WБ - Мекинро: Фаворити? Морају да побиједе Ђоковића!

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро анализирао је најбоље играче света и њихове изазиваче.

Тенис 29.06.2019 | 19:33
WБ - Мекинро: Фаворити? Морају да побиједе Ђоковића!
Мекинро је пре свега добио питање да истакне који тенисери имају најбољи рад ногу, који је међу најважнијим факторима ове игре.

"Борг и Ђоковић имају најбољи, Федерер им је близу, ту је и Надал, није изненађење што су најбољи играчи сјајни и у томе. Борг је имао сјајну хитрост, морао је, играо је необично. А Ђоковић, мислим да нисам видео човека који боље покрива терен. Висок је и то помаже, али мора бити и врло флексибилан. А ако га гледатзе, има невероватан рад ногу и баланс", рекао је Мекинро.

Ђоковић, Федерер и Надал ускоро почињу нову битку за краља тениса – у понедељак почиње Вимблдон.

"Тешко је изабрати између Роџера, Новака и Рафе, али за мене је Ђоковић неко ко мора да се победи, иако је Рафа изгледао боље на трави прошле године. Много зависи од жреба, да ли ће добити неког незгоднијег ривала на старту турнира. Ако је добар сервер у првој рунди, када још ниси у ритму, буде тешко. Тешко је издвојити још неког поред велике тројке", истакао је Американац.

Ипак, Мекинро је издвојио једног младића који би могао да угрози доминацију поменутих ветерана.

"Велика тројка има невероватно вољу за победом, али ће бити добро за игру ако се појаве још неки победници. Стефанос Циципас је најбољи међу младим играчима. Освајаће велике турнире пре или касније. Све је у твом такмичарском жару, Он има величину, ударце, никога се не плаши. Било би сјајно видети га једног дана као Гренд слем шампиона".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар