Скандал због хапшења Бруна

Када су шведске власти затражиле званично образложење, из МУП РС наставили су са манипулацијама - "Није јасно зашто се министар Црнадак црвенио и зашто није питао шведску министарку шта би њена полиција урадила да грађанин не поступи по јасно издатом наређењу".

Република Српска 29.06.2019 | 09:41
Скандал због хапшења Бруна
Шест полицајаца је 20. јуна навече физички насрнуло на шездесетшестогодишњег Бруну Батинића, шведског држављанина, када је са супругом Сњежаном у парку у близини Палате републике пришао да поздрави активисте групе „Правда за Давида“. 

Батинића је, након што је одбио да им покаже личне документе док му не образложе зашто га легитимишу (што су по закону дужни), опколило шест полицајаца, оборили су га на земљу, ставили му лисице на руке и ухапсили га. У притвору је провео више од два сата, а његовој адвокатици Јовани Кисин није дозвољено да присуствује саслушању. Бруно је оптужен за ремећење јавног реда и мира, написан му је прекршајни налог, мада је он задобио физичке повреде врата, главе и рамена. 



Након што је прегледан у УКЦ Бањалука, Бруно је са супругом исти дан напустио БиХ и вратио се у Шведску.

С обзиром да је шведски држављанин, реаговале су власти те земље и од МУП РС, путем Министарства иностраних послова БиХ, затражиле појашњење цијелог случаја. Шеф дипломатије БиХ Игор Црнадак се 24. јуна у Стокхолму састао са министарком спољних послова Шведске Маргот Wаллстром, у вријеме министарске конференције о западном Балкану, али јој о случају „Батинић“ није имао шта рећи, јер од МУП РС није добио никакав одговор. Црнадак је оцијенио да је то доказ да у МУП РС „нешто крију“.

Црнадак је још рекао да се „црвенио“ због напада полицајаца на Батинића у Бањалуци, као и да цијели случај неће изазвати међудржавне проблеме. 

Проблема ће, како сазнаје Журнал из дипломатских извора, бити испод радара, а у питање би могле доћи велике донације које шведска влада годинама уназад одобравала скоро свим општинама у РС. 

Умјесто да дају адекватан одговор о томе зашто су примијенили велику силу на 66-годишњем Бруни Батинићу, из МУП РС су наставили да манипулишу. 

Још у првом саопштењу навели су да се ради о особи из Мркоњић Града, покушавајући да прикрију да је Бруно и шведски држављанин. Акценат су ставили на податак да је у инциденту повријеђен и један полицајац РС, не наводећи ни име полицајца нити повреде које је, наводно, задобио. 

Када је случај прерастао у међународни скандал и када су шведске власти затражиле званично образложење, из МУП РС наставили су са манипулацијама. Из те институције су саопштили да су „сарадници министра Црнатка на мејл послали потпуну информацију о самом догађају, са јасним чињеницама и постојањем полицијских записника“. Црнатка су оптужили да говори неистине, притом и њему, а посредно и шведској министарки иностраних послова, одржали предавање. 



Из МУП РС су дословно рекли да им "није јасно зашто се министар Црнадак црвенио и зашто није питао шведску министарку шта би њена полиција урадила да грађанин не поступи по јасно издатом наређењу".

Из Црнатковог кабинета, како је то сам министар иностраних послова БиХ потврдио Журналу, у петак је под ознаком "хитно" отпремљен допис МУП РС којим је затражена званична информацију о случају привођења шведског држављанина Бруне Батинића. 

Уз акт је јасно назначен број телефона и електронска адреса контакт-особе која је у делегацији МИП БиХ у Стокхолму. Из МУП РС није стигао нити званичан акт у МИП БиХ, нити одговор на електронску пошту назначену у акту. 

Црнадак је навео да је МУП РС на другу е-маил адресу, која није била назначена у акту под ознаком „хитно“, прослијеђен само "дио комуникације МУП-а РС са отправником послова Амбасаде Краљевине Шведске, али не као званичан акт нити на адресу наведену у акту". Тај документ МУП РС, прослијеђен из Службе за међународне односе те институције, није уопште био потписан. Уз то, како је наведено, урађен је у „изузетно непрофесионалној форми".

„Прослијеђена интерна преписка МУП Републике Српске са отправником послова друге земље није званичан акт који може да буде кориштен за припрему састанка“, истакнуто је из МИП БиХ. 

Шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић рекао је поводом случаја „Батинић“ да је „изгледало као да је полиција прекорачила овлашћења, те да је у свијет отишла ружна слика“.

„Али, као да смо хтјели да се што брже похвалимо том ружном сликом... Наравно да треба критиковати, али такво нешто не треба промовисати“, оцијенио је Жунић. 

Дакле, кад полиција бије, сви треба да окрену главу на другу страну, да ружне слике из РС не би ишле у свијет. Ноторно је, међутим, да је у последњих годину дана било сијасет ружних слика како полиција у Бањалуци физички насрће на грађане, малтретира их и терорише безразложним легитимисањима и писањем прекршајних пријава, само зато што не одустају од основног права на слободно кретање и слободу говора. 

(зурнал.инфо)

Коментари / 117

Оставите коментар
Name

Аа

29.06.2019 07:46

МУП РС сваки дан све все и все тоне у пропаст, унистили су МУП все него сто би га унистила она реформа полиције. МУП сваки дан напуста све висе коректних и постенИх полцајаца а примају се људи сумљиве прослости, синови криминалаца који немају постовање ни према коме

ОДГОВОРИТЕ
Name

подршка МУПу

29.06.2019 08:23

Подршка МУПу, доста је заиста играрија са народом, поготово Бањалучанима.

Name

Нана

29.06.2019 08:31

МУП РС је наш понос грађен двије и кусур деценије. Док је њега, спавам мирно па схватите како хоћете. Бруно се морао понашати грађански и показат документ јер ми нисмо Дивљина!!!! Хвала Хрватима што нас подржавају у овој борби против унутрашњих непријатеља.

Name

Ре нана

29.06.2019 08:46

Ево великих срба и унутрасњих непријатеља па гдје це веци непријатељ од СНСДа гдје ти је Миле био од 91 до 95 ратни профитер и дезертер о каквом висе србовању прицате све голи криминал опљацкали све и једу институцију фирму министарство све покрали и крива опозиција руси Републику Српску све вас треба на ГОЛИ ОТОК

Name

ВРС

29.06.2019 08:52

Додикова полиција !!! Бахати као и он, цувају дезертера и унистиоца РС, за кратко вријеме бице и срам!!!

Name

СРДЈО

29.06.2019 08:58

Полиција рс је прекрсила закон, јасно је као дан

Name

ре

29.06.2019 09:35

Нека г. Бруно не показе документа Сведској полицији и јос да даје отпор при хапсењу , добице 10-так кг. гипса а у Америци 10-50 метака . Будала !!!

Name

Директ

29.06.2019 11:27

Па се ви господо Лукацеви резимски полицајци силите и крсите закон, само знајте да сасвим оцигледно има сила веца од вас. Цак сто висе, ви сте само полиција територије која је као зрно пијеска на огромној плази званој Европа и свијет, тао да клоните се примјене грубе, непотребне и прекомјерне силе, насиља, терора и репресије над властити. народом, јер наици цете на себи равне. И за овај накарадни и антинародни резим у РС имам поруку, не само за МУП РС. Не нападајте Сведску ни на који нацин! Обице вам се о главу, посто Сведска је један од највецих донатора у БиХ и озбиљна дрзава. Осим тога, Сведска СИДА, послије америцког УСАИД-а највисе помазе у БиХ, те било какав напад на такву земљу, носи са собом одредјене посљедице. Не ударајте по руци која вас храни! Било би вам боље да се извинете Сведској и платите цовјеку сто сте га тукли. То је много мања стета, колико би могла да буде, уколико се и даље будете понасали крајње неозбиљно и неодговорно према пријатељима ове земље.

Name

Директ

29.06.2019 12:01

Нана, нека МУП РС уклони коров из своје цвјетне басте или у противном нека сви у МУП-у РС трпе посљедице, усљед стајања у заститу својих колега, који брукају и криминализују своју професију.

Name

Директ

29.06.2019 12:06

Ре, полиција на Западу не упуста се у крваво насиље због недостатка лицне карте. То је ипак ексклузивни специјалитет МУП-а РС.

Name

Ре

29.06.2019 12:17

Е па г. Бруну Сведска полиција неце легитимисати без разлога. Свака вам цаст да сте дотле потонули да браните насиље над старијим цовјеком, који ниста није урадио. Јако нема ста! Браво Миле... јос мало... ваљда је народ (вецина) схватила ста радите ☝️

Name

Ре ре нана

29.06.2019 13:06

Сто не кажеш да је милета створио сдс који је такодје шверцовао али територије гдје су гинули људи само због њиховог криминала.Проуци мало колико је убијено бораца који нису слушали наредбе политицар а који нису дали да се заузму територије за које су они примили паре.

Name

цица

29.06.2019 15:31

Ако је Бруно светски дрзављанин не мозе да ради по РС ста хоце .Закон дрзаве се свугдје мора постовати

Name

Боки

29.06.2019 16:04

Бруно је набилдовани цица који је хтео да буде лаф. И добио је сто је тразио, крагну око врата. Одлицно је просао. У демократској, либералној, праведној САД би добио метак право у цело. Бруно, бруно

Name

Ре

29.06.2019 17:46

НЕВЕРОВАТНО И ЗАБРИЊАВАЈУЦЕ ЈЕ ТО СТО ДАЈЕТЕ ПОДРСКУ ПОЛИЦИЈИ НА ОВАКВОЈ БРУТАЛНОСТИ. Сваки човјек којег полиција легитимисе има правни оквир да трази разлог а он је то тражио. Овдје се не говори о познатом криминалце него о особи која није ниста учинила. БРУКА И СРАМОТА

Name

Директ

30.06.2019 00:05

Цица и Боки, прекомјерно насиље не мозе се оправдати. Нароцито не над цовјеком који није никакав криминалац и који це због свега овога сто му се десило и сто је прозивио од стране полиције РС, це тузити исте. Ако, тако и треба. Како сијес, тако и зањес.

Name

Ре: Цица

30.06.2019 15:22

Али то вази и за полицајце. Зкон треба да вази за све, а полиција иправосуђе треба дабуду најодговорнији у провођењу закона.

Name

В

30.06.2019 18:07

За Цица Боки нај горе је кад цовје глуп умисли да је паметан благо вама двоици ал се ви одмарате !!!

Name

елле

01.07.2019 01:26

А засто уопсте полиција надзире ове људе из групе Правда за Давида? Засто онај лик њих снима камером док они сједе у Паркицу? Засто им не дозвољавају да удју у порту цркве? Ти људи нису урадили никакво кривицно дјело, они само зеле да скрену пазњу на страдање Давида Драгицевица и апелују да се тај слуцај ријеси. СТА ЈЕ ТУ ПРОБЛЕМ???

Name

@

01.07.2019 01:28

@Директ, па нико није напао Сведску. хахахаКакве будаластине, цуј напад на Сведску, лол

Name

@@@

01.07.2019 01:33

@Директ, ста лупетас? Какво бре извињавање Сведској и Бруну? Бруно треба да се извини полицији сто је био безобразан и сто не постује полицију Српске и сто је прекрсио закон ем неце да се легитимисе, ем након сто нема документе опире се приводјењу. И либо нас рацку за Сведском.

Name

Ре Нана

01.07.2019 10:19

Не лупетај, каква застита?! Мозда су тебе у зивоту твоји тако ститили, али то није нормално! Не дај Бозе ником!

Name

Цхристиан Сwеден

01.07.2019 10:56

Е да знате колико сте у криву, сведска полиција не туце. У последњих 15 година сам показао особне документе само кад сам прелази из Данске у Сведску јер су увели контроле. Полиција хвата пљацкаси, по трговинским центрима, и то не они вец цувари их ухвате а ови преузми, који ни папире немају. МУП РС је овај пут направио глупост везано за ово. Срецом иако имамо проблема са мигрантима нисмо постали дивљаци као ти сто су планина се спустили у Бањалуку па нису успјели ни како ови горе казу након 2,5 деценије да сае доместикују и цивилизују. Но сад висе нема Срба на брдима около, Нема Петровца ни Дрвара. Ста це кад им имигранти крену стизати, а имигранти се воле туци и не презају од упорабе орузја.

Name

Ејфс

01.07.2019 17:11

Нано зива била јесили то ти Зељка Цвијановицка. Наравно да их бранис јер тебе и цувају и твоје синове криминалце .Гдје син и гдје си га сакрила а....? бојис је да неце у прдекану за убиство Давида

Name

Мала

02.07.2019 06:05

Читам и не вјерујем које смо ми будале од народа. Човјек од 66 година се шета градом и није дужан показат документ ако му не кажу зашто! Која сте ви стока заосталог народа, валите како би га у шведској тако ставили у затвор па види се да никад нисте корака прошетали ван из те вукојебине у којој живите. Полицајац је дужан реци зашто жели мој документ и тацка! А затим га оборити на под њих 6 полицајаца, ставити лисице и одвест у притвор и даље без наведеног разлога јесте доказ нашег менталног дебилизма

Name

Фед

29.06.2019 07:47

Институције РС су доведене на ниво сеоских институција у сваком погледу сви настоје сто висе пара да извуку након тога зна се ста долази а народ слуса пазљиво прицу о нападу на Српство и узива

ОДГОВОРИТЕ
Name

каурин

29.06.2019 07:51

Жалост и несреца је да РС владају људи или нељуди који не разумију данасње токове, трендове, обицаје и моралне људске вриједности и друге. Не схватају ста им је посао и да ако хоце а морајубити дио цивилизиваног свијета. на залост по њих , не виде да це прије или касније посрнути под теретом и омцом коју су сами себи навукли, неразуним поступцима који укљуцују пљацке свог народа, разбојниства, анипулације над истим итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Норвешка

29.06.2019 07:52

Не млатите глупости сведска као и норвеска полиција руком не дотицу особу коју контролису а контролису у врло ријетким ситуацијама. Нема их цак ни на путу као насих дивљака доле да искацу из сваког збуна и препадају народ. Док не направите бас неко зестоко с.... не знате ни да постоје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

монголски пијетао

29.06.2019 08:14

Био сам гост у Норвеској у граду Кристијансанд пет дана био сам активан сваки дан у разгледању града за то вријеме нити једанпут нисам видио полицајца.Успоредба са Бања Луком и Тргом Крајине.

Name

Сале

29.06.2019 08:16

Бас сам се насмејао твом коментару,али тако је. На западу су полицајци културни,васпитани а не као ови наси кркани. Код нас и не гледају где це те зауставити као Ниндје излецу.

Name

Ре.монголац.

29.06.2019 08:22

Од сад ће Бруно да показује личну и комуналцима.

Name

Градјанин

29.06.2019 08:52

Како онда из воза у Шведској извуку трудницу њих шест погледај мало ма гоогле, па видео сам света па знам шта причам поготово после свих дешавања у свету тако да су то празне приче о западу лепим земљама које бомбардују и убијају децу

Name

Бруно и дјеца цвијеца

29.06.2019 09:06

Бруно це од сада носити лицну око врата. Сви они горе постују стриктно закон а овде се праве паметни. Подрска МУП-У РС!

Name

Ре Сале

29.06.2019 11:37

Па баш сам се насмијао твом коментару. Вани је полиција културна, а овдје..... Па ти као да си пао са Марса. По теби, овдје је само полиција некултурна. Па сви су некултурни, од дјетета до предсједника и званичника. Гдје год се окренеш, некултура и бахатост, а ти би да су полицајци продавачи љубичица. Бруно је хтио бити фрајер, па је испао будала.

Name

Маx, УК

29.06.2019 17:40

Да културни су и неце те зауставити али исто тако буди лаф па му се супротстави и и изигравај мангупа па цес цудети како цес се провести. Код нас свака будала мозе да непостује слузбено лице, да му се супротставља и прави га будалом!! Видис то је велика разлика заро немој да лупас глупости јер врло добро знам о цему говорим!! Погледај ста полуција поново ради у Француској.. тако да мани ме тих прица. Бруно треба да зна закон легитимације у дрзави у коју досао и то је то. Крај прице. Али он је хтио да испадне фаца.. остало је историја.

Name

Маx, УК

29.06.2019 17:42

Да културни су и неце те зауставити али исто тако буди лаф па му се супротстави и и изигравај мангупа па цес видети како цес се провести. Код нас свака будала мозе да непостује слузбено лице, да му се супротставља и прави га будалом!! Видис то је велика разлика зато немој да лупас глупости јер врло добро знам о цему говорим!! Погледај ста полиција поново ради у Француској.. тако да мани ме тих прица. Бруно треба да зна закон легитимације у дрзави у коју досао и то је то. Крај прице. Али он је хтио да испадне фаца.. остало је историја.

Name

Вања Лујиц

29.06.2019 07:57

Види професионалца са стомаком јудо захвате на јадном дједу спроводи.. срамота за полицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

29.06.2019 08:00

А ко је то дооустио да милиција мозе да туце градјане.Ако је несто уцинио сто није у с кладу са законом постоји суд за кривицна и прекрсајна гоњења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марун

29.06.2019 09:13

Зоки, сељаче, како да га доведеш пред суд кад ти не да личну карту?

Name

Ре зоки

29.06.2019 09:39

Па тај мангупи се опирао.ајде у било којој земљи се почну опират, за пар секунди си на патосу.

Name

Ре Марун

29.06.2019 11:18

Маруне малограђане, прво одговорите зашто полиција није образложила легитимисање, како је по закону јасно прописано? Један од великих проблема овог накарадног друштва јесте и то што мафија на власти и у полицији не поштује закон а од осталих очекује да га поштује. Зашто на исти начин није ухапшен полицајац који је прекршио закон не дајући образложење за легитимисање? "Службено" образложење из МУП-а не вриједи ни коментарисати. То је хрпа неписмених СНСД полтрона и улизица са благом менталном ретардацијом.

Name

Директ

30.06.2019 00:25

Мислим да Бруно треба да се извини полицајцима који су га тукли. :)))

Name

Глас народа

29.06.2019 08:05

Хаха која глупост!!!страни и домаци дрзављанин мора да постује законе у којој дрзави борави.Ово није вриједно пазње.У канади би добио метак ако прузи отпор....Науците лекцију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

29.06.2019 08:29

Ниси ти јос никада боравио ван РС. Најдаље иностранство је за тебе било мозда Градиска. Само ти није нико рекао да је Градиска са ове стране границе.

Name

синип

29.06.2019 09:02

Неки дан у Америку два мурјака испуцаше 34 метка у лика који није хтио да им стане кад су хтјели да га легитимишу у ауту. Онако демократски...

Name

Ре

29.06.2019 09:14

Отпор!!? Пружио отпор?

Name

синип

29.06.2019 09:31

Има снимак да се нађе. Само није стао.

Name

Канадјанин

29.06.2019 10:12

Да ли уопсте знас наци Канаду на карти свијета,ал си га лупио нема даље, ја сам овдје у Отаwи 24 године...

Name

Канада за Глас народа

29.06.2019 13:11

Не лази И не лупај јер немас појма . Прво изадји мало из свог тора И тек након тога дозволи себи да писес о нецему о цему сад не знас нити, оцигледно, не зелис знати.

Name

Директ

30.06.2019 00:29

Па да, у Канади изадјес напоље на свјез ваздух, не показес лицну, добијес метак и не одговарас. Задес. :)))

Name

Дрзава БејХа

29.06.2019 08:06

Ова наса власт (законодавна и изврсна) се мора науцити реду и редослиједу. А о струцности и компетенцијама да не говоримо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУП РС

29.06.2019 08:36

Је реално једина и задња тачка одбране РС и њеног народа. Истина је и да је у великој мјери пољуљан кредибилитет како у народу тако и на међународној сцени из просто несхватљивих потеза које вуку људи из врха МУПа... Не желим да стајем ни на чију страну, једноставно кад сагледам чињенице имам осјећај да неко покушава намјерно да дискредитује тај МУП РСа из редова владајућих структура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 00:33

МУП РС је цивилна слузба тако да, ако нас неко нападне, полиција нам мозе послузити колико и ватрогасци.

Name

Марко

29.06.2019 08:40

Ма нека врсе терор,згадили су ову РС нама који смо у рову били 4 године а камо ли овој дјеци која су се тад родила.Не би другације ни отисао нормалан свјет,остаце будале,сељаци који су оставили волове и добили сансу да могу неком несто реци и лијецити комолексе,пензионери који сад тренутно скацу сами себи у стомак протјеривањем продуктивног становниства на запат од који имају и то цркавице сто добију.Видјецемо за пар година резултате ове власти и сељаклука овог.Најезим се кад у скупстинским клупама видим неке људе које познајем,један је једва заврсио средњу са двојком цисто да продје,један је био конобар,једним је тата био неки ку...ц.Од једном сви имају нека звања приватних факултета а да нико из њиховог најблизег окрузења не зна да су уписали и заврсили несто од тих лакрдија и факултета.Наравно не дизу се и не проговарају јер не могу саставити једну реценицу како је Бог рекао !!! Ми смо криви,нисмо ни заслузили боље !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

01.07.2019 20:04

Марко, заслузили смо боље и морамо се борити. Ако смо могли у рату да се изборимо е вала моземо и против ове мафијаске дезертерске багре.

Name

Мала

02.07.2019 06:14

Видјет ћемо шта ће бити?- задњих 20 година гледамо пропаст државе и система, нема ту напредка, а поготово не када видим коментаре гдје људи стоје уз муп и веле поступио је правилно. Фуј овом народу

Name

055

29.06.2019 08:40

Дно дна,без коментара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

29.06.2019 08:47

Добро је да није прошао као нас Србин у Бечу због наводно вожње под дејством алкохола, Шта, шта би писали да се тако нешто догодило у БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О цему ти

01.07.2019 17:27

цуј наводно возње под дејством алкохола!!!!!.Е муко моја па насих само 5 % КОЈИ возе аута тријезни су а 95% су сви пијани за воланом

Name

Са стране

29.06.2019 08:55

Пре неколико година, у Лондону је британска полиција убила електричара, Бразилца, у метроу. Два оперативца су му пришла, узели га испод рамена, сваки са своје стране, трећи му је пуцао у главу. Разлог? Па, личио је на Арапина и држао нешто испод мишке. Испоставило се да је то нешто била кутија са ручком, јер је несрећни човек кренуо на посао. У Америци полиција упуцава црнце ако случајно не реагују брзином светлости на комаде полицајца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

29.06.2019 10:07

Баш си застранио... Какве то везе има са овим случајем? Да ли би ова додигова полиција под командом лукача требала да буде тако брза на окидачу?

Name

ре Са стране

29.06.2019 10:13

Па то се десава у Енглеској или САД када људи имају претјерани страх да је сваки тамнопути цовјек потенцијални терориста?? Зар ти мислис да у енглеској и америцкој полицији нема примљених будала??Сто не казес паметњаковицу засто наса полиција нема камере са собом за вријеме обављања дузности? У хрватској имају.Исто тако и инспектори.Па се не би десио слуцај када полиција казе да су браца Диљевиц убице Бојана Копрене а тузиластво обуставља истрагу

Name

Магистра витае

29.06.2019 10:57

Свагдје и свуда има злоупотреба полицијских овлаштења. Негдје врло мало, негдје мало више, негдје много, а негдје и превише. Зависи од много чега. Историје, географије, културе, образовања, социјалног стања, економске развијености, биједе, оскудице, друштвеног безнађа. Како гдје, како коме, како коме је грах пао.

Name

Директ

30.06.2019 00:42

Британаца има неколико десетина милиона, Американаца неколико стотина милиона, а нас свега неколико стотина хиљада. Сваки даљњи коментар на ову тему, послије овог узнесеног податка, је сувисан. Не мозе наса полиција да се понаса као америцка. Нека резим да полицајцима америцку плату, ако им је заиста стало до полиције.

Name

МУП

29.06.2019 08:58

Нама стварно није јасно!!!???Ми одмах хватамо за лакат,ко се томе опире њега морамо савладати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

....

29.06.2019 09:04

Некада је полиција гањала лопове, сад лопови гањају полицију.... Само радите вас посао, подрска МУП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 00:50

А сад полиција стити лопове, а обицан народ хапси. Досло неко цудно вријеме. Дјед Бруно мора да је био опасан, поготово у тим годинама када мозес да се ненаорузан супроставис сесторици наорузаних полицајаца. Ово је толико смјесно и залосно у исто вријеме у ста се полиција данас претворила. Толика сила на једног цовјека и то све због непосједовања докумената. Сваста се данас назива полицијом.

Name

велико постење

29.06.2019 09:15

Срамота мупа и полиције да онако насрну на старца од 66г саце вас сведска власт науцити лијепом понасању савремене европске цивилизоване полиције[није ово ратно стање да гестапо хапси како хоце и уводи полицијски цас]

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивљаци из шуме

29.06.2019 09:27

Уааа, Хватајте Бруну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

29.06.2019 10:08

Бруно је добро просао због своје бахатости требао је добити коју иза усију па би други пут био културниј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@МГ

29.06.2019 14:06

А ти си у садо-мазо па волиш да те бију и к**** у буљу! Ако ниси знао постоје медјународне конвенције и закони о људским и грађанским правима...не може више полиција да бије без разлога и како хоће (у РС очигледно још може) јер то води до анархије и безвлашћа. Није Бруно држа руке у џеповима па да кажу да су мислили да има пиштољ или бомбу! Човјек стоји и проча са момком а они му прилазе и траже ЛК....па свако нормалан би питао "због чега"....нису они баш свемоћни да могу како хоће (можда могу...али неће докле хоће). Народ се с разлогом буни и зове на непослушност!

Name

Ре

29.06.2019 15:11

Ако си из БЛ прошетај до зграде владе или до палате пресједнице и погледај полицајце који дежурају испред тих објеката па ни један неможе потрчати 50 метара , све и један ја шири него виши и то је ругло за показати , зар се немогу наћи способни људи до 30 година и да пристојно изгледају.

Name

Дејан

29.06.2019 10:22

А народ само говори, тако треба, само удрите. Кад у дрзави постигнете такав менталитет, повратка нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мала

02.07.2019 06:17

Браво! Давно сам већ рекла да нема нама спаса кад смо пропали случај испраног мозга

Name

XXЛ

29.06.2019 11:05

НИКО НЕ СМЕ ДА ВАС ТУЧЕ ОСИМ НАШЕ ПОЛИЦИЈЕ.ХАХАХАXА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

29.06.2019 11:08

Ми смо јос увијек земља диктатуре и пандура

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 00:52

Земља лопова и дротова.

Name

Борац рс

29.06.2019 11:12

Седам полицајаца на једног пензионера, мотају га ко кифлу ,елитна јединица као да хапсе неког легионара. Пријавио сам квар на електро мрежи дошло 12 радника у три сл. аута све су то Бајини гладачи. Олош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааааассс

29.06.2019 18:14

Аааааа

Name

Узалуд

29.06.2019 11:14

Неки покусавају својим коментарима да оправдају поступак полиције. Овде се види јасно како гомила полицајаца испровоцира а онда се сруци на голоруког старца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвико

29.06.2019 12:17

Да су полицајци знали и научили за 6 мјесеци (колико траје курс), могли су да избјегну проблем саопштавањем легитимисаном грађанину разлог легитимисања, читаву ову збрку. Прије 5 година због оваквог пропуста би дисциплински одговарали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛУПОСТ

29.06.2019 12:19

МУП СРПСКЕ ГАРАНТ ОПСТАНКА СРПСКЕ И ЗАТО ГА НАПАДАТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 00:59

А Устав?! А народ?! А закони?!

Name

Наредбе полиције ће да се слушају!

29.06.2019 12:46

Хтио је да буде мангуп,добро је и прошао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 01:03

Са медицинском крагном око врата и то због непоказивања лицне карте. Бице тузбе.

Name

потпис

30.06.2019 21:38

Па ста ако це бити тузбе. Свако мозе сваког да тузи. Тузба није пресуда. Тузба не знаци да је Бруно у праву. А и лазно пријављивање је кривицно дјело. За ста це да их тузи?

Name

Гастарбеитер

29.06.2019 12:50

Браво полицијом, зашто мене не туче ни једна полиција на свету. Зато што се понашам као сваки нормалан грађанин и не дајем им никакав повод. Још једном браво за све полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гастерарбеитеру

29.06.2019 13:27

Какав је овај цовјек дао повод полицији. Зато сто је присао да се поздрави са другим цовјеком који није осудјиван и нема полицијски досије осим пзд. Па људи иду у посјете у затворе њгорим криминалцима поздраве се порсзговарају и нико им ниста неради! А теби је најбоље забо се у своју баустелу за тебе је крамп и лопата а не политика!

Name

Ре Гастер..

29.06.2019 16:51

Руковао се и разговарао са чланом ПзД. А полиција има да идентификује све који су у било каквој вези са таквима. Да се дешифрује та лепеза око експонираних чланова тог 'злочиначког удружења'. Да се зна ...

Name

Директ

30.06.2019 01:06

Ово висе није наса полиција. Ово се неко спрда са народом. Скривена камера.

Name

Све То Бот До Бота

29.06.2019 13:23

Ботови кад Вам лијеже плата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улефон

29.06.2019 13:27

Довла..како пухање безролкног инструмента ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 01:08

Ако мислис на мене, то сто писес, зивот ти је онакав, какве су ти мисли.

Name

Фз

29.06.2019 13:45

Ста се он има црвенити он је вазда црвен подрска полици докле висе такбо понасање треба дозволити да се свако спрда са њима само удри

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 01:09

Тако је, удри по народу! Лопови могу да одахну, народ да издахне.

Name

неко

29.06.2019 14:57

Што је тражио, то је и добио, пуна подршка полицији РС, која некима много смета, управо зато што је темељ опстанка и постојања РС, биће тих и сличних ситуација још, не брините, треба некако обесмислити и урушити РС, а то ће најбоље урадити" њени грађани", увелико присутни на овом порталу у својим"родољубивим"коментарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.06.2019 01:16

Не смета ником. Док је нама такве власти, такве полиције и таквих ботова, који подрзавају људе који су узурпирали институције, увијек це истим таквим људима бити крив неки Давид, неки Давид, неки Бруно, а сутра це им бити крив неко други. Народ срецом ово све види и зна са каквим људима има посла. Зато народе, ево видите и сами, памет у главу и пазите кога бирате на изборима.

Name

Овце

30.06.2019 20:07

Које сте ви овце . Медзутим контам сви ово сто бране ово дивљацко изивљавање над јадним цовеком сте плацени да овако коментарисете и народ окрецете једне против други. Сендвицари ...

Name

ЗНАС ОВАЈ

29.06.2019 15:33

Ако су ови Коментари за и против мјерило некакве културе онда је залосно за све нас и насе понасање. Ја сам од 1969 у Мüнцхену и видио сам који пут ста нијемци раде кад додју и ако су позвани прво сто питају имали повредјених итребали помоц ако виде дасу странци знају толико и енглеског,Наси имају Наредбу удри и они су криви и тако изгледају нервозни или несмију куци ако није неко истуцен? или их цека унапредјење,Полиција је у нормалном свјету помоцник и цувар а у СР то се јос није процуло? Како онда вјеровати папиру из њихових руку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

29.06.2019 15:50

Па људи моји да ли је могуце да толико мрзите МУП РС .Све вам је то узалуд српски народ је сазрео и бранит це све своје институције .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

29.06.2019 16:46

не мрзи муп вец је народ огорцен на оне који у мупу нецасно обављају свој посао. Ти врло добро све знас али од њих имас велику корист па их подрзавас. И због таквих као ти све ово се и десава јер права борба за рс тек предстоји. Лако се борити против вањског непријатеља али унутрасњи непријатељ је много опаснији, али није непобједив.

Name

Сендвицар

30.06.2019 20:05

Колико вас је овде плацени сендвицара да браните те насилнике. Е доци це ред и на вас

Name

Име

29.06.2019 21:40

Наравно да полиција треба да легитимисе. Овај Бруно није хтио да показе лицну карту, одгурнуо полицајце, па ста су требали да ураде полицајци на такво његово понасање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово

29.06.2019 22:53

није легитимна полиција рс! Ово је лукацева приватна полиција али и томе це доци крај!

Name

Директ

30.06.2019 01:18

Ниста, само нису требали да га пребију због тога сто код себе није имао лицну карту.

Name

Име

30.06.2019 16:45

Па нису га пребили. Него реци ми ста су полицајци требали да ураде кад је Бруно одбио да казе име и презиме и кад су му рекли да подје са њима а он одбио. Они су тада требали да казу "Добро господине, нема везе сто немате лицну карту и нема везе сто нецете да се представите и нема везе сто сте дрски према полицији, извињавамо вам се, хвала, пријатно" Јел тако полиција требало да поступи? Лијепо су му рекли да подје са њима посто одбија да се легитимисе а он се на то наредјење опирао. Ја стварно не контам како ви људи не контате да је полиција поступила исправно. Нису полицајци насрнули да га туку него је у том хапсењу досло до инцидента.

Name

реплy

30.06.2019 16:47

Нису га пребили. Нико га није тукао, нити било ста слицно.

Name

Ја

30.06.2019 02:56

Хало ботови Додикови!!!! Постоје филмови догађаја, стоко глупа. Да није тих филмова, могли бисте наставити лупетати и лагати, овако више не можете преварити ни сами себе. А кад Шведска заврне касу, многе ће општине зацвилити. Онда ће Додик причати како су за то криви муслимани, а не његови батинаши и криминалци обучени у у ниформе полиције. Па ко воли, нек вјерује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

попусис рацку и ти и бруно и сведска

01.07.2019 06:49

А ста то Сведска нама даје? Коме? Колико?

Name

Сила

30.06.2019 07:15

Јебо вас Милорад, и Лукац, а и полиција РС. Смрдљива институција. Од кога они цувају несто? Тако се полиција непонаса. Татин син испред дискотеке псује им мајку, а они само гледају, одавно је то постало резимско орудје

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕЛП

30.06.2019 16:57

Који татин син? Инаце ресторан Агапе који дрзи Додикова кцерка константно врси терор музиком цитавог насеља у ком се ресторан налази, цујност музике изван угоститељског локала је кривицно дјело. КАДА ЦЕ ПОЛИЦИЈА РЕАГОВАТИ??? Закон јасно казе да музика не смије да се цује изван угоститељског објекта. Комунала полиција крси закон лазу како је музика дозвољена до 22х а то није истина, музика није дозвољена уопсте изван угоститељског објекта!

Name

Василије

30.06.2019 12:48

Г. Бруно је шведски држављанин а по имену и презимену потиче са ових простора и наравно не воли Републику Српску и њене институције. У Словенији или Хрватској не показати лична документа на захтјев полицијског службеника је тешко кривично дјело. Овај правокатор је истога дана напустио Републику Српску и отпутовао у његову вољену и слободну Шведску гдје можеш бити педер и тиме се јавно хвалисати, међутим са службеним лицима као шведски држављанин мораш да говориш шведски. Ред је ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боудале

30.06.2019 20:03

Е јест ти коментар колико вас плацају сендвицари да лајете.

Name

ре Василије

01.07.2019 07:42

Да тако не цасан не носис тако цасно име одговорио би ти, да схватис колико си јадан и биједан

Name

закон

30.06.2019 22:29

па ово је идиотизам цисти од полиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жалосно

01.07.2019 09:24

Ако сам добро видио (а може сепровјерити), полицијски службеник са звјездицама на палетама, кољеном "стаје" на врат обореног... То је захват кога користе месари приликом клања свиња. Дали је и то сеоски месар који је купио диплому на Полицијско јакадемији. А господин Жунић каже: јесте употребљена прекомјерна сила полиције, али то ње требало публиковати. Итекако је требало (и треба) публиковати, јер те публикације говоре каква нам је полиција. (Није грађанска, већ СНСД-еова).

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

29.05.2020 21:05

овакве полицајце који користе од дрзаве им дата (тј. на једно вријеме посудјена) права и мисле да могу радити ста им воља (а знацка им је замјена оне ствари које немају) - треба једоставно побити, од њих ниста добро неце доци .. исто као и оног прије пад година у Хрватској који је старицу због преласка улице ван пјесаког прелаза малтене поломио да би је привео и дао јој казну ... побит таквих пар нељуди и мало се (мозда) остали опаете и поцну радити како треба свој посао

ОДГОВОРИТЕ