Аргентина сломила Венецуелу и заказала "Суперкласико"!

Фудбалери Аргентине савладали су Венецуелу резултатом 2:0 и пласирали се у полуфинале где ће играти са великим ривалом, репрезентацијом Бразила.  "Гаучоси" укротили Венецуелу и заказали лудо полуфинале! За место у финалу Купа Америке играће домаћин Бразил и Аргентина.  Меси дремао, Аргентина никад боља - гледаћемо класико! Гаучоси рутински елиминсали Венецуелу у четвртфиналу Копа Америка (2:0) и заказали рат са Бразилом.

Фудбал 28.06.2019 | 23:30
Аргентина сломила Венецуелу и заказала "Суперкласико"!
Суперкласико је један од највећих дербија у свету фудбала, а управо ћемо један такав гледати у полуфиналу Копа Америке када ће копља укрстити Бразил и Аргентина.

Аргентинци су до полуфинала дошли након победе над Венецуелом резултатом 2:0, а голове су постизали нападач Интера, Лаутаро Мартинес и фудбалер Бетиса, Ђовани Ло Селсо.

Први гол је дошао већ после 10 минута фудбала када је Лаутаро Мартинес био на правом месту у право време и Агуерову асистенцију претворио у гол, што су навијачи Аргентине дочекали са много одушевљења.

На други гол се чекало нешто дуже, пошто је Ло Селсо у 74. минуту добио ту привилегију да постави коначни резултат. Аргентинци су били апсолутни фаворити и то су својом игром и потврдили, па ће трећег јула у Бело Хоризонтеу ићи на мегдан домаћину, Бразилу.

Аргентина - Венецуела 2:0 (1:0) у другом четвртфиналу "Копа Америка"!

Стрелци за "гаучосе" били су Лаутаро Мартинез у 10. и Ђовани Ло Селсо у 74. минуту.

Љути ривали Бразил и Аргентина тако ће се састати у полуфиналу такмичења, и то 2. јула у Бело Хоризонтеу, а други пар даће мечеви Колумбија - Чиле (1.00) и Уругвај - Перу (субота, 21.00).

Подсећамо да је Бразил тешком муком елиминисао Парагвај. Иако са играчем више од 58. минута, домаћин је пут до тријумфа морао да тражи преко пенал серије.

Ни најзагриженији фанови Аргентине не памте лакши тријумф својих љубимаца у једном нокаут мечу као вечерас над Венецуелом на древној Маракани. Екипа Лионела Скалонија успела је да ућутка бразилско-венецуеланску коалицију на трибинама, спакује два комада солидним и борбеним ривалима и тријумфом од 2:0 прође у полуфинале Копа Америка.

А тек тамо нас чека спектакл. Окршај заклетих фудбалских ривала и још један узбудљив "класико" у којем ће Лео Меси против Бразилаца пробати да се приближи финалу и првом пехару у каријери са националним тимом. Није Барсин мајстор бриљирао вечерас, дремао је у већем делу утакмице, али су се саиграчи побринули да свог капитена приближе завршници континенталног шампионата. 

Десет минута јаког притиска и доминације, било је довољно да Венецуела капитулира. После серије напада, лопа је стигла до петерца, а тамо Лаутаро Мартинез мајсторски петом матирао немоћног голмана Фаринеза за вођство Аргентине од 1:0. И управо је млади голман Венецуеле био најслабија карика у свом тиму вечерас. Захваљујући његовом киксу Аргентинци су оверили тријумф у 74. минуту када је Ђовани Ло Селсо сјајно испратио акцију и поспремио у мрежу "отпадак" након ударца Куна Агуера.

Венецуела није играла вечерас лоше колико то коначан резултат показује, али је одбрана Аргентине била заиста јако добра. Отаменди, Пецеља, Фојт не само што су се добро бранили, већ су претили после сваког корнера високим скоковима. У ретким приликама када су гости претили истакао се и голман Аргентине Армани који је био на висини задатка.

Можда су Венцеуланци били и оштећени за најстрожу казну у 66. минуту после интервенције Хуана Фојта, али судије у ВАР соби су рекле да се игра и тако нас приближиле прижељкиваном полуфиналу, дуелу између Бразила и Аргентине. Та утакмица игра се у уторак на среду у 02.30 по нашем времену и биће то сигурно велики спектакл. 

Бразилци се уздају у традицију - сва четири пута су освојили Копа Америка као домаћини - али ако Аргентина буде чврста и компактна као вечерас гледаћемо страшан фудбалски рат. Па ко надјача...



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар