СДС на прекретиници - БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ?

Да ли ће бити један или два кандидата још се не зна, а, како сазнајемо, у току је посљедњи круг прозивки и провјере делегата како би се утврдило колико ко у збиру има подршке делегата скупштине за новог предсјендика СДС-а.

Република Српска 30.06.2019 | 07:02
СДС на прекретиници - БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ?
Делегати Српске демократске странке данас у Бањалуци бираће предсједника странке, седмог по реду.

У игри су још увијек два  кандидата Мирко Шаровић и Милан Миличевић.

Од кандидатуре одустао је садашњи предсједник Вукота Говедарица у корист Мирка Шаровића, док је Мићо Мићић саопштио да одустаје од трке за предсједника СДС-а, не саопштавајући јавно коме даје предност, иако је раније у изјавама тврдио да ће подршку усмјерити Шаровићу.

Према неким сазнањима, постоји могућност да се на скупштини ипак појави само један кандидат за предсједника СДС-а.

О томе биће ријечи, како сазнајемо, и на сједници Предсједништва СДС-а која ће бити одржана прије почетка скупштине.

Досадашња рачуница ипак је, према нашим сазнањима, на страни двојца "Шаровић - Говедарица". Да ли ће се нешто промијенити знаће се током сутрашњег дана када треба да се одржи скупштина СДС на којој треба да се поред предсједника странке усвоје и измјене статута и изабере нови Главни одбор странке.

Кандидатуру Миличевића подржали су општински одбори Теслића, Шамца, Сокоца, Пала и Источне Илиџе.

Уз Миличевића су и функционери СДС који су се у претходном периоду јавно залагали за улазак у власт са Милорадом Додиком, чији је предводник садашњи потпредсједник СДС Милован Бјелица.

Занимљиво да су се у лобирање да Миличевић буде нови предсједник СДС уључили и бивши СДС-овци из тзв. Обренове групе, који су приступили СНСД-у одмах након избора. Миличевић је фаворит и режимских медија, а подршка стиже и од СНСД-а.

Да ли ће бити један или два кандидата неће се знати до сутра, а, како сазнајемо, у току је посљедњи круг прозивки и провјере делегата како би се утврдило колико ко у збиру има подршке делегата скупштине за новог предсједника СДС-а.

Оно што је извјесно јесте да СДС-овци сутра треба да ставе тачку на међусобна трвења уколико заиста желе да буду алтернатива владајућем СНСД-у или ће као до сада појединци из те странке зарад својих личних интереса бити мирни до нових избора када ће као у претходним изборним циклусима већу наклоност имати према лидеру СНСД-а Милораду Додику у односу на своје предсједнике.

Подсјетимо да је Милорад Додик суверено завладао Републиком Српском баш уз подршку и људи из СДС-а и да је његова владавина почела 2006. године, када му је баш СДС дао премијерску функцију неколико мјесеци пред тадашње изборе.

Да ли ће томе доћи крај знаће се већ у наредном периоду...

До сада предсједници СДС-а били су Радован Караџић, Алекса Буха, Драган Калинић, Драган Чавић, Младен Босић и Вукота Говедарица. 

БН ТВ

Коментари / 52

Оставите коментар
Name

Тим

29.06.2019 18:06

Кога Цицко "подрзаје" (тако он казе), тај треба да изгуби. Односно, треба да побједи Саровиц, који је одлицан и коме је дао наклоност Вукота, који је неправедно изгубио изборе крадјама и марифетлуцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

29.06.2019 18:52

Да је којом срецом небојса вукановиц кандидат за прецједника и да мозе да постане прецједник СДС б био јаци него за вријее карадзица

Name

РОМАНИЈА

29.06.2019 19:18

Ако Мирко Саровиц побиједи нама србима је загарантован дуг зивот и цаст уз све то, а Милицевиц добије ли који је СНСД играц, ја који сам функционер СДС-а од 1990 године, бацам књизицу за сва времена. Мирко је велик цовјек и постењацина , велики господин. Огорцен сам опстинским одборима који Милицевица подрзавају. Сутра је дан Д за српски народ, опстанак или паковање кофера.

Name

херцеговац

29.06.2019 19:42

Цицко читач написаних наручених њему не разумљивих писама. Ако боље размислимо Цицко је само колетерала у овој причи. Соња са осмехом хијене опет има прилику да снима скупштину уживо само овај пут њен снимак неће имати тежину као онај кад је са Маринком и екипом искористила незсдовољне добојлије да направи пуч у странци.

Name

Днк

29.06.2019 21:12

Шаровиц предсједник!За Милицевица је довољан податак тај да га свакодневно хвали Ртрс Додиковизија,Атв,Независне,....и остали резимски медији!То све говори!

Name

Доњи до

29.06.2019 23:54

Ово је још једна потврда да ће СДС остати подјељена партија, без јасне идеолошке слике. Све би то требало најурити на поља и производњу. Ко ће толике паразите нахранити.?

Name

Ја ја

30.06.2019 08:32

Питање је сада!!!

Name

Ре

02.07.2019 08:06

Очекујем да Шаровић се захвали љигавом Васићу из Зворника

Name

ре

02.07.2019 08:08

Васићу се треба захвали на досадашњој сарадњи и да битангу најури из СДС-а. Уништио је опозицију у Зворнику, радио је против свих оних који су били против резима.

Name

СЕМБЕРАЦ

29.06.2019 18:08

МИЦО МУТАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2019 08:30

СДС је себе сам угасио...поодавно! Остали су им само лични интереси кроз странку да спроводе. Никакве визије, никакве стратегије, заједништва...

Name

ре

30.06.2019 10:10

Искрено Мицо је господин мицо је годинама одржаво Сдс на ногама цовјек сваки пута побиједи на изборима призни или не

Name

ре

30.06.2019 10:13

О чему причаш будало па Мицо је одржао СДС па цовјек је паметан па наравно да сарађује са владом Рс јер је то нормално

Name

ЗА РЕ

01.07.2019 09:36

СДС ИЗВИНИ НИЈЕ СЕ УГАСИО НИТИ ЋЕ СЕ КАД УГАСИТИ И ДАЉЕ ЋЕ БИТИ НАЈАЧА ОПОЗИЦИОНА СТРАНКА. ВИДИ ТИ ТЕ ИНТЕРЕСЕ У СВОЈОЈ СТРАНЦИ КОЈИ СУ НАДМАШИЛИ СВЕ ОСТАЛЕ СТРАНКЕ У СВАКОМ ПОГЛЕДУ А У ПОДВАЛИ НАЈВИШЕ. НА СВУ СРЕЋУ ОВИ КАО ШТО СУ ПЕТРОВИЋ, ЦИЦКО, МИЋИЋ, МИЛИЧЕВИЋ СУ ПОКАЗАЛИ ПРАВО ЛИЦЕ ТО НИСУ ЉУДИ КОЈИ ИМАЈУ СВОЈЕ ЈА, КАРАКТЕР ТО СУ ЉУДИ КОЈИ СУ СВИ ГОРИ ОД ГОРЕГ ПРАВИ ИЗДАЈНИЦИ. КАКО СУ СЕ ПОКАЗАЛИ У СДС-У НЕЋЕ СЕ БОЉЕ ПОКАЗАТИ НИ У ДРУГИМ СТРАНКАМА ЖИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ. КО ЈЕ БИО ИЗДАЈНИК ТАЈ И ОСТАЈЕ ПРОДАЋЕ И РОЂЕНОГ ЋАЋУ ЗА ПАРЕ БРУКА И СРАМОТА. СВАКА ЧАСТ И СВЕ ЧЕСТИТКЕ ШАРОВИЋУ НА ПОБЈЕДИ МАДА МИ ЈЕ ИДОЛ БИО ГОСПОДИН И ТО ВЕЛИКИ ГОСПОДИН ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА. БОГ ГА ПОЖИВИО МЛАД, ПЕРСПЕКТИВАН, ПОШТЕН, ПАМЕТАН И СВЕ НАЈБОЉЕ ОСОБИНЕ ШТО СЕ МОГУ ЈОШ НАБРАЈАТИ ПОСЈЕДУЈЕ ВУКОТА. АЛИ СМАТРАМ КАД ЈЕ ВУКОТА ПРЕПУСТИО СВОЈУ КАНДИДАТУРУ ШАРОВИЋУ МИСЛИМ ДА ЗНА ШТА РАДИ. НАДАМ СЕ ДА ШАРОВИЋ НЕЋЕ ИЗДАТИ СДС КАО ОВИ ОСТАЛИ ШТО СУ ГА ИЗДАЛИ И ПОКУШАЛИ ГА СКРОЗ УНИШТИТИ АЛИ БЕЗ УСПЈЕХА САМО СУ ПОКАЗАЛИ КО СУ И ШТА СУ И ТАКВИ КАО ШТО СУ ОНИ НИСУ НИ ДОСТОЈНИ ДА БУДУ У СДС- У И ТО ПРАВОМ СДС-У А НЕ ОНОМ ИЗДАЈНИЧКОМ.

Name

ЗА РЕ

01.07.2019 09:46

ПОСЛЕ СВЕГА ОВОГ ДЕШАВАЊА НИСАМ СИГУРАН ДА СИ У ПРАВУ, МИЋИЋ СЕ ОГЛАСИО ДА ОДУСТАЈЕ ОД ТРКЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СДС-А НЕ САОПШТАВАЈУЋИ КОМЕ ДАЈЕ ПРЕДНОСТ ИАКО ЈЕ ПРИЈЕ ТВРДИО ДА ЋЕ СВОЈУ ПОДРШКУ УСМЈЕРИТИ ШАРОВИЋУ. ПО МОЈОЈ ПРОЦЈЕНИ ИТИ КАО ПЕТРОВИЋ, ЦИЦКО, МИЛИЧЕВИЋ И ДР. НИКАКВЕ РАЗЛИКЕ НЕМА. МУТНО ИШАО ОДУСТАЈЕ ОД ТРКЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ПА ОНАЈ КО ПОБИЈЕДИ ОН ЋЕ УЗ ЊЕГА ВАЉДА СЕ НАДАО ДА ЋЕ МИЛИЧЕВИЋ ДА ПОБИЈЕДИ И ОНДА БИХ СА ЊИМ КОНАЧНО УНИШТИО СДС.

Name

КСС

01.07.2019 11:37

Ма то није тачно,СДС постоји и увијек ће постојати док је патриота и честитих Срба

Name

ИГ

29.06.2019 18:28

Пити или не пити, питање је сада ?! :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борко

29.06.2019 18:31

Саровиц је најбољи и побједјује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да,

29.06.2019 18:46

Са чијим то новцем Бабаљ поткупљује делегате как би побиједио његов фаворит Миличевић. Да, то смо ми Срби, нажалост сви исти. Част поштеним Вукоти и још понеком!

ОДГОВОРИТЕ
Name

29.06.2019 20:07

ПРИМИЈЕТИЛО СЕ НА БАБАЉУ У НСРС ДА ОН НЕШТО ВУЧЕ ИСПОД ЖИТА, ГЛАСАЈТЕ ЉУДИ ЗА ШАРОВИЋА (УГЛЕДНОГ И СПОСОБНОГ ЧОВЈЕКА) СРЕТНО У УСПЈЕШНО ДА ВАМ БУДЕ

Name

057ИС

30.06.2019 00:17

Да су сви у СДС-у као Дарко Бабаљ сада би били владајуца странка то је прави цовјек и борац а не као поједини.Дарко се зртвује за странку и народ висе од свих вас,а ви Саровицеви пулени са Новог Сарајева и околине сто лајете на њега ко вам је крив када нисте Дарки ни до кољена.Сутра Милицевица изабратибза предсједника и побједа је СДС-а на следецим изборима.

Name

ре

30.06.2019 10:14

Почео си добро ал на крају си забрљо

Name

Милорад Вуксан

29.06.2019 18:48

Нема више СДС-а, карте су се отвориле, народ се опаметио,... Једина нада је био Вукота Говедарица и то само под условом да се ријеши свих који не могу доказати поријекло имовине, али очито да су такви у странци превладали. Мислим да Вукота неби требао остати у тој екипи, иначе учиниће велику грешку!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

29.06.2019 18:53

Мени се чини без обзира да ли се или не договирили до сутра ова странка ће и даље остати подијељена на 2 клана или ће доћи до великог осипања чланова СДС. Можда само буде у мањем обиму ако буде Шаровић, а да ће бити то је неминовано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко са стране

29.06.2019 18:53

Ако не гласате за Саровица.онда је Додик побједник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви смо своји!

29.06.2019 20:00

Мозда је тако најбоље - бити и остати папак медју папцима!

Name

Мили одустани!

29.06.2019 19:01

Овдје несто смрди: "Миличевић је фаворит и режимских медија, а подршка стиже и од СНСД-а".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазариц

29.06.2019 19:02

Стварао сам тај Сдс нас,али сад ми поприлицно мука од њихових комбинаторика и млакоња Говедо или Сарка...оба млакоње,стим да Вукота бар није био судионик највецих могуцих малверзација у времена док је био рат и мало послије тога,а овај Саровиц јесте...дали се окористио не знам тацно,али да није дигао свој гласиц против тога ,то знам.Као јегуља је пловио кроз ту моцвару пуну алигатора,типа оног мутног Крајисника,Бјелице,Обрена,Срдје зубара итд...сви мутљарге зиве и САМО РАДИ ЊИХ И ЊИХОВОГ ЛОПОВЛУКА СДС ГУБИ НА ЗНАЦАЈУ КОД СРПСКОГ НАРОДА,А ДОЛАЗИ ОДЛИКОВАНИ БУРЛЕ,ДОДИГ,КОЈЕГ ЈЕ ГЛЕ ЦУДА РАДОВАН НАВОДНО ОДЛИКОВАО,,,ВЈ.ЗБОГ ТОГА СТО СМО МИ ОБИЦНИ СРПСКИ БОРЦИ И НАРОД ПУСИЛИ' БАС ТАЈ СВЕРЦ БУРЛИН,ПИЛИ ЛИЈЕКОВЕ ИСТЕКЛОГ РОКА КОЈЕ ЈЕ ОБРВАН УЗИМАО ОД ОЗБИЉНИХ ДРЗАВА ,КОЈЕ СУ ТО ТРЕБАЛЕ БАЦИТИ,ИСТЕКЛОГ РОКА,ИЛИ МОЗДА РАДИ ГОРИВА ПРЕКРСТЕНОГ'С'ВОДОМ И ПО ДЕСЕТОСТРУКО СКУПЉИМ ЦИЈЕНАМА ОД РЕАЛНИХ.НЕЗНАМ,АЛИ САРОВИЦ ЦУТИ,ТАД И САД...А УЗ ТО СТАР ЈЕ ТО ЦОВЈЕК И ПОЈАВОМ ПОДСЈЕЦА НА РАТНА ВРЕМЕНА ЈЕР ГА ОД ТАД ЗНАМО,НЕМА ХАРИЗМУ АЛФА СРБИНА,ВОДЈЕ,ЛАЗАРА КНЕЗА,,,А ТО ТРЕБА ОВОМ НАПАЦЕНОМ НАРОДУ САД.ОВЕ ДРУГЕ ПОЛТРОНЦИЦЕ МИЛИЦЕВИЦЕ ИЛИ МИЦУ НЕЦУ НИ ДА КОМЕНТАРИСЕМ,КО ЈЕ СА БУРЛОМ,ПРОТИВ ЈЕ ЗДРАВОГ РАЗУМА...ДАЈ БОЗЕ ОНОГ ВУКАНОВИЦА НА ЦЕЛО НЕКОГ ПОКРЕТА,УЗ ОНУ ЛИЈЕПУ МАЈКУ,ПРОФЕСОРКУ ЈЕЛЕНУ,ОНОГ ДОСЉЕДНОГ МЕКТИЦА,РАТНИКА И ЦОВЈЕКА ИЗ НАРОДА,ПА ДА НАРОД КРЕНЕ НАПРИЈЕД...ОВАКО НИСТА,КИЛАВИ'РАДОВАНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андреј Зворник

29.06.2019 19:08

Само за господина Саровица до гроба ;-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

30.06.2019 05:23

УВИЈЕК БИЛО.....Не дао Бог да ови кретени прогурају овог из Теслица.Цим га они хвале ЗНА СЕ да је њихов играц......

Name

Цика Милован

29.06.2019 19:20

Само нека Цицков кандидат не побједи. Подрска за Саровица и Вукоту са Пала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не бити знаци пораз!

29.06.2019 20:14

Цијели СДС је "миниран" од стране додикових мафијаса и трабаната!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.06.2019 20:36

Ако не побиједи Шаровић, то ће бити крај СДС-а .

Name

ре

30.06.2019 08:01

Јел то у СДС-у нема криминалаца ? У којој то странци нема криминалаца ? Еј, јадни народе, опамети се и одјеби сву ову криминалну гамад од политичара.Оперуташе нас .

Name

!!!

29.06.2019 20:15

...какви будемо сутра бицемо довијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеврејска Пословица

29.06.2019 20:39

Ако не знас ста да радис, види ста други раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвени кмер

29.06.2019 20:43

Док сдс не нестане потпуно као политицка странка до тад неце бити могуце скинути бају са власти, јер је сдс непресусан извор папака за њега. Само гледајте следеце изборе и трку изабраних сдсоваца да предју код баје и наплате мандат. Ред је вец повелик цицко, мицо, соња, бабаљ, бозовиц...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

30.06.2019 06:43

То би било страшно,али алигатор захваљујући нашим парама и папцима гута СДС.Надамо се да неће успјети сложно браћо напријед за опстанак СДСа

Name

професионалац

29.06.2019 21:04

Гдје сте Срби са Романије,опет сте у реду за црвену књизицу !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Стари Град

30.06.2019 05:30

У праву си.Соколац комплет се продо у Секту.Све газде бренти усле у СНСД да би могли сјеци суму.Једино се ми, Истоцна Илидза и Трново нисмо продали.СДС Пале је због Соње преполовљен.Љубиса и Косарац су И Ново Сарајево поклопили.Ми Бојини, Војковицани и Трновљаци остали смо на правом путу.Отргли смо се Цицковој контроли.

Name

ВРС-РВИ Српска у срцу и дуси

29.06.2019 21:12

Људи ако Сатовиц побиједи у ста не сумњам, одма све опстинске одборе који су дали подрску Милицевицу треба распустити,и те људе искљуцито из странке, њихов циљ це бити и даље РАД против СДС- а!!! СДС са ПДП улази у нову битку против резима који је рак рана за РС !!! Тек сада се видијело да је у Теслицу била резија свега сто се десавало, само да би се тај цовијек кандидовао за такву функцију, а незаслузује је ни 1%!!! Саровиц до побиједе води СДС на сљедецим локалним изборима!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соне

29.06.2019 23:19

СДС треба дати сансу младим људима, ово су вец видјене фаце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

30.06.2019 01:35

На шта спаде некада јединствена великосрпска Српска Демократска Странка, страшно! Да је дијеле и уништавају појединци, коју зарад своје фотеље и користи окрећу леђа и иду Додику у загрљај а издали би и њега чим се прилика укаже. Шта рећи, примјер Соња Караџић, нема те ријечи коју Додик није упутио њеном оцу и данас се Соња приклонила њему и само што није прешла у СНСД. Није једина, Бјелица, Мићић, Петровић.. Најбоље да сви оду и остану поштени, патриоте и прави Срби у СДС-у. Свакако ће се убрзо угасити свјетло у држави, живимо од кредита, позајмица нама нико не може помоћи. Поздрав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре СДС

30.06.2019 06:53

Шта вам је чудно,већина њих није смјела 1990 ући у СДС док нису били сигурни у већину.И тада су многи калкулисали и ушли из чистог интереса.Па жене су у Бања Луци прве биле организоване да се боре за одбрану српства а они су иза њихових леђа вирили док се није стекла довољна маса.Зато сад не воле СОС и црвене беретке које су их вадиле из директорских фотеља и тјерале у СДС или на фронт.Ту сад изузимам папка Стевандића који се давно одрекао црвених беретки,првих људи који су се борили да се успостави фронт против непријатеља.

Name

БИВСИ СДС ГЛАСАЦ

30.06.2019 05:47

У СТРАНЦИ САМ ОД ОСНИВАНХА У МОМ МЈЕСТУ ПРЕ РАТА..ОВИ СУ СВИ ДНО ДНА...ДА МОЗЕ ВУКАНОВИЦ ЗАНИМАЛО БИ МЕ..ОВАКО НЕК ПРОПАДНУ СВИ..И ПОЗИЦИЈА И ОПОЗИЦИЈА..НИКО СЕ ТУ ЗА НАРОД НЕ БОРИ И САМИ ЗНАТЕ..ЗА СЕБЕ И СВОЈЕ БОГАСТВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

30.06.2019 06:47

БРАВО БИВШИ СДС ГЛАСАЧ свака ти на месту

Name

За људину Мирка Саровица

30.06.2019 06:44

Мирко нас једва цекам да побједис и на изборима касније па да заједно са Мектицем поцнес хапсити оне кримосе који су опустосили РС и који заустављају све напредне процесе у БиХ. Камо среце да и у федерацији касније додје неко нови на власт осим оних ухљеба СДА па да поцнемо градити један нови и љепси зивот на овим просторима. Дијете сам из мијесаног брака ал не намјеравам да одем из БиХ,бице овде среце и берицета само ако нормални људи додју на власт из сва три народа,то уе сигурно. Зивим на релацији Бањалука @ Сарајево и вјерујте да ја медју обицним народом не видим мрзњу нити нетрпељивост. Политицари попут Додика и Цовица а понекад и Бакира су ти који уносе немир. Зиви били свако добро зелим свим добрим људима,а оним лосим нек одхебу заувијек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

30.06.2019 06:54

Нешто сте се ушутали, значи, Миличевић побјеђује. Пословица каже: јутро је панетније од вечери. Е да видимо, да ли је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

30.06.2019 07:29

побједа мирка саровица паметан постен добар политицар и цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.06.2019 08:03

Налупета се ти онако људски.

Name

Истина

30.06.2019 07:50

Пропали СДС најгори су није то сто су били некад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медо

30.06.2019 13:57

Предсједник це бити господин Саровиц. Доктор Милан Милицевиц је једини који је успио да висеструко порази СНСД и та побједницка црта није у духу тренутног СДС-а који је потпуно одусевљен својим константним поразима.

ОДГОВОРИТЕ