У хотелу смо нас седам опет гледале Белгију!

Ана Дабовић: Рекла сам да не долази ко има слабо срце! “Пола детаља смо заборавиле”, каже прослављена кошаркашица.

Кошарка 02.07.2019 | 10:13
У хотелу смо нас седам опет гледале Белгију!
Милица Дабовић је несрећна због тога што није са екипом, сестра Ана Дабовић је пресрећна због пласмана у четвртфинале Европског првенства.  Мада, упозорава да Србија мора боље од онога што је приказала у Групи Д ако мисли да се упусти у борбу за медаљу.

“Како смо прексиноћ дошле у хотел на телевизији сам гледала утакмицу са Белгијом. Нас седам је било у једној соби, јер сам послала поруку и рекла да не долази ко има слабо срце, а онда смо схватиле да смо пола детаља заборавиле. Мислим, знам да је решила Нецина украдена лопта, то се не заборавља. Сада имамо три дана да се одморимо и спремимо. Боримо се и верујем да је свака од нас дала максимум, али нисмо још на нивоу на коме бисмо могле и требало да будемо. Добро је што побеђујемо и што смо у четвртфиналу, али од сада то више неће проћи”, опрезна је Ана Дабовић.

Подсетимо, после победа против Белорусије, Русије и Белгије у Зрењанину Србија ће у четвртфиналу Европског првенства у Београдској арена играти против бољег из дуела Шведске и Летоније.

“Нисам гледала ни једну ни другу екипу… Ја сам мало чудан тип, јер увек мислим о нама и томе како да играмо и како да помогнем свима да победимо. Гледала сам само Црну Гору, јер ми тамо играју најбоље другарице. Данас ћемо да гледамо мећ Шведска - Летонија, па ћемо да видимо”.

Победа у том мечу имала би двоструки значај за изабранице Марине Маљковић, јер би значила и пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

“Циљ су Олимпијске игре! Сада смо близу, треба нам једна победа… Наравно и медаља увек, али сада смо за промену изабрале ‘лакши’ пут, што нам раније није полазило за руком, али ми смо увек побеђивали оно што морамо. Много тога нам доноси четвртфинале и верујем да ће нам уз публику бити много лакше. Надам се да ће људи доћи да нас бодре, јер је јасно да играмо боље када су трибине пуне и када добијамо енергију са трибина. Играмо у Штарк арена, тамо сам само гледала утакмице и сада сам пресрећна и препоносна што ћу играти у тој дворани. На нама је да играмо најбоље што можемо, верујем да ће људи то препознати. Они нам дају енергију и ако се боримо за медаљу, верујем да ће доћи. Играле смо својевремено квалификације против Немачке у Пиониру и било је пуно, сада се надам да ће тако бити и у Штарк арени“, завршава Ана Дабовић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар