте демократију народу гдје и дан данас 10% неписмено, мада је неписмено и 30% и онда се питате сто је ко на власти. Сјебали сте социјализам, увели капитализам и направили од Додика највецег капиталисту, нико други него неписмени народ, и сад нема повратка. Нити це бити закона о изборима нити це бити закона о поријеклу имовине, па они сто треба то да изгласају би први у затвор по тим и слицним законима.

Name

Зоран

01.07.2019 19:38

Ствари су ту потпуно јасне,концептуална и свака друга разлика измедју два кандидата односно двије политике СДС је на сцени кроз цијели унутарстранацки циклус,било је то евидентно и на сједницама главног одбора.Актери нису ни крили своје намјере нити су бирали средства да остваре своје циљеве,који су у ствари били циљеви Милорада Додика.Симптоматицно је да су људи који заговарају сарадњу и коалицију са СНСД управо они људи који су једне новембарске ноци у касним сатима посјетили Добој и Обрена Петровица,суда јавности ради ти људи су именом и презименом Милован Бјелица,Мицо Мициц,Милан Милицевиц и Дарко Бабаљ,људи су досли да направе пакт,договор,сценарио,уроту,како год да то назовемо.Препредени Обрен их цак није ни доцекао и примио него је послао Јериница и неколицину низих официра,јос тад је све било јасно,бар нама који овдје зивимо и знамо историјат избора 2018 до танцина.И нема се ту ста крити нити умотавати у целофан,људи су покусали,није им успјело и ста сад.Оставити их унутра је погубно,мозда не толико сад али свакако догодине,странка је издрзала и одбила овај напад,теско и с муком али ипак.Утакмица је заврсена,резултат је такав какав јесте,побједник треба да ради и да тренира,поразени на трансфер листу,,мозда у квалификације у неком другом такмицењу низег ранга или како вец одлуце.Оставити све како јесте и са играцима који су склони забијању аутоголова нити је могуце нити нам је потребно,на срецу ипак је цеститих у насим редовима много висе....Порука из Добоја је прокосовска,ми не идемо у битку гледајуци колика је сила која нас прати него какву и коју светињу бранимо и цувамо...Наси оцеви нису никад за борбу давали волове него су у борбу слали синове.Сто се имало реци рецено је....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

01.07.2019 21:59

Да, неко једињке синове, а неко по два и три сина за ову РС, а дезертер своме са купљеном дипломон милијарде, а дјеца бораца и погинулих нам гладна и бјезе преко свијета.

Name

Бели

01.07.2019 19:41

Нема друге него сви засукати рукаве и радити а не овај је издајник овај није. Узас какви смо ми људи. За спас СДС Саровиц предсједник Милицевиц подпресједник. Пуно рада по мјесним и опстинским одборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

01.07.2019 20:26

О цему ти прицас,то ти је исто као да је Милицевиц након опозива у Теслицу за свог замјеника поставио Богданица,цовјек није хтио одустати ни по коју цијену,апеловали су сви добронамјерни и цланови и функционери странке,напротив експлицитно је рекао да се бори до краја,против кога да се бори,против Мирка Саровица који је симбол СДС од његовог постанка,мозда цак једини који је остао доследан од првог дана оснивања до данас....мисли мало сто прицас...

Name

Бели

02.07.2019 10:41

Поредјење ти није на мјесту јер Милицевиц је све оно сто Богданиц није. У цему је проблем бирати измедју два кандидата који зеле исто само имају два модела како до зељеног циља стици. Онај ко мало боље позна Милицевица зна да се ради о цовјеку високих моралних и људских квалитета. Али уз јаку пропаганду снсд назалост и БН телевизије створила се лазна слика. И то је дио политике а и дио насег српског народа да тразимо издајице,непријатеље и тамо гдје их нема.Поздрав свима

Name

Зоран

02.07.2019 12:43

Ми из Добоја смо га тако радо хтјели боље упознати кад смо дозивјели то сто смо дозивјели,нисмо оцекивали никакву посебну помоц,нисмо оцекивали да додје као предсједник ОО Теслиц,могли смо разумјети да сте имали својих проблема око опозива,али да не додје као предсједник ГО СДС РС,да казе како сте људи,имате насу подрску,дрзите се,борите се,да га наси људи виде,да их охраври,улије наду...Било је толико нацина и модела како да нам показе колико је велики цовјек,али на залост није посегнуо ни за једним,него аминовао Цицку и екипи да Добоју додијеле 12 делегата...могли би ми о овом друзе сатима,мозда некад и буде прилике...Знас како казу,вријеме це показати све...

Name

Криминални сектаси из СДС

01.07.2019 19:44

То су користољубиви криминалци. У свакој срwдини градјани најбоље знају. Саврсено бwз греске. Не постоји ниста да сw не зна. Ко с ким сједи, ста прица итд. Све је тацно. Сви су заборавили да народ посматра нхихову бахатост. Никада они не могу постати цасни почитицари, водити интересе РС, а ни БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

01.07.2019 20:17

Мицо попусио си,педала из СДС и поријекло имовине.

Name

Приједор

01.07.2019 20:04

И Тубин из Приједора који је преко Снсд-а досао на цело ГО СДС Приједор И који је на исти нацин постао посланик у НСРС је лобирао и тразио да се гласа за Милицевица. Узас! Али хвала Богу Мико Саровиц побједи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

01.07.2019 20:12

Ја сунце ти што се изоткривасте поштени СДС-овци. Па по вашој причи ови ваши су гора гамад и од СНСД. Ови из СНСД краду ал бар и шуте не љагају једни на друге а ви ви стварно по овим коментарима испадосте тешка внаго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента рок

01.07.2019 21:28

Шуте, али кад кола крену низбрдо како ће пјевати да се и Паваротти постиди

Name

Манипулатору једна за тебе

01.07.2019 22:16

Док је цасних људи у СДС, нема по баби и стрицевима, "или си цовјек или ниси"! То сто сматрас, да краду и цуте ови криминалци на власти, то је доказ да немају ни једног јединог цасног и постеног цовјека у својим редовима да казе"доста, пресло је у страсно зло"! Не, то нецетw цути зато сто су сви болесни клептомани у криминалу до гусе! Него су се накацили на грбацу напаценог, расељеног, емоционално и материјално измасакрираног народа, да се изивљавају поремецени болесници у власти. Ви патриоте?! Ви сте, до сада невидјено људско зло!

Name

Чистоћа

01.07.2019 20:17

Квалитет чланства чини странку. Број није битан. Часни људи ће увијек подржати квалитет и то је наша будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ууу

01.07.2019 20:18

Какво је Велико разоцарење ова Милан М. Испаде подмукли лазов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Значи

01.07.2019 20:23

Ослободити СДС од Цицка, Бабаљ, Мићић, Божовића, Соње значи дати простора квалитетни кадровима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

01.07.2019 20:35

Мицицу већ дуже времена си сумњив, срам те било твојих година. Вукоти и Босицу свака част, очекивано за такве људе, помозите сад г. Саровицу да се ријесите(мо) тих сарадника снсд-а. Очистите странку што прије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цлан СДС

01.07.2019 21:09

Цујем Мицо совура одмах када су прогласили Мирка за побједника напустио је скуп и рекао одо на одмор.Заједно са њим је изасао и Милицевиц.Мицу треба на ломацу јер много је покрао.Срам те било бандиту један одвратни.

Name

Дервента рок

01.07.2019 21:30

Далеко најцаснији политичар у РС и БиХ Младен Босиц

Name

лопов до лопова и издајницка секта

01.07.2019 21:04

зар јос постоји секта звана сдс..ко јос нормалан вјерује у те доказане лоповцине и издајнике,,,јадна мајко ко да вам да глас..голи оток је за вас спас..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

01.07.2019 21:19

Шта је са СДСом у Крајини, без гласова у Крајини нема побједе. Хитна реорганизација у Дубици, Костајници, Новом и Приједору. Од општинских одбора направили су своје приватне фирме. А неки су 100% СНСДови људи попут Тубина из Приједора или ДНСови попут Драге из Костајнице. Тубин је унаказио странку у Приједору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

01.07.2019 22:58

У Новом је странка уређена и они су једини који су из поцетка били и остали досљедно. подршка за господин Шумара и екипу.

Name

РС-СДС-Делегат

01.07.2019 21:21

Мићу видим прозивају и коментарима они који нису ни врата СДС-а отворили а камоли били у тој странци.Да је Мићо хтио да контролише делегате не би градске бирао системом сви за све па ко прође него по регији као и до сада.Лап делегат скупштине СДС-а из Бијељине гласап сам као и сви ми други по својој вољи и за Шаровића јер смо се договолили већ прије да Шаровић буде једини кандидат и због тога се Мићо и повукао из трке да би сачувао јединство странке.Нит нас је ко звао нит смо сликали гласачки листић нит има појма ко о некој Додиковој струји јер и Миличевић се сложио да не буде у коалицији са Додиком јер то нит хоће народ нит је у интересу странке.Писањем будалаштиња о некаквом истјеривању је глупост и ви који би истјеривали сваког ко супротно мисли сте у ствари Додикови играчи јер би да рушите странку.Драги пријатељи ваше је да гласате за СДС или против стога а не и да га уређујете јер то радимо ми у главном одбору и по градским одборима а избацивања неће бити него великог уласка у СДС странку из свих других партија и овом приликом позивамо све да се врате у СДС и да скупа са народом победимо ово зло од СНСД-а које преко малог ђокице већ најављује поскупљење струје због губитака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БН

01.07.2019 22:49

Једини глас од 42 делегата за Шаровића из Бијељине је био глас др. Ненад Лалица, осталих 41 је за Миличевића.То је и био став Градског одбора СДС БН. Лалиц је одмах рекао да це гласати за Шаровића и зато што нема функцију у Бијељини нико му није могао наредити, осталих 41 делегат су радници и зависници од локалне власти и нико није могао помислити да гласа против Миличевића, тј Миће.

Name

Ре РС

01.07.2019 23:00

Аха, сад сте одједном сви гласали за Шаровића. Е то неће проћи, добро се зна како сте гласали

Name

Зоран

01.07.2019 23:25

Ти си вјероватно неки незапослени борац ВРС па ти Мицо демократски дао да гласас за кога хоцес,али хајде и да ти повјерујемо али како си то само лијепи рекао,Васе је да гласате и обилазите куцу по куцу за СДС,домацина по домацина,а Ви цете да водите политику...то нас је и довело до овога да смо се одродили од народа,да кнезови локални одредјују политику и тргују сваки за себе,да обицног цлана и симпатизера странке нико ниста не пита,да уски круг људи управља свим,цак и зивотима нас и насе дјеце....Па то имамо од ових из СНСД сто цемо јос и ми за вратом овом напаценом народу...Мој момце треба бити цовјек и постовати и увазавати сваког цлана странке,сваку куцу,сваки глас...Не ради се то тако драги делегату,лосе те Мицо уцио и наопаком послу науцио...Ми зелимо неки други и другацији СДС,који воли свој народ и за свој народ се спреман борити до последњег...Онај СДС у ком ти никад ниси изгледа био...

Name

ПОВРАТИЦУ

01.07.2019 22:59

СТА КАКО И СА КИМ ДАЉЕ УБРЗО ЦЕ СЕ САЗНАТИ А ОНДА ЦЕ БИТИ ЈАСНО И СТА ЦЕ БИТИ СА СДСа ЈЕР АКО ОСТАНЕ ИСТА СТРУКТУРА ДЕФИНИТИВНО СМО ТРУЛИ А МИСЛИМ ДА ЈЕСМО ЈЕР ЦРВИ ЦЕ НАЦИ НАЦИН ДА ОСТАНЕ ПО СТАРОМ... ЈАД ТУГА И ЗАЛОСТ ЈЕР ОВАКО ЈЕ БИЛО И СА ВУКОТОМ КОЈИ НИСТА НЕ УЦИНИ ДА ЦРВЕ МАКНЕ А СВЕ ЈЕ ЗНАО...ЗНАЦИ, ДЕФИНИТИВНО, БАГРА КОЈУ СВИ ПОМИЊУ ОСТАЈЕ НА ФУНКЦИЈАМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

02.07.2019 04:19

Бас изненадјујуце да делегати који се бирају по послусности заокрузе оног који их је убацио у скупстину. Ја сам у градској скупстини СДС-а добио папир на којем су били неки заокрузени бројеви попут бинга. Тада сам био делегат и никад висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мук

02.07.2019 05:41

У СДС-у Бијељина,ако постанеш делегат због неког гласања,одмах почиње манипулација и притисак да мораш да гласамо за Мићиног пулена,пази сад,и то чак у редовима омладинских структура ,гдје су на пример Пеђа Јовић ,Мијо Софренић,Ацо Пантић тада вршили притисак на делегате,приликом избора Председника омладине СДС-а,да то мора бити Петра Стојановић,тада миљеник горе наведених.Послике тога долази до раскола у омладинском дијелу СДС-а у Бијељини и велики број младих напуста странку.Очигледнл да је и данас тако,скуп Мићиних полтрона и подгузних мува.Под хитно искључити Бјелицу ,Мићића,Милићевића,Набавља,ради опоравка странке и њеног враћања првобитним идејама,поготову у Граду Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво

03.07.2019 11:47

Свака ти част за коментар !

Name

Прозирно

02.07.2019 05:46

Јасно је одавно да су Мићић, БјелицаиМиличевић Додиг-ови људи. Они су у СДС остали као кртице. Зато им треба задрзати само цланску картицу СДС-а, а без икаквих функција. Такоће се провјетрити СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ НЕВЕРНИ ТОМА

02.07.2019 05:49

ПОТПИСУЈЕМ.ИСТА ПРИЦА САМО У БИЈЕЉИНИ И ТО РАДИ МИЦО И ПОСЛУСНИК МУ СЛАВКО СА НОВОГ НАСЕЉА ЈАЊА.ЗАВУКЛИ МИ ДИЈЕТЕ ПЕТ ГОДИНА.ФАКУЛТЕТСКИ ОБРАЗОВАН..ИМА СКОЛЕ ВИСЕ НЕГО ЊИХ ДВОЈИЦА ЗАЈЕДНО.АМОЈА СВА ФАМИЛИЈА У СТРАНЦИ ОД ОСНИВАЊА..ТОЛИКИ ГЊЕВ ОСЈЕЦАМ ДА СЕ ЈЕДВА СУЗДРЗАВАМ КАД ИХ ВИДИМ.ЊИХ БАС БРИГА ВИСЕ..И СЛАВКО АГИТОВАО ИЗБЈЕГЛИЦЕ ЗАРАД МИЦЕ А И СЕБЕ..ОНИ ПРЕБОГАТИ МИ ПОНИЗЕНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

02.07.2019 05:52

Честитке Вукоти, што је подржао господина Шаровица. Вукота твоје вријеме тек долази. Пуно среце, велики посао вас чека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН- До

02.07.2019 06:06

у Бијељини це бити исто као у Добоју. Што се прије искључи Мицо из странке, лакше ће бити подићи СДСа. СДС је идеја, људи су мање битни. А Мићо је без СДСа - нико и ништа. Господо - у памет се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.07.2019 06:18

Поизбацивати Додикове пудлице у странци и то под хитно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

02.07.2019 06:25

Опозиција Секти СНСД ће увјек бити - не гласа нико против секте због појединца већ због уверења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ре свима

02.07.2019 06:27

па ти ћеш остати, а ти " вриједиш пуно", дај мајке ти престани лобирати за СНСД-е , кћерку мајке ХДЗ и њеног предсједника. нека тебе , ти си довољна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

02.07.2019 06:42

Е сад господине Саровицу преузмите одговорност ту на себе и отјерајте људе попут бабаља, цицка, мице мицица, соње карадзиц..доста је висе тих Додикових људи у СДСу. Ко иде са дјаволом у сарадњу гори је од њега. Свака цаст сто се сацували СДС, Вукота браво, Саровицу браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС ПРИЈЕДОР

02.07.2019 10:27

Само бих још додао Милана Тубина, са дипломом из Широког Бријега...

Name

Миле

02.07.2019 06:58

Вецина данасњих политицких партија су легалне мафијаске организације а посебно код нас који смо јос увијек у фази првобитне и бескрупулозне пљацке народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

02.07.2019 07:59

Колико болести на једном мјесту. Брука за све вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин77

02.07.2019 08:36

Нек ви бринете да се не девастира БиХ! Добићете златног љиљана због бриге за БиХ. Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеперминт

02.07.2019 09:45

90% коментараи активисти-ботине. Одвратни сте као и сенесдеовске смрадине. СДС је пуко' ко дјевдјир. Нека су се главесине СДС-ове намириле а васи гласаци, пасос у руке и пут под ноге. Нема са вама зивота ни будуцности. Све сами опозиционари-милионери. Од цега, ..... вам матер?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добриња

02.07.2019 10:28

Срам вас било за кампању коју водите унутар СДС против Бабаља и Соње. Нек вам је на цаст. Само блатите и измисљајте па цете довести странку на ниво на ком је ДС у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Добриња

02.07.2019 11:46

прљава кампања о којој писете исте персоне су водиле саме против себе! кад је ко могао у резимске медије из сдс-а осим владајуцих? никад! ста прицате ви??? Господин Говедарица је највисе удара имао од вас из тог дијела него од Додика. продали сте се за саку јудиних сребрењака!

Name

србин истјеран из тузле послије 1995 године

02.07.2019 10:36

сдс се треба вратити изворној политици а то је политика чувања И унапрјеђивања српског националног интереса И антибосанство. додик проводи политику сдс-а И побјеђује на изборима а сдс ако овако настави неможе рачунати на побједу на изборима када би на челу имали путина, трампа И си ђипинга заједно И лично. дакле умјесто политике америчке амбасаде сдс се мора вратити изворној политици сдс-а а коју је добрим дијелом преузео снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

02.07.2019 14:04

Није битно колико нас је,већ какви смо као људи! Џаба нама ако СДС узме власт а Додикови људи остану у њему! Времена има довољно да се странка стабилизује до локалних избора! Додикова структура унутар СДС неће престати роварити по странци ако се тим људима дозволи да остану у странци! Цицко Бјелица,Дарко Бабаљ,Соња,Мићо морају да иду својим путем! Они својим понашањем наносе штету и доносе раздор у странци! Вратимо се за тренутак у не тако давну прошлост и анализирајмо понашање предходних папака! Напад је увијек почињао по истој матрици,папак спавач се активира тако што наноси штету странци својим медијским иступима,понашањем унутар странке(трачеви,оговарања,лажи,преваре) и онда пређе у странку за папке(УС,ДНС,ДЕМОС или СНСД). Питање је шта и како даље! Група горе наведених папака не може остати у СДС јер ће свој малициозни посао радити и даље без престанка! Папци се највјероватније купују великим парама или се уцјењују! Напријед Мирко,народ је уз тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прво

03.07.2019 21:34

И прво прије свих радњи цим попоје прву јутарњу кафу цисцење странке од неподобних цланова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

04.07.2019 12:29

Милан Тубин је уништио приједорски СДС. Шаровић треба да постави цестите људе који це заједно са ДНС-ом , ПДП-ом и СДА градити Приједор. То је права коалиција СНСД ван из скупштине .

ОДГОВОРИТЕ