Избацивање Милана је добра вијест за Партизан!

Црно-бели сада никако не могу да испадну из групе носилаца у квалификацијама за Лигу Европе, закључно са плеј-оф рундом.

Фудбал 28.06.2019 | 21:24
Избацивање Милана је добра вијест за Партизан!
Партизан ће у квалификације за Лигу Европе кренути од другог кола (25. јула и 1. августа), када ће се највероватније састати са шкотским Килмарноком.

Црно-бели ће такође бити носиоци у жребу трећег преткола (биће одржан пре него што се буде знало ко иде даље), а за повлашћен статус пројектовани су и уочи плеј-оф рунде квалификација, наравно ако дођу до ње.

Захваљујући коефицијенту 18,000 према пројекцији су били први "изнад црте", док је енглески Вулверхемптон са 17,092 чекао кикс неког од фаворита да би се и он нашао међу носиоцима.

До данас је постојала могућност да административним избацивањем Трабзонспора, о чему ће УЕФА одлучивати кроз неколико дана, у квалификације уђе Фенербахче, који има већи коефицијент од Партизана, па би га потиснуо у групу неповлашћених на жребу плеј-оф рунде.

Ипак, након што је УЕФА споразумно удаљила из такмичења АЦ Милан, због кршења финансијског фер-плеја, Рома ће се из квалификација померити директно у групну фазу, док ће у квалификацијама, као следећи по пласману у Серији А, наступити Торино.

"Бикови" су по клупском коефицијенту далеко слабији од београдских црно-белих, што значи да Вулвси улазе међу носиоце, док Партизан чак и у случају укључивања Фенербахчеа неће моћи да се у потенцијалном двомечу за европску јесен састане са најопаснијим ривалима "на папиру", а то су: ПСВ Ајндховен, прашка Спарта, Плзењ, Брага, Гент, Легија, Ајнтрахт, ФСЦБ (бивша Стеауа), Фејенорд, Еспањол, Малме и Вулверхемптон.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар