Вимблдон објавио распоред такмичења првог дана...

Ђоковић на терену у 2 поподне.  Организација Грен Слем турнира у Лондону објавила је сатницу мечева којим ће се у понедељак отворити овогодишње издање Вимблдона.  Новак одмах на терену - и не само он! Спремите се, чека нас две недеље сјајног тениса на многима омиљеном турниру. Наши, срећно!

Тенис 30.06.2019 | 18:14
Вимблдон објавио распоред такмичења првог дана...
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у понедељак ће од 14 часова по нашем времену играти на централном терену против Филипа Колшрајбера.

На теренима шест, седам и петнаест видећемо још три српска представника и њихов програм стартује од 12 часова.

Први ће се појавити Душан Лајовић, који ће на терену број шест одмерити снаге са Хубертом Хуркачем, а одмах после њега на терен излази и Миомир Кецмановић који ће играти против Шпанца, Роберта Карбељаса Баене.

На терену седам појавиће се Александра Крунић, док ће на терену број 15 играти Јанко Типсаревић против двадестеттрогодишњег јапанског тенисера, Јошихита Нишиоке.

Време је!

Вимблдон почиње у понедељак (1. јул) и већ првог дана такмичења гледаћемо мечеве чак ПЕТОРО српских тенисера. 

Бранилац титуле Новак Ђоковић у првом колу игра против Филипа Колшрајбера из Немачке и тај меч почиње од 14 часова по средњеевропском времену, на Централном терену, што значи да ће љубитељи тениса из Србије одмах видети нашег аса како се сналази на травнатој подлози.

Са искусним Колшрајбер има скор од 10 победа и два пораза, а ово ће им бити већ четврти дуел ове године, први у Индијан Велсу је припао Немцу, потом два Нолету.

Подсетимо, Ђоковић није играо турнире на трави уочи Вимблдона, ако не рачунамо егизибиционе мечеве, након што је заустављен у полуфиналу Ролан Гароса, казавши да сматра да му овога пута нису потребни јер је у доброј форми.

Душан Лајовић почиње турнир против Хуберта Хуркача (Пољска), с којим је Новак играо у Паризу, а тај дуел је трећи на програму терена број шест, на коме такмичење почиње у подне.

После њих, на исти терен излазе Миомир Кецмановић и Роберто Карбаљес Баена (Шпанија).

Александра Крунић меч првог кола игра против Каролине Мухове (Чешка). Меч је други на програму терена број седам, на коме такмичење почиње у подне. 

Изненађење на Вимблдону пробаће да направи и искусни Јанко Типсаревић, кога већ годинама муче повреде и не предаје се тако лако. Он ће на терен од 12 часова на терену број 15 играти меч првог кола против Јошихита Нишиоке из Јапана.

У понедељак ће на терен и друга тенисерка света Наоми Осака из Јапана, а противница ће јој бити Јулија Путинцева из Казахстана, као и Румунка Симона Халеп, која такмичење почиње против Белорускиње Александре Саснович.

Немачки тенисер Саша Зверев игра против Чеха Јиржија Веселог, Стен Вавринка игра против Рубена Бемелманса, док у дуелу америчких тенисерки играју Венус Вилијамс и Кори Гауф.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар