Јовић: Волим паметне играче!

И зато се трудим да играм главом! Српски нападач дао интервју за магазин "11Фреунде".

Фудбал 29.06.2019 | 11:01
Јовић: Волим паметне играче!
Нови фудбалер Реал Мадрида, Лука Јовић, дао је интервју за немачки магазин "11Фреунде" у ком је говорио о различитим периодима из своје каријере.

Када су га питали о његовој физичкој снази, српски фудбалер је рекао да је то неопходно, али да је много важније играти паметно.

"Волим паменте играче и зато се трудим да играм главом. Када сам имао 15 година и када смо играли против 18-годишњака постизао сам 40 голова у сезони. Тада ми је снага помагала много. Сада нисам фајтер који може да иде као ракета 90 минута. Волим да играм једноставније. Користим снагу само када не могу да решим проблем играјући паметно, рекао је Јовић.

Препричао је Лука поново како га је отац возио на тренинге и утакмице аутомобилом што је прво објављено у чувеном интервјуу из 2013. који је Милан Јовић дао нашем сајту, а то се скоро свакодневно овога лета помиње.

Не присећа се радо времена када је напустио Звезду и морао у Бенфику.

"Био сам јасан, желео сам да останем до краја сезоне, имали смо 20 поена предности и желео сам да освојим лигу. Клуб ме је продао јер му је био потребан новац, а када сам слетео у Лисабон плакао сам три дана".

Међутим, све се променило када је прешао у Ајнтрахт код Ника Ковача. Он је имао велики утицај на нашег центарфора.

"Ковач ми је помогао да пронађем прави пут. Увек је захтевао више од мене. Веома сам му захвалан, био је веома важан тренер за мене. Направио је од мене и бољег играча и бољу особу".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар