Пензионисао се, остао је сан - титула са Звездом!

Бивши капитен Црвене звезде и Игокее, Вук Радивојевић открио за чиме ће жалити након што је окачио патике "о клин“, које тренере највише цени, зашто неће заборавити тројку против бањалучког Борца. . .

Кошарка 29.06.2019 | 22:15
Пензионисао се, остао је сан - титула са Звездом!
Вук Радивојевић завршио је кошаркашку каријеру која је почела пре 2002. године у Слоги из Краљева и убудуће ће обављати функцију извршног директора Игокее из Александровца.

У каријери је у три наврата носио дрес Црвене звезде и остао упамћен као један од омиљених капитена, иако је у млађим категоријама носио дрес Партизана.

Осим Слоге и Црвене звезде, играо је и за Фуенлабраду, ФМП, Турк Телеком, Сласк и Игокеу.

"Имао сам дивну каријеру, каква се смао пожелети може, а ако могу да кажем да за нечим жалим, то је што са Црвеном звездом нисам освојио шампионску титулу“, рекао је Радивојевић за "Еуроблиц".

У својој каријери радио је са бројним квалитетним стручњацима.

"Прво место заузима Аца Јањић који је био у Партизану и радио са мном кроз млађе категорије. Он је диван човек и педагог, због њега сам ушао у кошарку. После тога битно место заузима Змаго Сагадин који ме увео у Звезду, а Александар Трифуновић (садашњи тренер Игокее) је тад био помоћник. После сам прошао многе тренере, са неким сам имао бољу, са неким лошију сарадњу. Одлично сам сарађивао са тренером Игокее Драганом Бајићем, после смо постали велики пријатељи, прошао сам и Светислава Пешића, радио са Дудом Ивковићем, Жељком Одрабовићем. Од сваког сам понешто научио и надам се да ће ми то помоћи на новом послу", рекао је Радивојевић.

Иако је имао богату каријеру, Радивојевић истиче да му неће бити тешко да се окрене новим обавезама, функцији извршног директора Игокее.

Тројку против Борца не заборавља

Радивојевић је одиграо много великих мечева, али посебно се сећа када је погодио за победу против бањалучког Борца у Јадранској лиги.

"То су утакмице којих се човек сећа цели живот. То је трећа или четврта утакмица у дресу Звезде. Био сам клинац, жељан доказивања и то је први меч за Звезду који сам решио у последњој секунди. После је било таквих утакмица, али ова тројка се не заборавља", истакао је Радивојевић.

"Сви ми размишљамо да тај тренутак мора доћи, онда размишљамо да ли ће то бити ова или следећа година. Након разговора са Игором Додиком и тренером Александром Трифуновићем усагласили смо се да је боље и да могу више да помогнем на овој функцији. Заједнички смо донели одлуку и не размишљам више о играчкој каријери.

У Игокеу сам дошао на позив Игора Додика на два месеца, да помогнем у тешкој ситуацији у којој је клуб био, остао сам пет година,а сад је веће питање да ли ћу се вратити у Београд од оног колико ћу остати у Бањалуци“.

Радивојевић наводи да ће његови први потези као извршног директора бити стварање јаке Игокее.

"Кренућемо од формирања првог тима. Дошао је тренер Александар Трифуновић, који је прошао много у каријери, водио клубове у Евролиги и он је квалитетно решење. Морамо бити опрезни од старта, посебно због тога што ћемо играти првенство БиХ од почетка. Екипе које су играле на два фронта имале су великих проблема, али ако добро припремимо све, мислим да ћемо се добро снаћи“, истакао је Радивојевић у интервјуу за "Еуроблиц“.

Он је навео и око којих играча ће се градити тим за наредну сезону.

"Анђушић, Вилијамс и Рикић су напустили клуб, Милошевићу и Адамовићу су истекли уговори, а Сава Лешић, Марко Луковић и Далибор илић су играчи који су под уговором. Око њих ћемо градити тим за наредну сезону. Сигурно је да ће се правити тим за велике домете. Знамо да неће бити лако, аба лига ће бити најквалитетнија до сада. Ми желимо да будемо у врху и покушаћемо да направимо добар тим који ће бити конкурентан за горњи део табеле“, закључио је Радивојевић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар