Нисам био срећан што играм у ери са Рафом и Федерером!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у понедељак почиње одбрану титуле на престижном турниру Вимблдон у Лондону.

Тенис 30.06.2019 | 20:08
Нисам био срећан што играм у ери са Рафом и Федерером!
Велика тројка тениса наставља да побеђује, а Новак сматра да је то добра ствар.

"То је добра ствар за овај спорт. На почетку своје каријере нисам био срећан што играм у истој ери са Надалом и Федерером пошто су њих двојица освајала сваки Гренд Слем. Али права тачка гледишта је та да су ме они начинили бољим играчем", рекао је Новак Ђоковић.

"Тренирам, радим на кретњи. Покушавам да пронађем прави баланс на терену, да скратим одређене ударце, да правовремено излећем на мрежу. Морам да прилагодим свој стигл игре на овој подлози. Трава је много другачија од било које друге подлоге, јединствена је. По мом мишљењу, на трави вам треба мало више времена да скапирате како требате да одиграте", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

"Многим играчима је потребно јако пуно промена. Поготово за оне који су последња три месеца играли само на шљаци", рекао је Новак који тражи пети тријумф на Вимблдону.

Новак је такође говорио о томе колико се његов овогодишњи долазак у Лондон разликује од прошлогодишњег.

"У мојој глави имам јако велики циљ због тога сам овде и због тога желим овај трофеј. Постоји разлика измешу прошле године и ове. Прошле године сам међу топ 20 играча света, а сада долазим као светски број 1"

Новак Ђоковић ће у првом колу играти против немачког тенисера Филипа Колшрајбера.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар