"Нолетов позив је велика ствар"

Шампион Вимблдона из 2001. године, Горан Иванишевић нови је члан тима Новака Ђоковића.

Србија 30.06.2019 | 16:59
"Нолетов позив је велика ствар"
Вијест је изненадила многе, нарочито што није било никаквих индиција да ће се тако нешто догодоти, али потврђена је из прве руке од самог Горана Иванишевића.

Новак Ђоковић је у 14 часова имао заказан тренинг на терену у Оранги клубу, тамо су стандардно били и чланови његовог тима на челу са Марјаном Вајдом, али и ново лице- Горан Иванишевић.

То је одмах дало повода за спекулацију да ће се прикључити Новаковом тиму.

Чим су завршили тренинг, Иванишевић је у изјави за српске медије потврдио да је информација тачна.

"Изгледа да јесам", одговорио је на питање да ли је постао члан тима Новака Ђоковића.

Некадашњи број два свјетског тениса, потом је образложио како је дошло до тога.

"Мало ненадан позив, догодило се прије неколико дана, мало ме то цимнуло и изненадило јер сам таман путовао за Шведску. Ноле је хтио да дођем прије, али имао сам сениорски турнир у Шведској који сам прије договорио. Тако да сам то завршио у суботу, а сада сам стигао на први тренинг и на жалост изгледа ћу бити овде само прву недјељу. Опет имам обавезе које покушавам да одложим, али толико је тога да… Ипак, кад те зове један Новак Ђоковић, онда се доста ствари стави са стране. Велика је то ствар, једно велико признање за мене као тренера јер не бира он било кога и зато што си му драг, већ те изабере ако можеш да му помогнеш", изјавио је Иванишевић у разговору са српским новинарима.

Поручује да је сраћан што је добио позив свјетског броја један.

"Драго ми је да су изабрали мене, што је и Маријан сагласан са тим. Први тренинг је био супер, надамо се да ће та сарадња потрајати", додао је Иванишевић.

Потом је сплитски тенисер пренио утиске са првог тренинга са Новаком.

"Ово је нека врста упознавања. Мислим, знамо се ми, био сам много пута са њим на терену али са друге стране, први пут сам са ове његове. Мало смо попричали о мом виђењу неких ствари, о техници, тако да ево, сад ћемо се боље упознати и онда ћемо сјести и видјети шта даље".

Није хтио да открива шта је његов тениски радар открио поп питању Ђоковићеве игре.

"То ћемо други пут. Важно је да је Новак добар у глави и спреман да брани титулу. Колшрајбер је добар противник за прво коло, треба га поштовати, али Новак је у одличном стању. Видим да је некако 'чист', пораз у Паризу од Тима мало га је помутио, али мислим да је први фаворит, ако све буде у реду, мислим да ће одбранити титулу”, закључио је Иванишевић.

(Б92)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

модрицанин

30.06.2019 15:05

Је ли се мени цини да је Иванисевиц освоји Вимблдон 1991. Мозда гријесим, знам да је била 1 на крају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли краја

30.06.2019 16:27

Одлука за дубоку анализу. Шта то има да научи од њега? Ђоковић је у току једне године освојио бодова колико Иванишевић за цијелу каријеру. Ако би Хрват узео Србина за тренера, он би био отписан у свом народу а овако можда ће почети и шаховницу носити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

30.06.2019 17:25

Моје лично мишљење је да је то промашен потез, а уз то је и проверени србомрзац, а његови су покатоличени Срби, дакле, непријатељ.

Name

Последњи кинески цар

30.06.2019 18:21

Људи, није проблем што је Иванишевић Хрват, него што Ђоковић нема од њега шта да научи. Једноставно је тако. Њему не треба тренер, он мора у глави својој да рјеши проблеме или да оконча каријеру.

Name

Анализа

30.06.2019 16:33

Да са простора бивсе Југославије наступамо заједно у спорту, били би прваци свијета скоро па у свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

30.06.2019 17:23

Зато смо разбијени у ситне комаде да са нама командују како желе.

Name

Бас

30.06.2019 18:58

Имамо талентоване спортисте, тренере имамо то у природи.

Name

Пецо

30.06.2019 19:35

Како сте сви паметни! У све се разумијете. Ви би изгледа да да доносите одлуке умјесто Новака,а он један од најуспјеснијих спортиста свих времена. Покрите се ушима и пссссттттт...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Езекиљ

30.06.2019 19:51

ИЗВОР:: Зоран Петровиц Пироцанац - Мала антологија расизма и совинизма на крају миленијума:" Избрисати српски вирус". Цитат: Горан Иванисевиц хрватски тениски ас : " Дали су ми да пуцам из аутомата ... Био је тезак за контролу, али био је то лијеп осјецај, када су сви меци изасли напоље. Мислио сам како би било лијепо имати неколико Срба који стоје наспрам мене. Из интервјуа дневнику Тхе Неw Yорк Тимес. Опис сцене из Аделаиде, када је локална полиција Иванисевицу додијелила полицијску заститу, а полицајац му је у једном тренутку показао како функционисе његово орузје. Цитат заврсен. Хвала Ноле! Оцито да Горан не опраста! Мозда це и он, као и онај Дино Дворник из униформе реци да је за врихеме рата само слузио у санитетској слузби. Е, Ноле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аурелија

01.07.2019 06:09

У Нолетовој глави је све одувијек било јасно у васим главама је велики проблем па се њим позабавите.Ноле има блиставу каријеру, ови тренери му мање висе праве друство након силе трофеја, е сад сто је за неке сустина свега национализам, то и није Нолетов проблем.Фрустрирани коментари понеких неостварених људи који све рјесавају мрзњом..Ноле је понос нас свију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

01.07.2019 07:22

Новак има дефинитивно проблем у глави, то је видљиво у последње вријеме. Бави се свим и свачим а све мање тенисом. Постао је нутрициониста, политичар, филозоф. Шта њему може показати Иванишевић? Ништа, сем како се ломе рекети?!

Name

Аурелија

01.07.2019 10:44

Једини проблем је сто му је ова година веома успјесна.Цркните од зависти кад не мозете да се радујете.Хрвати своје успјесне спортисте не критикују него се њима поносе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

01.07.2019 12:01

Играц бр.1, стварно је то знак да има проблем??? Људи тразите компас под хитно!!!

ОДГОВОРИТЕ