Звезда више не рачуна на Холанђанина и Словака!

Јирки се трази клуб за позајмицу, ко донесе 500. 000 води Ебисилија! Холанђанин и Словак прекобројни у саставу Владана Милојевића.

Фудбал 30.06.2019 | 22:05
Звезда више не рачуна на Холанђанина и Словака!
Доласци Томанеа и Жандера створиће гужву када је реч о играчима Црвене звезде са иностраним пасошима. Поред њих двојице стручни штаб српског шампиона има велика очекивања од Кањаса, Марина, Боаћија и Бена. Дакле, шесторица сигурних, а у мечевима домаћег шампионата могу да играју само четворица странаца. Јасно је да ће остали бити прекобројни.

Холанађанин Ебисилио биће принуђен да потражи нову средину за себе. Чека се само клуб који ће за његову слободу платити 500.000 евра. Толико је Ајаксов ђак коштао Црвену звезду, али се није уклопио у систем Владана Милојевића, иако је био пројектован да буде један од носиоца игре у прошлој сезони. Имао је проблема са физичком припремом, после чега га је прогутала конкуренција у тиму. Једноставно, није пружио ни приближно анакве партије какве је имао у дресу АПОЕЛ-а, где је био главни играч.

Уговор на стадиону Рајко Митић истиче му на лето 2020. године, па је ово последња шанса да црвено-бели донекле поврате уложени новац у његов ангажман.

Условно речено вишак је и Ерик Јирка. Громогласно најављен као велико појачање, плаћен 750.000 евра, уз додатак да има невероватне физичке предиспозиције, млади Словак ће отићи на позајмицу. Није се изборио са великом конкуренцијом на крилним позицијама, покушао је Милојевић да га прекомандује на позицију десног бека. Међутим, није то ишло тако глатко. Знају у спортском сектору да је за Ерика Јирку важно да игра у континуитету, и зато гледају да му пронађу клуб где ће се правилно развијати. Питање је има ли таквих опција у Србији…

Неуморни Словак је прикључен екипи још зимус на припремама у Анталији, после којих је деловало да ће имати знатно већу минутажу. Пролетос је забележио тек шест наступа у Суперлиги и један у националном купу, а остао је без своје позиције и у Аустрији. Јирка је неко има изузетан вољни моменат, што доприноси квалитетном раду на тренинзима. Остаје да се види, како ће на њега утицати евентуална позајмица.

Словак има уговор са Црвеном звездом до децембра 2022. године, тако да још увек има довољно времена да се у некој од наредних сезона наметне као главни играч овог тима. То у предстојећој сезони, а пре свега у европским квалификацијама, неће бити случај.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар