Комбинације хране

Нутриционисти саветују љубитеље брзе хране да изаберу мање штетну комбинацију и напомињу да је боље појести два хамбургера него хамбургер и помфрит.

Здравље 01.07.2019 | 09:43
Комбинације хране
Калорије које се уносе брзом храном нису нимало добра ствар, али нутрициониста Емили Филд, својим клијентима саветује, да уместо што броје калорије, обрате пажњу на састав намирница које уносе у организам.

Напомиње да је важно уносити уравнотежене оброке и да не треба храну делити на добру или лошу.

Нутрициониста подстиче људе да размисле о три компоненте хране, мастима, угљени хидратима и протеинима. 

„Пртеини су гориво за ваше мишиће и дуже ће вас држати ситима, док вам угљени хидрати дају енергију, а масноће помажу у апсорпцији витамина и минерала. Осим тога, уравнотеженим уносом ове три компоненте хране избећи ћете преједање и имаћете већу контролу над осећајем глади“, објаснила је Филд у разговору за 'Бизнис Инсајдер'.

Такође, својим клијентима саветује да се приликом планирања оброка запитају како ће се осећати два сата после јела. Управо зато је, према њеном мишљењу, бољи избор појести два хамбургера уместо једног хамбургера и помфрита.

Заменом кромпирића за други хамбургер удвостручиће се унос протеина уз истовремено смањење количине масти и угљени хидрата које једете, тврде нутриционисти.

Пошто је брза храна већ богата масноћама и угљеним хидратима, а сиромашна протеинима, овај једноставан савет могао би да помогне у одржавању нивоа шећера у крви.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар