БиХ је требала да буде подијељена

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је за данашњу "Политику" да је БиХ требало да буде подијељена 1995. године и да би, како је истакао, досад имали стабилна и уређена друштва, а да тренутно сви народи акумулирају незадовољство БиХ.

Босна и Херцеговина 30.06.2019 | 09:04
БиХ је требала да буде подијељена
"Та акумулација постаје терет за кретање. Не може се то ријешити испуштањем акумулације", каже Додик додајући да када би се у БиХ уважавала воља свих, Срба, Хрвата и Бошњака и два ентитета можда би и постојала шанса за њу.

Разградња Дејтонског споразума почела је, како је навео, већ чином његовог потписивања, увијек "на штету РС, никада науштрб Сарајева. А од нас су очекивали тек аплаузе".

Додик каже да је таква пракса морала да буде заустављена 2007. године, али тврди да се та матрица и образац понашања и даље задржавају у неким главама, иако се реалност промијенила.

"Прича је требало да заврши нестанком РС. Они сада мисле да треба преживјети Додика и његову гарнитуру док не дође нека друга која ће направити неке тобож свјетске визије, а које треба да умање снагу РС", рекао је Додик.

Он би, како наводи, волио да види да неко покаже једну одлуку коју је Сарајево донијело, а да је она користила Републици Српској.

Према Додиковим ријечима, бошњачки политички лидери не желе наставак евроинтеграција, јер кад уђете у кандидатски статус, онда нема високог представника или је његова улога потпуно маргинализована.

Како је рекао, створено је нешто што је требало да настави орбиту на принципима бивше земље, само на другим основама и уз значјано међунардоно присуство.

"Наравно то клеца", нагласио је Додик и додаје да они и даље одржавају мисао да је то због неких локалних људи или неразумијевања, гурајући изнова исту причу с новим актерима. 

"Али се показује да БиХ никако не може да се успостави", рекао је Додик.

"Волео бих да ми неко нађе примјер на ком се демантује чињеница да је БиХ све више у парализи", рекао је Додик, наводећи да све што се дешава управо потврђује да је ријеч о "пропалој држави".

"Ми морамо остати у политици јачања суверенитета РС. И да оспоримо сваку врсту преноса надлежности која се десила без наше воље или притиском", рекао је Додик.

Каже и да се вјеровање странцима испоставило као највећи промашај.

Он поручије да су у заблуди они који олако потежу аргументацију да БиХ не може да се распадне, јер, како је рекао, то се већ десило.

БиХ се, каже Додик, распала на немогућности да успије.

"Федерација БиХ не функционише, деградирају се избори, Бошњаци бирају погодног Хрвата и то хоће да наметну и Србима", навео је Додик.

Они који сједе у Сарајеву у име Срба не смеју да дозволе да се деградирају стечена права у одлучивању, нагласио је он.

Може три пута мање да нас има, али уз овај систем одлучивања увијек ћемо заштити свој народ и Републику, рекао је Додик.

"Мора постојати базични договор три народа, а њега нема. То је доказ да државе нема", закључио је Додик у разговору за Политику.

(Тањуг)

Коментари / 115

Оставите коментар
Name

Ронхил

30.06.2019 07:12

Нико теби није бранио да направиш јаку РС економски јаку и стабилну. Направио си тајкунску мафијашку државу у којој уживају само буџетлије и твоји приватници. Странцима ако је ико веровао о даси ти тебесу довели ту гдје јеси и тиси њихов дашак ветра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТОРИЈСА ПОДЈЕЛА

30.06.2019 08:09

И треба подијелити на Босну и Херцеговину. Западна Херцеговина је свакако у саставу РХрватске. Источну Херцеговину присајединити Српском дијелу ЦГ, што би и била Стара Херцеговина. Тиме би створили једну слободну државу гдје нема ни Додика ни Мила ни Вучића. Прими ли би све незадовољне, а пуно би било оних који би побјегли од наведених диктатора. Додик нека са Бакиром прави међе по Босни.

Name

Горан

30.06.2019 08:18

Сви Срби, небитан је Додик, морају да служе искључиво Републици Српској. Свака одлука, небитно ко је на власти, мора да служи јачању државе српског народа, Републике Српске. Тачка

Name

лаки

30.06.2019 08:20

Ово је ко мапет шоу

Name

Милун

30.06.2019 08:34

Срамота, сваки мјесец узима се кредит од 32-35 милиона да би се исплатиле пензије и плате.РС је пред колапсом јер нема пара.То добро и Додик зна јер ускоро неће моћи враћати ни рате кредита и шта ће онда.Он мисли да је појављивање на ТВ и причање како се бори за национални интерес довољно па то знау и врапци на грани да је то само ћалапрдање.Признај једном да ФБиХ бољи ентитет, то зају обични људи по платама и пензијама.Можеш причат шта хоћеш, али ти је шупља прича.

Name

МК

30.06.2019 08:42

ТАЦНО ТАКО.РОНХИЛ ЈЕ САМО УСПИО ПОДИЈЕЛИТИ СРБЕ И НИСТА ВИСЕ .НАЈВЕЦА ПОДЈЕЛА СРБА У ИСТОРИЈИ .ПОДИЈЕЛИО ЈЕ СРБЕ НА ПОСТЕНЕ И ОНЕ ЊЕГОВЕ ПРЕВАРАНТЕ Е РОНХИЛУ СВАКА ТИ ЦАСТ ДА ИМАС ОБРАЗА ПРИЦАТИ О ПОДЈЕЛИ У БИХ.КАДА ТИ ПОДИЈЕЛИ ВЛАСТИТИ НАРОД КОЈИ НЕМА ИСТА ПРАВА У Р.СРПСКОЈ А ТРАЗИС ДА ИМА ИСТА ПРАВА У БИХ.ДА НИЈЕ ТОЛИКО ЗАЛОСНО БИЛО БИ СМИЈЕСНО О ЦЕМУ ТИ ПРИЦАС

Name

софтверска мафија

30.06.2019 09:07

Најефикаснији начин пљачке Додикове; поделио држ. институције и ЈП ШУМЕ и ЕПРС наредио да му доносе паре путем тајкуна, Проинтера...а све законито, у ствари њему се све отргло контроли и сви пљачкају.

Name

Пишите ћирилицом

30.06.2019 09:07

Тако је. Да је Миле Ронхил србски патриота како се лажно преставља, учинио би економски јачу нашу Републику Србску, нико му то не може да забрани. Али не. Он се није борио за Републику Србску када је животима стварана, као ни остали лопови који данас огромне новце безаконито убирају, а борци живе ко просијаци.

Name

ко о цему...

30.06.2019 09:48

Додо је заборавио какво је стање било у бл и какав ултиматум је био пред сам дејтон јер је тад дрзао рез.полозај у бг

Name

РЕ Милун

30.06.2019 09:55

Браво за коментар, потписујем, ово је Додигово класично лапрдање, траје то већ десетак година а иза његове политике све гола пропаст. Нажалост он има подршку владајуће Србије и цркве, зашто, не бих знао рећи

Name

Сократ

30.06.2019 10:13

Питање је ста је Додик урадио за РС, била она у будуцности независна или у саставу БиХ? И с обзором на своје резултате да ли је примјерно да он даје уоспте овакве оцјене? Регирати, а не вјеровати у властити рад? То све говори о дотицном!

Name

грађанин рс

30.06.2019 11:06

Додик је једана несрећа за РС, која је стварана 92-95, а он је опљачкао, као непријатељ који упадне у богато мјесто па га опустоши, опљачка и запали. Као у овом рату кад освоје богат град, насеље, па настане пљачка и од тада је почела пљачка и траје у континуитету. Да је био преки суд и данас би се пољачкаши бојали смрти.

Name

Зуx

30.06.2019 13:56

Тако је, али њему одговара овакво стање, јер језиком нас осамостаљује, а онда криви странце и муслимане како га саплицу...па онда сједне са Wигемарком и договори отимацину у виду акциза, а са Бакиром вецера и договори напад и одбрану...ФУЈ!

Name

милоКрад

30.06.2019 17:07

МилоКраде, да ти и твоји сатрапи нисте покрали све сто се могло покрасти Република Српска би данас била уредјена стабилна и развијена дрзава. Ти МилоКраде и твоја снсд секта сте унистили Српску, изврсили сте геноцид над овим народом. Цаусеску.

Name

име

30.06.2019 17:11

Република Српска се мозе опоравити једино тако да Додик и његови криминалци буду ухапсени, процесуирани и да врате све сто су покрали. Онда те милијарде улозити у опоравак Српске.

Name

закон

30.06.2019 22:34

оваква република ником нетреба стаце ми кад ми је вец пола породице отисло вани да ради и ја идем брука од републике слузи само мафијасима и сти те се мафијаси на сваком кораку затаскавају се убиства нетреба ником оваква и тацка

Name

Ре Горан

01.07.2019 05:07

О чему ти? Зашто онда подржајете Додика када је сасвим јасно да ради против интереса РСа? И ти и теби слични га подржавате, а и прича ти је на том "тону"!

Name

Контраверза

01.07.2019 09:21

Ре, твоје лицне тврдње могу само теби бити сасвим јасне.

Name

Маx

01.07.2019 11:48

Додо је све у праву!!

Name

ре историјска подјела

01.07.2019 23:29

Сад ћеш ти јаду видјети кад држави буде име Република Босна (како и треба). " О Свемоћни вјечни Боже је ли тако или није - па наравно да јесте хехе"

Name

Бурле пао са круске!

02.07.2019 05:03

Овај са слике изгледа и говори као да је управо пао са какве високе круске!

Name

Благоје

30.06.2019 07:12

Благо је нама са тобом , а и теби са нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2019 08:11

Како је то благо нама са њим? Теско народу с њим јер је на грбаци вец скоро 15 година и задузио и неродјену дјецу. А добро је њему с глупим народом, јер сваке изборе купи новцем који је покрадем од тог истог народа па цак и од дјеце из основне сколе су отети сендвици из руку ко невјерује нек мало провјери ал не у центру БЛвец у рубним крајевима/ селима да неговоримо. Да це Бог да и он полози рацуне некад некоме.

Name

Јаффа

30.06.2019 08:23

Крај његове политике би био да постоји 10-20 људи који имају апсолутно све, остали су само маса која ради, преживљава и аплаудира Шефу.

Name

Wодолија

30.06.2019 08:26

ДОК МИЛОРАД САДА НАЦИОНАЛНО РЕТОРИСЕ, ЗНАЦИ ДА СЕ НЕСТО ДЕСАВА. ОН ПОКУСАВА ДА СКРЕНЕ ПАЗЊУ СА НЕКОГ АКУТНОГ ПРОБЛЕМА КОЈЕГ ИМА. ДА ЛИ ЈЕ ТО АФЕРА ПОТКИВАЊЕ И ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ ИЛИ НЕСТО ДРУГО, ТО ЦЕМО УСКОРО ВИДЈЕТИ. АЛИ У СВАКОМ СЛУЦАЈУ ОН ЛИЦНО ИЗГЛЕДА УПЛАСЕН.

Name

Само истина

30.06.2019 07:16

Јел то у вези оног Вијетнамца милијардера?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

30.06.2019 12:43

То не спомињу!

Name

Сссс

30.06.2019 07:17

балване, да је тако било ти не би никад досао на власт. измислио си топлу воду. Зарад тебе не волим своју земљу колико треба, бих никако, јер твоја похлепа је безскрајна. јадни смо ми кад ти глуматас великог Србина, и водис будзетске овце за собом. униставас, црпис овај напацени народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

30.06.2019 07:18

ниста паметноје ниси реко ако искрено мислис и ако немас какву тенпературу или само лупетас ко максим по дивизији или бацас грах ко клеопатра из бијељине [ дусан илиц из љељенце]

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амира

30.06.2019 07:18

Федерација не функцјонисе у 2019 два пута пензије повецане најниза пензија 420км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2019 08:12

Знам и ја то ИСТИНА ЈЕ.

Name

Црни

30.06.2019 08:49

ДАЛИ ОНА ДИЈАГНОЗА ЈОС ВРИЈЕДИ УМНО ПОРЕМЕЦЕН

Name

Коњиц

30.06.2019 07:19

Милорад Додик, гробар Р.С.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

30.06.2019 07:19

Гледано са Додукове стране ово је 100% тачно, али сад морамо сачекати да видимо шта је тачно са Бакирове стране, (Жељко је уз Бакета) чекај а ко представља Хрвате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2019 18:25

Па само овце не виде да је босна подијељена још 92.ко год мисли да је тзв беиха држава нек научи значење дрзаве.Кад свати појам дрзаве значе да босна није ни д од дрзаве.

Name

@Ре

01.07.2019 12:59

Има њих који кажу да Америка није држава иако је најмоћнија на планети, твоје мишљење је ирелевантно. Ти кажеш "бивша БеиХа" се распала, а Додиг каже "требала се подијелити 1995" хаххахах Босна и Херцеговина је Држава коју је као такву признао цијели свијет, СВЕ државе свијета су је признале као државу, то што ти то видиш на неки други начин није никакав проблем за БиХ, чиста нула. "Босна подијељена" ако мислиш на ентитете и Брчко дистрикт, онда ОК, па и Србија је подијељена, Њемачка, Америка има 50 држава...Швајцарска има xy кантона...твој коментар је чиста обијест и мржња према босанској држави, ништа друго, ипак то је твој проблем, таквима нема помоћи, јбг жао ми је.

Name

@ре

02.07.2019 06:32

Па медједе један, ти си својим коментаром и Великог Бају сврстао међу овце, срам те било

Name

АЈДЕ

30.06.2019 07:21

СА ВАМА ТАКВИМА И ОВО ПОДИЈЕЉЕНО СТЕ УНИСТИЛИ...МОЗДА ДА СЕ ПОКУПИТЕ БОГАТАСКЕ ПОРОДИЦЕ ПА ИДИТЕ...СВЕ СТО КАЗЕС КИДА ЗИВЦЕ ПОСТЕНОМ ЦОВЈЕКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МрЧевци

30.06.2019 07:25

Бурле што је ниси бранио 1991-1995?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све дезертери

30.06.2019 09:27

Чубриловић се крије као миш,тако се крио од ратишта,глумио великог директора у рату

Name

ПРАВДА

30.06.2019 07:28

СТА ИМА НОВО? -ЛОПОВЕ-----ГОРИ ПОД НОГАМА? - ТРЕБА ВРАТИТИ ПОКРАДЕНО-СУД НАРОДА ЈЕ ПРЕД УЛАЗНИМ ВРАТИМА-СПРЕМАЈ СЕ ПОЛАКО-ПОПУСИО СИ✊✊✊✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шофер

30.06.2019 07:31

Иза тебе ништа неће остати, ти си више осиромашио и девалвирао РС нег сваколика сарајевска и ина чаршија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2019 08:38

Само да рата небуде.

Name

Мрки

30.06.2019 07:33

Како преседнице јел мислите да је то могуце тад би рс требала висе цареника и границара нег сто има становника. ПУНО НЕПРИЈАТЕЉА СМО НАПРАВИЛИ А ПРИЈАТЕЉИ НАМ ДАЛЕКО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мрки

30.06.2019 08:10

Сумљам да имамо искрене пријатеље,Руси гледају своја посла,кад нам је требала помоц,нису били ту.Ја не знан ко нам је веци непријатељ у окрузењу али знам да ником нисмо драги,требамо се запитати засто је то тако.

Name

Ре

30.06.2019 08:18

Хмм ако их у опсте има,искрених. Доста је они сто се само сликају по ходницима или проговоре да би резимска тв снимила.

Name

Ре

30.06.2019 16:35

Ми о Русији и Русима знамо пуно. Они о нама не знају ниста. Нисмо им битни.

Name

Русија руси и заблуде

30.06.2019 20:05

Пуно се прица о русима и њиховој помоци и њиховој заинтересованости . Из Бањалуке сам и цак сам уцио руски језик у сколи . Зивим вани и кад идемо на годисњи у Турску све је пуно руса а турци по хотелима говоре руски , скоро да сам досао у Русију .Кад одемо у Египат на одмор и тамо су само руси као да сам досао у Русију . Сваке године долазим у Бањалуку на одмор куци најмање 2 пута годисње и јос нисам цуо нити једном руса нигдје никада у Бањалуци . Бас цудно изгледа да су бас заинтересовани да не доду овамо .

Name

Који демагог

30.06.2019 07:37

Мозда би ти и пивјеровали да од те исте РС са својим кумовима,родбином,комсијама,пријатељима нисте извузкли милијарде,подјелили друство у РСу на 20% оних који су екстремно богати отимацином од 80% пореских обвезника који немају хљеба да једу.Све сте покрали,направили егзодус продуктивног становнистба и сад несто серес о патриотизму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxит

30.06.2019 07:45

Милораде ,наклапас као сеоска варалица. Имаш апсолутну власт и моћ у РС од портира до министра.Ста је резултат?Све пропало,банке,фирме,нафтна индустрија,фондови....И зато је криво Сарајево .У одмјеравању снаге Државе у ентитета неко мора извуци дебљи крај .Резултат се већ унапријед зна.Постао си руски потпирол на Балкану иако је и лаику јасно да је ово интересна сфера Запада .Само даље гурај псрт у око и врло брзо ћеш осјетити како империја узвраћа ударац .Прво си купио папке а након тога си ту дисциплину омасовио.Сјаси са грбаче народа легалитет ти је јако упитан .И не глуми неког државника сеоска варалице из Лактаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб

30.06.2019 07:50

Милораде не лази пусти нас да зивимо без тебе бице нам боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

30.06.2019 07:51

Тоце бити као и за одцјепљење (референдум) или РЕзервни састав РС.Сватите супци да вас нико неслуса ни тебе нити Цовица или Бакира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

30.06.2019 08:43

Зивео краљ РС.

Name

Предсједник Бих

30.06.2019 20:09

Бице прије да он није краљ РС вец Предсједник предсједниства БиХ која га и плаца . Зивио предсједник предсједниства БиХ

Name

ДУСАН СИЛНИ.

30.06.2019 07:53

Наси се масовно исељавају сто у Србију сто на запад. Коме ти трабуњас годинама када по селима нема децијег смијеха Босна је старија од Америке и ти трубис њен нестанак.Дудуце гради мир медју нама, а не само сукобе са комсијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

30.06.2019 09:24

Богами у селума више нема ни стараца, а дјечији смијех је нестао прије 40 година.

Name

Србољуб

30.06.2019 07:54

Милораде не лази пусти нас да зивимо без тебе бице нам боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФЕРИД ДУБИНОВИЦ

30.06.2019 08:00

ТОМЕ СИ КРИВ ТИ И ТВОЈА ПОЛИТИКА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

30.06.2019 08:06

ТАКО ПРИЦА У БЕОГРАДУ А КАД ДОДЈЕ ПАЛМЕР И ЗАВРНЕ УСИ НЕМА ГА НИГДЈЕ. ЈЕДИНИ ВУЦИЦ ГА СТАЛНО ВАДИ ИЗ ФЕКАЛИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулација, оуста лаз у континуитету, а стварност сурова

30.06.2019 08:16

Једно прицаа, друго радис, треце мислис! Само да би остао на власти. Ми вјерујемо у дјwла не у празне прице, а дјела ау вам раква да стw скоро па потпуно унистили зивот огромне вwцинw у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриотозам на мафијаски нацин

30.06.2019 14:13

А сто опет свима саврсено одговара, осим Републици Српској.

Name

Деки

30.06.2019 08:35

Подијелицемо је пресједнице :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

дерим

30.06.2019 13:00

Ста цекас

Name

Лаки

30.06.2019 08:37

Е БАШ МЕ ИНТЕРЕСУЈЕ КАКО БИ ОБЕЗБЕДИО ГРАНИЦУ РС КОЈА ЈЕ ВЕЋА НЕГО БИХ. ТРЕБАЛО БИ НАМ ЈОШ ТРИ ПУТА ВИШЕ ПОЛИЦИЈЕ И ГРАНИЧНЕ СЛУЖБЕ ПЛУС СИЛНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ. ТО НЕ БИ НИ ШВИЦАРСКА МОГЛА ПЛАТИТИ. ЗНАЧИ НЕМОГУЋЕ И ЗАШТО СТАЛНО ОВОМ ГЛУПОМ НАРОДО СТАЛНО ОБЕЋАВАШ И ПРИЧАШ НЕМОГУЋЕ. ТИ И ЖЕЉКА САМО ИМАТЕ ВИШЕ САВЕТНИКА НЕГО МЕРКЕЛОВА И МАКРОН ЗАЈЕДНО. И ТА ЖАНДАРМЕРИЈА ЈЕ ИСТО ЈЕДНА ГЛУПОСТ ЈЕР ИМАМО ПОЛИЦИЈУ И БРОЈ КОЈИ СУ НАМ СТРАНЦИ ОДРЕДИЛИ И ОПЕТ ЋЕ ТИ ЗАБРАНИТИ ТЈ ИЗВУЋИ УШИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Лаки

30.06.2019 10:01

Управо тако, дужина границе је само један елемент који спречава да се цијела РС издвоји, има још тога доста, рецимо за Хрватску, која је чланица НАТО-а таква идеја је неприхватљива x100, или Брчко Дистрикт БиХ...у случају таквог сценарија федерација би анектирала пола РС за 48 сати..итд. Ова прича више "не пије воде",

Name

Пера

30.06.2019 08:39

Прича ти је супља понављас ко папагај исто стално, сјаси више или надји ново, и бабе су сконтале да лазес, и оне по селу причају како си лопов, лазов и преварант

ОДГОВОРИТЕ
Name

јалија

30.06.2019 08:48

Иде ново задузење путем трезорских записа.Висе је провидно.Седам дана прије новог задузења Милокрад баци бомбу о БиХ а онда на грбацу народа натовари нови дуг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

30.06.2019 10:04

Неко ко економски, физички и биолошки уништава РС се представља као српски патриота? Ко то озбиљно доживљава?

Name

www

30.06.2019 08:51

И ти си требао бити у затвору поодавно

ОДГОВОРИТЕ
Name

једини функционални

30.06.2019 08:54

Предсједавајуцем ,добро здравје дуг зивот ,посла од јутра до јутра .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

30.06.2019 08:54

Дрзава вис неправи силом ни вољом народа вец новцем зато рате на економи рс ако зелите дрзаву. Невидим други излаз назалост.?ово сто имамо сад то је бол и туга за ово нисмо остали без најмили.Ово није рс ово је несто приватно уствари незнам како назват. Ако неко зна нек написе ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

микиибн

30.06.2019 12:06

Деспотија или гулаг,дно дна :)

Name

борац

30.06.2019 09:08

Цудан цовјек пристао да пресједава дрзави за коју тврди да не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

30.06.2019 09:11

Код тог типа све функционисе само не плате и пензије а о социјали да не прицамо па знали он ста прица као да ми сви спавамо треба му додијелити јос једну диагнозу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.06.2019 09:27

Народе док они размисљају и њихова дјеца и тајкуни партнери њихови криминалци гдје це да љетују ја размисљам како да устедим да купим 5 метара дрва за зиму јер сам постен и цовјек са образом и најмање ме занима и додик и република српска и босна и херцеговина и најмање србија носи те се додјавола сви политика је болест гора од рака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пепи

02.07.2019 15:06

Народе кад овај бахати лопов хоће нешто да нам сукне,онда дијели БиХ.Слутим да је у питању поскупљење струје или да замагли причу о резервној полицији за коју је добио по ушима.

Name

Поп јовица

30.06.2019 09:51

Баја,ко је теби бранио да направиш,успјешну,богату земљу од Републике Српске у којој влада ред и закон??? Ти си направио приватну мафијашку државу у којој владаш као ФАРАОН над својим робовима! Владаш уз помоћ папака које купиш или уцијениш,овдје више нису битни ни избори јер увијек пронађеш нове папке и обезбједиш већину, док твој народ клечи пред западним амбасадама у нади да ће се спасити од глади и сиромаштва у коме их држиш! Што се тиче наше самосталности,ми се добро сјећамо како су то урадиле Хрватска и Словенија! Оне су искористиле југословенски оквир за просперитет и богаћење и широм свијета су лобирали за своју самосталност а ти радиш све супротно од тога! Завађаш нас са великим силама и припремаш терен за међународну интервенцију на нашу штету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки Висеград

30.06.2019 10:02

Овај је висе досадио. Хоце ли га уклонити из Политике, само завадја народе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.06.2019 10:03

Прави борац за истину и Р.С.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

30.06.2019 10:03

ЗБОГ ОВОГ ПРЕВАРАНТА САД СТОТИНЕ ХИЉАДА ЛУДИ, БОРАЦА МРЗИ ОВУ ЗЕМЉУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

30.06.2019 10:03

ЗБОГ ОВОГ ПРЕВАРАНТА САД СТОТИНЕ ХИЉАДА ЛУДИ, БОРАЦА МРЗИ ОВУ ЗЕМЉУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕБЕМ ТИ ТИТА

30.06.2019 10:26

Вец је дебело подјељена на вас богате 8 сиротињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.06.2019 10:49

Држава криминала и буџетских ухљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круг

30.06.2019 11:29

И ста онда Милораде? Ко це да плати све троскове разграницења? Тек би онда настала права бјезанија. Каква би то била дрзава са само твојим богатасима и старим људима. Лапрдај и даље, досао си до дна. Упропастио си сву љепоту и потенцијале Српске ,а свој народ тјерас на све стране. Давно би се то десило да је економија у успону. Али свокога мјесеца кредити за пензије. Све је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Похлако

30.06.2019 11:45

Све у своје вријеме ! ! ! Има да је подијелимо као погацу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

30.06.2019 11:46

Дај цовеце сабери се.Нелуптај висе .Коме маглу продајес.Сав свет у плоцу ти у клин и сваки дан једно те исто понављас.Сваки месец задузујес да се пензије исплате и остале обавезе.Ко це то цовеце врацат колапс је.Неписај сто народ вели уз ветар.Проговори цовеце ста паметно или иди с милим Богом куго једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

30.06.2019 12:20

НАЈВЕЦИ РУСИТЕЉ БиХ СИ ТИ МИЛЕ,А ТИМЕ РУСИТЕЉ ЉУДСКИ ПРАВА И СЛОБОДА СРБА У РСој,КАО И НАЈВЕЦИ РУСИТЕЉ РСе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Румун

30.06.2019 12:38

Рудоња је обицан сеоски БЛЕФЕР. То са Русима као и сам Вуциц је обицан блеф. Та накарадна политика исцрпљивања и тровања свега позитивног у Босни долази свом крају. Заврсни ударац слиједи, будјење из сна це бити болно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ф 47

30.06.2019 13:06

ШТО СЕ ПОВЛАЧИШ ОД СВЕГА БЕДО. САМО ПОНАВЉАШ ИСТУ ПРИЧУ КОД МИЛОМИРА МАРИЋА ЗВАНОГ КЉУСЕ.

Name

реално

30.06.2019 13:39

Дудук, ниси одавно неста лупетао. Зар си јос на сцени. Хоцемо ли опет један редерендум? Моземо сиром БиХ одрзати референдум па нек народ одлуци, али сумњам да це икад успјети твој сан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лалица

30.06.2019 13:49

Е, да си ти у то вријеме мање суровао са Лагумдзијом, Токицем, СФОРОМ, Олбрајтовом и осталим, мозда би несто И било од РС. Сада је исто, само је реторика зарад народа И гласаца промјењена. Али то кљуцни играци тзв.медјународне заједнице прихватају због дугороцних циљева. СНСД полако ради на укидању РС. То се види из сваке њихове активности. Потребно је само гледати ста раде, а не ста прицају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле

30.06.2019 13:58

Ће овај глупан призивати ново страдање Срба и нову тракторијаду. Свако разуман зна да је подјела Босне могућа само ратом, а не видим како би у том рату Срби били побједници кад их сваким даном има све мање, а геостратешки положај РС је врло неповољан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

30.06.2019 17:10

Честитам на коментару, ја сарајлија припадник градјанске опције, које код нас у федерацији има, за разлику од РС, ако ништа СДП и Наша Странка, ником од нас не смета РС, док год је у саставу БИХ, ако че се моји суградјани Срби осјечати сигурније, хајде да мало живимо, код нас је факат мало боље, и види се то, питајте своје људе који раде код нас, је ли их ико рузно погледао, цак и цугамо заједно, и колика му је плата, што сви не би тако зивјели, цак и боље, само склонимо ова три кркана који се енормно богате, и мислим да би било пуно боље, а евентуално ово он што прица, једино ратом се факат може десити,и зар није предходни био довољно крвав, или је садомахонизам присутан овдје....људи драге нит че нестати БИХ, нит це нестати РС, хајде да боље зивимо, и да и ми сви напокон узивамо у животу ко и читав свијет... позз свим нормалним људима и у РС и у БИХ....

Name

Ја

30.06.2019 15:35

Ти си требао да будеш подијељен попола, па да служиш пола казне у држави из које си шверцао цигаре, а пола у оној у коју си шверцао цигаре. Дијели своју земљу, месару један, а остави се наше, јер је довољно раскомадана и подијељена. Да је било паметнијих и поштенијих од тебе, не би нама Американци подијелили ни Југославију. Али ти би у Југославији био директор земљорадничке задруге у Лакташима, што ти и јесте крајњи домет. С тобом на челу ни мјесна заједница не би била стабилна и просперитетна, а камо ли РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелисавка Јањић

30.06.2019 15:45

У Дејтону БиХ је створена од 2 ентитета фБиХ и РС док није Бурле дошао да створи унитарну БиХ. Шта сад хоће и шта прича? Све што је дотакао уништио је. А најтужније је што је раселио српски народ оно што није могао Хитлер зато се побринуо Додик. Док је њега и његове Црвене секте овдје живота нема. Устај народе скидај ову бсгру да се спаси што се спасит може. Ако није касно већ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

30.06.2019 15:59

Све реално речено свиђало се то некоме или не,не свиђа се то никоме али нажалост то је тако.Тешко се је помирит са том реалношћу као и за распад Југе,још се многи са тим нису помирили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

30.06.2019 16:01

Како је требало поделити кад смо замало изгубили Б. Луку, да није било Амера муслимани и ХВ би заузели и твоје Лакташе, сви су били спремни за бежанију. Амери нас спасили, где си тад био Миле, и твоја екипа сатрао си народ и РС горе него рат, бар су деца могла отићи. Фуј, фуј, фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.06.2019 16:17

Гдје јс додик био кад се о том расправљало, он је са алијом стварао владу бих. Сад манипулише својим гласачима, јер је изгубио поверење код нормалних људи и покушава да задржи некакав рејтинг. Паметни виде о чему се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактасенко

30.06.2019 17:16

Све док Дудук буде успјесан у дизању сопственог рејтинга код српског народа искљуциво србовањем, тровањем јавног мнијења, националистицком прицом и поново дозом србовања а не ницим позитивним помирљивим и конкретним стварима за бољи зивот у овој земљи, Срби немају ницем добром да се надају. Понор је загарантован!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једна и једина

30.06.2019 19:41

Коњ марке "Дорат"

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕСА

30.06.2019 20:13

ОВОГ ПСИХОПАТУ ТРЕБА ПОСЛАТ У ЛУДНИЦУ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

грунф

30.06.2019 20:24

Само опустено.Стизу паре из Вијетнама а и Бјелорусија и Молдавија моле да се само казе колико треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прпа

02.07.2019 04:54

А јос Сјеверна Осетија кад свој утјецај на свјетској сцени покрене бит це ко у Свици.

Name

Сефко Д

30.06.2019 21:22

Ста реце И оста зив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Феликс

01.07.2019 03:59

Ко даје овој будали право да говори у име свих срба,из ових коментара се види колико је цјењен. Ста се то промјенило његовим долзком Пресјениство?,ста се сада висе цује рјец РС у БХ?,ста он то јаца РС?,дали њему ико казе ста народ о њму мисли?.Казе РС најбоље организована у БХ,па уРС зиви 8о 9о посто срба.и све одлуке НСРС , Влади и дргим установама Одлуке донес срби и било би срамота да није наорганизована. Овај Додик це укинути РС са свјим будалестнама.Са свима зе замјеријо, зато народ немозе добити визе за друге дрзаве.Из Америцке Амасаде у БХ казу док је Додика нема виза за становнике РС за Америку [само за изузетне слуцајеве].Он је себи тога узео за право, и само се њга мора све питати, зар је он толико јак ад му нико ниста немозе.

Name

хаха

01.07.2019 12:34

јест да се ви нисте окретали назад и забављали се својим лоповлуцима. доста висе прице хајде опет какву анкету расписи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

01.07.2019 14:09

У Правобранилаштву БиХ, које заступа БиХ пред арбитражним судовима, потврђују да су у паници јер немају информација како је окончан спор у Хагу по тужби „Електрогосподарства Словеније“. Ова компанија тражи скоро 1,4 милијарде КМ због наводне повреде словенске инвестиције у Рудник и термоелектрану (РиТЕ) Угљевик, која је извршена осамдесетих година прошлог стољећа на основу уговора с тадашњом „Електропривредом БиХ“. - Ако изгубимо спор, новце мора исплатити РС. Пресуда је требала бити донесена у марту, али је још је нема и не знамо шта се дешава. Арбитраже су врло скупе, судске трошкове морамо платити, добили их или изгубили, а само за почетак износе око 300 хиљада долара и за нас и за супротну страну – потврђује за „Аваз“ Млађен Мандић, државни правобранилац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

01.07.2019 15:13

Овцо једна не осисана, родјен сам у Бијељини у Босни и Херцеговини, то је моја земља и моја дрзава, коме се не свидја нека иде, мени је добро и са сусједима и са комсијама и са јаранима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

01.07.2019 15:49

свака част за коментар, и ја сам родјен у Сарајеву, у БИХ, и читав живот сам ту, и мени је лијепо и са србима, хрватима и бошњацима, одјебите више проклета тројко (додик, бакир, цовић)

Name

xxxБОСАНАЦxxx

01.07.2019 18:46

Иди у лактасе одакле си досо и тамо дијели , ма гадис ми се висе , нема вецег злоцинца од тебе гледајуци на комплетну бивсу Југу . И ја да казем неком да си ми ти пресједник , ма гони се бре у три знас !!!!! Злоцинцу из лактаса одајеби висе , Једини политицар од свију за којег би радо реко , да ми је пресједник јесте , ЗЕЉКО КОМСИЦ А ВИ сви остали гоните се одакле сте изасли , у ПМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

01.07.2019 21:41

Мој Миле пратим твоје иступе и понашање и сваки дан се мање смијеш а убрзо чеш почети плакати народу је дошло да наможе дисати а још мање слободно ходати.правиш се вјерник више од било кога а у ствари си највечи издајник свога народа и ти нешто причаш о стабилној Српској а дишемо и живимо на апаратима захваљујући теби и таквима као што си ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ускоро

01.07.2019 22:27

цес видјети ста си урадио а близу је!Паметни граде мостове, А будале их русе. Паметни тразе пријатеље а будале непријатеље.Паметни се боре за мир а будале изазивају рат.Паметни воле свој народ и искрени су према њему. А будале лазу свој народ и искориставају га.итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

риx

02.07.2019 05:06

Јест, толико је незадовољство Срба да прелазе у Федерацију да тамо раде. Немају народи медју собом проблем, али сви имамо проблем с главоњама попут овог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

назалост Бањалуцанин

02.07.2019 05:13

Да је било среце и памети .... ти са 2 посланика никад не би ниста успјео урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво на робији

02.07.2019 05:28

Ено у Хрватској Иво Санадер приступио издржавању правоснажне казне затвора. Шест година робије добио је он. Колико је већ робије зарадио овај 'наш' санадер, 'наша' штеточина, пљачкаш, рекеташ и мафијаш..??!! Десет пута толико мало би било.

ОДГОВОРИТЕ