Терзић о жријебу ЕП: Они фаворити, ми да радимо...

"Морамо да поправимо ту нашу 'анемичност', иначе. . . ", рекао је капитен Мирсад Терзић послије жријеба за ЕП 2020 који је "змајевима" за противнике донио Француску, Норвешку и Португал.

Остали спортови 29.06.2019 | 11:20
Терзић о жријебу ЕП: Они фаворити, ми да радимо...
Рукометна репрезентација БИХ играће на Европском првенству у Трондхајму, гдје ће играти мечеве Групе Д, а изабраници и Билала Шумана имаће тежак задатак да изборе једну од прве двије позиције и пласирају се у наредни круг.

Дебитанти на ЕП за противнике ће имати селекцију Француске, Норвешке и Португала, а прве двије селекције су према мишљењу капитена "змајева" Мирсада Терзића, конкуренти за медаље.

"Искрено, никога нисам прижељкивао, ни калкулисао, знам да је Европско првенство најјаче такмичење које може да се игра тако да нема лаганог противника. На крају смо у групи са двије екипе које су сигурно конкуренти за медаље и Португалом који је ове године направио сензацију побиједивши Француску код куће, тиме смо све рекли", биле су прве ријечи Терзића у изјави за МОНДО послије жријеба.

Док ће селекцији БИХ ово бити тек други наступ на великом такмичењу, на другој страни стајаће Французи, троструки европски, шестоструки свјетски и двоструки олимпијски шампиони.

Терзић истиче да Француска није у процесу смјене генерација, већ да је она већ обављена и да су велики фаворити.

"У Француској су ту још остали Карабатић, Сораиндо, Гигу не знам да ли ће да игра, тако да су они већ направили смјену. На свакој позицији имају играче који су млади, свјежа крв. А смјену су направили без да трпи резултат. Динар има проблеме само кога позвати", рекао је Терзић, а потом наставио са анализом противника.

"Норвежани су млада, нова екипа која игра најбржи рукомет, рукомет без превише измјена, то је трка 60 минута, са голманом који игра са нашим Буром (Бурићем оп.а.). Већина играча су у топ клубовима, предвођени са Сагосеном. Ту је и Португал, они су задњих годину-двије са новим тренером почели су правити резутате и изненађивати велике екипе".

Капитен "змајева" не жели да одмах "истиче" бијелу заставу, али упозорава да наша репрезентација мора много тога да исправи, иначе неће добро да се проведе на ЕП.

"Направили смо велики корак самим тим што ћемо се појавити на ЕП, али ето то је иза нас, ајде да гледамо корак напријед. Требамо искористити вријеме до првенства и поправити неке ствари које нису биле какве су требале. Има много ствари за радити, анализирати и надам се да ћемо те неке 'рупе', односно неку анемичност како у одбрани како у нападу поправити, јер како играмо против ових екипа ће то бити... не знам коју бих ријеч изабрао", закључио је Терзић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар