Бивши штопер Партизана појачао Борац (БЛ)!

Борац на Златибору добио велико појачање! Припремама "црвено-плавих" прикључио се некадашњи дефанзивац београдског Партизана, који је са "Великаном из Платонове" договорио једногодишњу сарадњу.

Фудбал 01.07.2019 | 10:23
Бивши штопер Партизана појачао Борац (БЛ)!
Марко Јовановић нови је члан бањалучког Борца.

Искусни, 31-годишњи дефанзивац, договорио је једногодишњу сарадњу са бањалучким премијерлигашем, а данас се на Златибору прикључио новим саиграчима.

Некадашњи фудбалер београдског Партизана пратио је данашњи тренинг фудбалера Борца, а у понедјељак ће се ставити на располагање стручном штабу "црвено-плавих".

"Стигао сам данас, услиједило је стандардно упознавање са шефом стручног штаба, предсједником, директором и саиграчима, од којих већ неке момке знам од раније, а већ од сутра сам на терену. Прве импресије су заиста одличне. Срећан сам што се након скоро мјесец дана преговора све завршило онако како смо и Борац и ја прижељкивали. Озваничили смо сарадњу и надам се да је пред нама успјешна сезона", истакао је видно расположени Јовановић.

Иако су преговори трајали поприлично дуго, практично од краја сезоне у Суперлиги Србије, у којој је Јовановић са доста успјеха носио дрес Вождовца, двије стране на крају су на обострано задовољство постигле договор.

"Искрено, моје жеље били су усмјерене ка иностранству, с обзиром да сам у годинама када могу нешто да урадим. Како је пролазило вријеме, схватио сам да предсједник Вицо Зељковић и остали чланови Управе желе да направе неки нови Борац, представили су ми амбиције, које су ми биле изузетно примамљиве. Били су упорни, показали велику жељу да ме доведу, како предсједник, тако и шеф стручног штаба Бранислав Крунић, што ми је много импоновало. Пресудило је то што је то Борац, Бањалука и то ми је веома битно. Жеља је да се боримо за највише циљеве и вјерујем да ћу у томе успјети, као што сам некада радио у Партизану", додао је одбрамбени фудбалер са великим искуством, како домаћим, тако и иностраним.

Осим већ поменутих Вождовца и Партизана, у којем је и започео каријеру у омладинским селекција, Јовановић је у Србији играо још за Телеоптик, док је касније четири године био члан Висле из Кракова.

Послије одласка из Пољске, у Израелу је носио дрес Бнеи Јегуде из Тел Авива, док је у Грчкој наступао за АЕ Ларису.

Како истиче, упознат је са стањем у Премијер лиги БиХ, гдје ће Борац наступати након једногодишње паузе.

"Милош Каришик из Крупе је мој изузетно добар пријатељ и он ме је прошле сезоне обавјештавао о дешавањима у лиги. Знам ко су водечи клубови у посљедњих неколико година. Лига је јака, смањење је донијело квалитет у односу на раније. Сигурно да је лига јака, пуна спортског набоја и једва чекам да крену утакмице", додао је нови фудбалер Борца.

Каже да је током претходног периода индивидуално тренирао и спремно дочекује обавезе које га чекају у црвено-плавом дресу.

"Радио сам индивидуално са сјајним стручњаком Андрејом Милутиновићем у посљедњих нешто мање од мјесец дана, али сигурно да ће ми требати времена да се упознам са новим саиграчима и захтјевима тренера. Има времена до почетка првенства, тако да мислим да сам стигао у правом тренутку", нагласио је Јовановић по доласку на Златибор.

ВИЦО ЗЕЉКОВИЋ: СТИЖЕ ЈОШ ПОЈАЧАЊА

Први човјек Борца нагласио је да са Јовановићем није закључена листа појачања.

"Како смо и најавили, остварујемо планове из прелазног рока. Јовановић је велико појачање и идемо ка томе да комплетирамо екипу што прије, како би играли што дуже били на окупу. Оно што је сигурно је да ћемо ускоро довести још два 'топ' играча, на позицијама нападача и штопера, а у зависности од понуде на тржишту, можда их буде и више. Сматрам да смо погодили са свим досадашњим појачањима и да смо представљати битну улогу у првенству", поручио је предсједник Вицо Зељковић.

На питање који су то резултати који би га задовољили у повратничкој сезони Борца у Премијер лиги БиХ, Јовановић каже:

"С обзиром да је Борац прошле године играо у нижем рангу, жеља је да се постепено напредује. То је прави пут. Не треба обећавати ништа унапријед, али наравно да бих био презадовољан да будемо што боље пласирани у лиги, те да у Купу БиХ догурамо што даље, можда изборимо и Европу. Али, не треба радити притисак на екипу, која је нова, тек се уиграва и жеља је да се Борац врати на старе стазе славе. За то је потребно вријеме. Имам искуство из Партизана, гдје сам освојио неколико трофеја, али није све на почетку било идилично. Потребно је стрпљење и добар рад, али вјерујем да уз добру екипу и максималну подршку управе, како бисмо направили што бољи резултат", закључио је Јовановић.

Фудбалери Борца осмог дана припрема на Златибору, након анализе утакмице против Сутјеске из Никшића, у којој су у петак славили 3:0, одрадили су редовни поподневни тренинг.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар