Морамо издржати, нема назад!

Давор Драгичевић, отац убијеног Давида Драгичевића, позвао је све грађане да се вечерас у 18 сати окупе испред Народног позоришта у Сарајеву и дају подршку Муризу Мемићу, оцу страдалог Џенана Мемића, у његовој борби за истином.

Република Српска 29.06.2019 | 11:09
Морамо издржати, нема назад!
– Брате Муризе, морамо издржати, нема назад. Морамо брате издржати и готово. Нама нема назад, мени и теби, како год било – казао је Драгичевић који се у програм Н1 укључио из Беча.

Поручио је да “опроста и заборава нема”.

– Давида су убили припадници МУП РС. Позивам људе да дођу вечерас и да дају подршку Муризу Мемићу. Изађите ради себе, људи. Рекао сам давно Муризу, ја сам брате мој уз тебе. До кад чекати? Коме? Масакрирали нам дјецу, убили. Играју се с нама. Неће нас побиједити. Имамо све доказе, Муризе – рекао је Давор Драгичевић Муризу Мемићу у студију у Сарајеву. 

Он је поручио да ће се вратити, јер, како каже, мора завршити оно што је почео. 

– Обећао сам Правди за Давида, свом дјетету, дочекаће да се ја вратим. Никога нисам никада молио низашта, али сад молим грађане, изађите и дођите у 18 сати и дајте подршку мени, Муризу и свима нама. Ово губи сваки смисао. Били смо мирни и достојанствени, али ево шта нам раде. Двије сахране, двије обдукције. Не могу више ни спавати ни сањати, не могу ни народ усмјеравати. Давид је убијен, Џенан је убијен – рекао је Драгичевић.

Мемић и Драгичевић су такође позвали предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Милорада Додика да дође вечерас на протесте у Сарајеву.

(БН)

Коментари / 48

Оставите коментар
Name

Скептик

29.06.2019 09:32

Даворе, нисмо те заборавили, ни тебе ни Давида Драгичевића. Митинг 5.октобра био је последњи трачак наде да ће доћи до промјена које би довеле до оркривања и хапшења убица твог сина али и свих учесника у заташкавању и опструкцији истраге. То је био један од најпоноснијих тренутака нашег града када смо се понадали да ће Рудоњина и Крампова секта отићи са власти- у затвор! Био је то стварно величанствен скуп, можда и највећи у новијој историји Бања Луке и цијеле Републике Српске. На жалост, Америка, Европа и Русија су одлучили да не дође до промјена, да ови зликовци остану на власти и да Давидове убице остану неоткривене и некажњене. Међутим, у свему овоме има и добрих ствари. Рецимо, показало се са Српска православна црква није са народом, већ је против њега, да се и полиција дефинитивно одродила од народа и стала у одбрану мафијашког режима, да власт дефинитивно ради против српског народа и његових интереса, да овде нема више никаквог смисла остати живети, да овде влада неправда, да десет божји заповјести вриједе у супротном смислу: убиј, кради, превари, отми од ближњег свог....Даворе, ти си се са породицом (и мртвим Давидом) склонио одавде, и ми ћемо ускоро за тобом, а злочинце и убице сигурно ће стићи карма, кад тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

29.06.2019 09:50

Драгичевић несвесно дестабилизује Српску, ако је Давид убијен, наћи убицу али он мора да буде свестан да својим поступцима угрожава српски народ у целини.

Name

ре Скептик

29.06.2019 09:52

Написали сте гомилу глупост. 5. Октобра је био завршни скуп СзП. Поред тога пишете "На жалост, Америка, Европа и Русија су одлучили да не дође до промјена"

Name

Ре Горан

29.06.2019 10:45

У цему је проблем па се не процесуирају убице Давидове? Ах, да, у питању је задес, тако рекосе први у полицији И правосудја И ми им морамо вјеровати. Јел тако?

Name

Ре:Горан

29.06.2019 10:55

Па чиме то он угрожава Српски народ? Је ли Српски народ једини који не смије демонстрирати, не смије тражити правду за убијено дијете? Је ли Српски народ обавезан да ћути и безпоговорно слуша власт ма каква била? Ти си то тако разумио јер си се ухљебио на мјесто које ти не припада,и бојиш се таласања било каквог. Кажеш што Давор не нађе убице? Зло од изјаве, зло од таквог размишљања мој друже. Да он тражи убицу а полиција нек гања по тргу мирне грађане.

Name

Коле

29.06.2019 11:20

Даворе, опозиција је уз тебе.

Name

СрбоБ

29.06.2019 12:24

Акуелни резим који је доведен на НАТО тенковима највисе дестабилизује РС ,криминалом,пљацком ,стицењем убица,уводјењем акциза ,пореза,намета најскупљим комуналијама у Европи,полицајцима који искацу из збуња узмају мито и пису казне,селективном правдом где прогањају народ за мале прекрсаје док је крупни криминал застицен итд цине народу зивот неподносљивим ,народ се масовно исељава..РС је са 1,4 милиона становника колико је имала 1996 данас 2019 пала вјероватно испод 900 хиљада .Властодрсци раде за интересе ЕУ и Нато који су их довели на власт а циљ им је унистење и празњење и депопулација ових простора

Name

ВРС-РВИ реп Горан

29.06.2019 12:35

Горане РС је нај угрозенија од садасње власти. А ви који сте њој наклоњени индиректно сте криви за ову ситуацију. Да те посјетим Давор је молио ,кумио ,клецао пред багром само да додје до истине и правде, и због тог Давор " угрозВа" Српски народ и РС, еееее онда ја мислим да си ти и такви дебело у криминалу са овом владајуцом бандом!!! Покусавам да дефинисем вас који у лосем контексту карактерисете цовјека којем су убили сина, сјеме му сатрали, нико други него полиција РС и "србин" који ради прљаве посливе по нецијем наредјењу!!! Па само се сијети конференције и лази бруталне који су изњели први људи полиције РС, свакоме нирмалном је оно довољно!!! А ви се запитај те кога подрзавате!!!

Name

Горан

29.06.2019 13:28

Убице треба пронаћи, полиција и тужилаштвото треба да ураде. Република Српска изнад свега, присуство енглеских специјалаца за сајбер операције је индикативно и зато упозоравам на опасност од дестабилизације земље добијене у крви хиљада Срба, само то. Поздрав

Name

РЕ-Горан

29.06.2019 13:28

РС је угрозена од стране оних које воде: пропаст зива. Људи одлазе, убиства, милионске преваре у којима сваки пипак води ка властима РС. Ми знамо ко нас лазе мој ГОРАНЕ. Лазу нас из СНСД-а !!!

Name

Маx

29.06.2019 15:55

@Горан Апсолутно у праву! Тразење правде - да, али на онакав нацин не!! Оно окупљање је било све али не тразење правде. Нико нормалан не мозе да осудјује оцајног оца. Али оцајан отац је дозволио да постане пијун у рукама опозиције и осталих и укаљао цели процес зато сто је дозволио да буде политизован. Име овог несретно страдалог децка искористено у јако рузне сврхе. Тузно!! И онда се криве људи попут Горана јер казу онако како јесте. Типицно.

Name

Маx

29.06.2019 15:56

@Горан Апсолутно у праву! Тразење правде - да, али на онакав нацин не!! Оно окупљање је било све али не тразење правде. Нико нормалан не мозе да осудјује оцајног оца. Али оцајан отац је дозволио да постане пијун у рукама опозиције и осталих и укаљао цели процес зато сто је дозволио да буде политизован. Име овог несретно страдалог децка искористено у јако рузне сврхе. Тузно!! И онда се криве људи попут Горана јер казу онако како јесте. Типицно.

Name

Директ

30.06.2019 13:14

Неки су изгубили осјецај за мјеру. Не мозе један цовјек угрозити РС због тога сто трази истину и правду за свог сина. Он мозе "угрозити" само убице и налогодавце, а то је уврх главе неколико људи. Далеко је то од угрозавања РС, веома далеко, цак никако. Ово и јесте проблем са којим се Српска сусреце и то вец годинама. Проблем лези у томе сто су криминалци узурпирали институције, те се за сваки криминал, укљуцујуци и овај слуцај, крију иза институција, које су притом заробили, поцевси од правосудја па све до полиције. РС је несумњиво у опасности и то у великој опасности, то је зива истина, само сто та велика опасност не долази споља, вец изнутра.

Name

Маx

01.07.2019 11:54

@Директ када тразис правду за несто, било ста, у то не укљуцујес опозицију, невладине организације, страни притисак и утицај на вец и онако теску ситуацију у цијелом регијону. Стога и слијепац је видео ста је био циљ протеста а слуцај овог несретног децка само искористен за то.

Name

Будала као и ти

29.06.2019 09:44

И не треба да идемо више назад.Средњи вијек је давно прошао.Правда за Давида је правда за сву нашу дјецу,рођену и нерођену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да

29.06.2019 12:26

Давор нек оснује партију ,ја цу се први уцланити,борба за правду и слободу је дузност најсветија сваког цеститог Србина

Name

Јоја

29.06.2019 10:05

Најлаксе је своје греске на другог пребацивати другог кривити требао си ти водити рацуна о детету где иде цим се бави са ким се друзи ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јоја

29.06.2019 10:51

Бог ме убио ако си ти икада у зивоту прозборио ријец са овим човјеком, али ето знас како се он бринуо о сину. Злоба те појела, дабогда.

Name

Јоја

29.06.2019 11:00

Он је направио греску када се вратио да се бори за РС па опет испао глуп када се рат заврсио мислио је то је то да његово дијете мозе слободно да сета земљом за коју је рањен и коју је стварао. Људи никако да схвате када дају овакве коментаре да се давид немозе озивјети давид је постао симбол борбе за ону рс за коју су многи зивоте дали а не ову мафијаску и приватну.

Name

ре

29.06.2019 12:33

Давор и остали српски борци нису испали глупи ,немој тако.Резим Милорада Додика је инсталиран насиљем нато тенковима и он унистава Србе и РС изнутра. Највеца превара у историји света је то сто је дјаво убедио људе да не постоји.Тако су српски наепријатељи са запада инсталирали своје људе на власт и опозицију и убједили их да су они уствари патриоти који се боре за њих.Замисли да окупатор проводи овалико зло и тиранију над властитим народом,ова власт је гора него Турска окупација али вецина људи сути и трпи јер су преварени ,окупатору и људима који би отворено радили за окупатора народ неби трпио

Name

Директ

29.06.2019 18:28

Да, требао је тоталну контролу увести. ГПС працење, тајно снимање, контрола времена...:)))

Name

цирбес

29.06.2019 10:15

Само ти оснуј странку и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре скептик

29.06.2019 10:40

Није тачно, подмећеш. Завршни скуп СзП је требао бити на Кастелу раније тог дана и отказан је а челници СзП су позвали чланство да умјесто на митинг СзП сви додју на митинг ПзД. Једино је СНСД у исто вријеме имао завршни митинг на коме се било окупило око хиљаду и по људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.06.2019 18:27

Којих хиљаду , хиљаду и по ухљеба. Па није их било ни 500-600 . Па погледај само снимке и види фацу водје и све це ти бити јасно. Прави и постени , цасни људи су тада били на Тргу Крајине на скупу ПзД .

Name

Др Дабић

29.06.2019 11:13

Дођи и ти Даворе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смјена

29.06.2019 11:55

Без смјене министра Лукача нема напријед по питању безбједности. Морам да примијетим како се оркестрирано води кампања против МУП-а Српске. Баш због тога треба под хитно да оде Лукач. Једноставно је то, што буде дуже остао, више ће бити притисака и грешака радника МУП-а, намјерних и ненамјерних. Како год окренеш, за Српску, па чак и за ову лоповску власт, Лукач је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прво

29.06.2019 13:02

Смјена рудоње, па за њим сви остали! Ко ће смијенити Лукача док је рудоња на кормилу, па он је рудоњина ударна песница!

Name

Шпекулације

29.06.2019 11:57

И све заврси након свих његових "доказа"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 13:33

Дијелица доказа. Најбоље доказе највјероватније цува за процес, кад завлада правна дрзава. И оно сто је показао, прави мали "рат" се био створио. Ста би тек било да пусти све доказе у јавност, но то цува за суд, посто зна ко му је убио дијете. Доцице правна дрзава, то је 100 посто извјесно, само је питање времена.

Name

Давор

29.06.2019 12:18

Гдје је снимак?????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 13:36

Полако, стрпљен спасен. Претпостављам да није све за јавност тј. да је прво за суд па онда тек евентуално за јавност.

Name

Архандјело

29.06.2019 13:00

ИДЕМО ДО КРАЈА ДАВОРЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процес

29.06.2019 13:29

је незаустављив само зависи од динамике када це бити заврсен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

29.06.2019 13:50

Крвници,убице И сотоне Давидов гроб вас је побиједио!

Name

Мирко

29.06.2019 13:34

Престаните висе давати простор овој превари од цовјека. У задње вријеме на најгори могудји нацин пљује по људима који су највисе били уз њега и урадили су све сто су могли да му помогну. Побјегао је у Аустрију и нема намјеру да се враца, али зато има намјеру да он некоме одредјује ста це и како це радите и да људе који се највисе боре против резима назива убицама и сауцесницима. Па на крају казе хоце и странку да оснује. Доста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 23:11

Сви знамо на кога се ово "злоцинци и убице" односи, тако да сви га подрзавамо у борби за истину и правду, осим наравно људи који су предмет његових оптузби, а које је X пута спомињао и именом и презименом.

Name

Шта уради Даворе

29.06.2019 13:40

Пљујеш једина 3 политичара захваљујући којима се још увијек спомиње име Давидово у НСРС. Рапидно си изгубио подршку масе бањалучана. Због свог егоизма и некаквог "Чегевара става" неприкосновеног лидера изгубио си компас. Осврни се мало... Остали су ови фејсбук ратници и домаћице из дијаспоре да те још мало "ложе".Повуци ручну, немој уједати оне који су ти једини покушали помоћи... Имали су намјеру, имају и сада, али тешко је... Они су овде а ти у Бечу... И њима може глава на пањ, али нису отишли. Што више тролујеш опозицију све мање су шансе да ћеш правду дочекати. Понашај се одговорно, не постављај рокове, не криви насумично свакога .. Угледај се на Муриза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.06.2019 18:35

Не мозе изгубити подрску народа. Није то оскар популарности. Ствар је јасна. Имамо убиство, треба да се истрази ко је убио Давида? Посто као два и два.

Name

Милан

29.06.2019 13:54

Само ти узивај тамо повремено се огласи прави проблем иди ти у Сарајево саце избори бицес ти активни или цес основати странку откаци висе сто ниси гледо ста ти дијете узима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 13:26

Једини ко прави проблем у овом слуцају јесте правосудје, које не ради свој посао на процесуирању убица Давида Драгицевица.

Name

Аурелија

29.06.2019 14:58

Подрска Давору, људи који нису на оцевој страни у тезњи да се осуде убице, имају неки веци проблем у глави,,као та тезња Даворова за осудом убица је угрозавање српског народа, каква увреда за постене људе??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

29.06.2019 15:28

Цовјеку убили сина а он је неком несто као остао дузан?? Људи су заиста невјероватно безобразни!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

29.06.2019 16:58

Нема он право да лазе и манипулисе људима без обзира на трагедију која га је задесила.А посебно нема право да назива убицама и сацесницима људе који највисе били уз њега и то из Аустрије гдје је побјегао.

Name

Директ

30.06.2019 13:23

То "убице и сауцесници" мозе само да увриједи дотицне који стоје иза убиства Давида.

Name

За многе

29.06.2019 15:30

српски- писе се малим словом!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.06.2019 18:30

Исто као и прво слово у реценици. Иако одредјена звона звоне , у праву си 113%.

Name

Мислили

29.06.2019 17:05

сте када сте протјерали давора да це те наци свој мир. А сада га оптизујете за бјекство. Ја знам да ви са њим у мислима и лијезете и устајете. Мени је њега зао стаје дозиво дозивоо, Али ово побјегао па обогатио се од донација. Ко тако размисља нека се моли богу да и њега та среца задеси. Али несхватљиво докле људска злоба без икаквог побода мозе да досегне. Када процитам неке коментаре злобницке искрено позелим смак свијета. И на крају не помињите висе институције рс . Јер институције не постоје, постоје само организована легла криминала. Али бице побједјени са уласком бих у нато када мафија изгуби подрску русује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 23:15

Ботови раде и недјељом.