Грујић изабрао – Херта!

Српски везиста се одлучио за континуитет.

Фудбал 29.06.2019 | 13:33
Грујић изабрао – Херта!
Марко Грујић је одлучио где ће наставити каријеру. Српски везиста је изабрао да и следеће сезоне носи дрес Херте, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Имао је некадашњи фудбалер Црвене звезде још неколико понуда, али је вођен чисто спортским мотивима решио да настави континуитет добрих игара у бундеслигашу из Берлина.

Грујић је прошлог лета стигао у Немачку на позајмицу из Ливерпула посредством новог менаџера ФалијаРамаданија и одиграо добру сезону на једногодишњој позајмици. Да није било проблема са повредама, утисак би био још бољи. Тадашњи тренер Пал Дардаи га је етикетирао као најбољег везног играча који је играо за Херту у последњих 20 година, поредио га са Штефаном Ефенбергом, а спортски директор Михаел Прецнизао комплименте на рачун Србина. Био је и четири пута у конкуренцији за бундеслигашког новајлију месеца.

Добре игре су му подигле рејтинг, што је на неки начин створило проблем Херти која је за његову позајмицу летос платила Ливерпулу 1.000.000 евра, али није могла да парира финансијски јачим клубовима за ово лето.

Чекала се одлука Јиргена Клопа који је требало да пресече какав је Ливерпулов план за Грујића. Иако су на Енфилду у неком тренутку одредили цену од 20.000.000 фунти за продају српског везисте, Клоп је пре десетак дана, ипак, одлучио да Грујић није на продају, већ само за нову позајмицу. Немац и даље види Србина, у перспективи, као играча за први тим Ливерпула.

Неколико клубова је хтело Грујића на позајмицу овог лета. Фатих Терим га је звао у Галатасарај, ФредиБобић је био упоран да га доведе и прикључи српској колонији у Франкфурту, распитивала се и Аталанта, а упоран је био Вердер. Наводно је Клоп саветовао Грујића да пређе код његовог пријатеља ФлоријанКофелта у Бремен, где би му био највише на оку, али је Грујић на крају изабрао да остане у Берлину.

Иако је у Херти дошло до смене на клупи, пошто је Анте Човић заменио Пала Дардаија, хрватски стручњак је одмах апеловао на клуб да задржи Грујића. После разговора са тренером, Грујић је решио да је најбоље за његову каријеру да остане у Берлину и настави тамо где је стао прошле сезоне. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар