Вејн Руни одабрао свог најбољег тренера...

НИЈЕ сер Алекс! Чувени енглески фудбалер изненадио огроман број навијача. . .

Фудбал 01.07.2019 | 08:21
Вејн Руни одабрао свог најбољег тренера...
Вејн Руни (33) стигао је 2004. године у Манчестер јунајтед као најскупљи играч до 20 година у историји. Имао је само 18 и био је спреман за тежак рад под Алексом Фергусоном, уз кога је остварио сав потенцијал и постао један од најбољих играча на свету.

У сваком случају, најбољи енглески играч у новијој историји.

Прошле године, Вејн Руни отишао је у САД и заиргао за Ди-Си Јунајтед, након што је оставио дубок траг на Олд Трафорду током дугих 13 година и у чак 559 утакмица, на којима је постигао 253 поготка за сада посрнулог гиганта.

Сада, када се осврне на сјајну каријеру и гомилу трофеја (ПЕТ титула Премијер лиге и Лига шампиона 2008), Руни је спреман и да открије ко је најбољи тренер са којим је радио...

Интересантно је да то НИЈЕ Алекс Фергусон, већ Холанђанин Луј Ван Гал, са којим је сарађивао од 2014. до 2016. и под његовим вођством освојио ФА Куп 2016. године.

"Ван Гал је далеко најбољи тренер са којим сам радио. 100 одсто најбољи! Његова тактичка вештина, његов начин припремања утакмице, обраћања пажње на најситније детаље... Све то било ми је невероватно. Дивио сам му се због тога. Никад пре нисам то видео", рекао је Руни за холандски "Телеграф".

Према његовом мишљењу, Ван Гал није завршио свој боравак у Јунајтеду онако како је требало да буде.

"Ван Гал зна да је његов систем рада тежак играчима. Ставио сам му то до знања и у то време смо разговарали о томе. Жалим због начина на који је све завршено. Ипак, сигурно знам да сам научио много од њега и да ћу дефинитивно користити научено када постанем тренер", додао је Руни, чији уговор са актуелним клубом истиче 2021. године. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар