За срећу је потребно двоје...

Килијан Мбапе је рекао своје, све је сада на челницима Пари Сен Жермена. . .

Фудбал 30.06.2019 | 23:40
За срећу је потребно двоје...
Килијан Мбапе не силази са насловних страна након што је по завршетку претходне сезоне изјавио да жели већу одговорност, да ли у Паризу или на неком другом месту, што је заголицало машту сваког љубитеља фудбала.

Нападач је тиме јасно ставио до знања челницима Пари Сен Жермена да морају да му омогуће максималне услове уколико желе да виде најбоље што има да понуди, као и да клуб обезбеди искусне фудбалере светске класе како би заједнички могли да испуне примарни задатак: освајајње Лиге шампиона које ће опет самом Мбапеу омогућити и да конкурише за Златну лопту.

Иако је тренерима тешко када проради его код двојице асова као што су он и Нејмар, млади Француз је уверен да је ПСЖ слабији када на терену нема Бразилца. Доста се последњих месеци прича и пише о размирицама између њих двојице, али је истина сасвим супротна и њихов однос је врло добар, тврди Марка.

Недавно, након што се појавила информација да ће Нејмар пропустити Копа Америка због повреде, Мбапему је послао дирљиву поруку. Зато је један од захтева француског голгетера да и следеће сезоне насатупају заједно у шпицу, с тим да Нејмар пређе на леву страну.

Истовремено, обезбедити хармоничан однос између Мбапеа и Нејмара тежак је задатак за сваког тренера, али ће то бити обавеза коју ће клуб поставити пред Немца Томаса Тухела. Иако је огласио продају Бразилца на сва звона, Пари Сен Жермен га сигурно неће подстрикивати да напусти Град светлости по сваку цену.

И сама порука председника Насера Ал Келаифија у интервјуу у Франс Фудбалу више је била изјава љубави и додворавање Бразилцу, али уколико Нејмар реши да му је доста фудбала на Парку принчева, Парижани ће се помирити с тим и тражити минимум своту коју су платили за њега 2017. године - 222.000.000 евра.

Париз би волео да Нејмар остане и следеће сезоне, што су му и отворено саопштили, али за то је потребан и другачији приступ, пре свега долазак амбициозних појачања. У сваком случају на потезу је управа Светаца и сваки корак биће важан у сусрет новој сезони.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар