Иванишевић: Велика је ствар кад те Новак позове!

Горан Иванишевић ЈЕСТЕ Ђоковићев тренер: Када он зове. . .  Некадашњи освајач Вимблдона дефинитивно се прикључио екипи најбољег тенисера на свету.  Шампион Вимблдона из 2001. године, Горан Иванишевић нови је члан тима Новака Ђоковића.  

Тенис 30.06.2019 | 21:24
Иванишевић: Велика је ствар кад те Новак позове!
Вест је изненадила многе, нарочито што није било никаквих индиција да ће се тако нешто догодоти, али потврђена је из прве руке од самог Горана Иванишевића.

Новак Ђоковић је у 14 часова имао заказан тренинг на терену у Оранги клубу, тамо су стандардно били и чланови његовог тима на челу са Марјаном Вајдом, али и ново лице, Горан Иванишевић.

То је одмах дало повода за спекулацију да ће се прикључити Новаковом тиму.

Чим су завршили тренинг, Иванишевић је у изјави за српске медије потврдио да је информација тачна.

"Изгледа да јесам", одговорио је на питање да ли је постао члан тима Новака Ђоковића.

Некадашњи број два светског тениса, потом је образложио како је дошло до тога.

"Мало ненадан позив, догодило се пре неколико дана, мало ме то цимнуло и изненадило јер сам таман путовао за Шведску. Ноле је хтео да дођем пре, али имао сам сениорски турнир у Шведској који сам пре договорио. Тако да сам то завршио у суботу, а сада сам стигао на први тренинг и на жалост изгледа ћу бити овде само прву недељу. Опет имам обавезе које покушавам да одложим, али толико је тога да… Ипак, кад те зове један Новак Ђоковић, онда се доста ствари стави са стране. Велика је то ствар, једно велико признање за мене као тренера јер не бира он било кога и зато што си му драг, већ те изабере ако можеш да му помогнеш", изјавио је Иванишевић у разговору са српским новинарима.

Поручује да је сраћан што је добио позив светског броја један.

"Драго ми је да су изабрали мене, што је и Маријан сагласан са тим. Први тренинг је био супер, надамо се да ће та сарадња потрајати", додао је Иванишевић.

Потом је сплитски тенисер пренео утиске са првог тренинга са Новаком.

"Ово је нека врста упознавања. Мислим, знамо се ми, био сам много пута са њим на терену али са друге стране, први пут сам са ове његове. Мало смо попричали о мом виђењу неких ствари, о техници, тако да ево, сад ћемо се боље упознати и онда ћемо сести и видети шта даље".

Није хтео да открива шта је његов тениски радар открио поп питању Ђоковићеве игре.

"То ћемо други пут. Важно је да је Новак добар у глави и спреман да брани титулу. Колшрајбер је добар противник за прво коло, треба га поштовати, али Новак је у одличном стању. Видим да је некако 'чист', пораз у Паризу од Тима мало га је помутио, али мислим да је први фаворит, ако све буде у реду, мислим да ће одбранити титулу”, закључио је Иванишевић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар