"Свјежа крв" у Вориорсима, и то за максималу!

Тим је напустио и МВП финала из 2015. године, један од најважнијих играча Вориорса у генерацији која је освојила три "прстена".

Кошарка 01.07.2019 | 11:28
"Свјежа крв" у Вориорсима, и то за максималу!
У ноћи у којој је Кевин Дурент обелоданио своју одлуку да ће каријеру наставити у Бруклину, његов дотадашњи клуб Голден Стејт претрпео је ЈОШ промена.

"Ослободило" се место за играча са максималним уговором, осетили су Вориорси да им је после онакве сезоне потребна "свежа крв", али су помало све изненадило избором нове звезде - понудивши сарадњу управо играчу Нетса.

Како преноси Адријан Војнаровски, нови кошаркаш Голден Стејта биће Дианђело Расел (23, 196цм) који је прошле сезоне бриљирао у Нетсима.

Исти извор преноси да ће са Вориорсима потписати уговор на четири сезоне вредан 117 милиона долара, што је максимум који могу да му понуде, а с обзиром да им је недостајало простора у "селери кепу" - направили су још једно изненађење.

Од синоћ Андре Игудала више није играч Голден Стејта него Мемфиса, кога су Гризлисима уступили уз још три пика на драфту у наступајућим сезонама.

Ветеран има већ 35 година и био је "срце" генерације Вориорса с којима је освојио три шампионска прстена, чак уз награду за МВП финала, али и овај потез руководства клуба говори да је дошло време за реконструкцију тима.

Колико ће им Дианђело Расел помоћи у томе и како ће се уклопити са Стефом Каријем, као и Клејом Томпсоном када се опорави, остаје да се види.

Прошле сезоне просечно је бележио 21,1 поен уз 7 асистенција и 3,9 скокова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар