Зашто је пропао трансфер Марковића у Олимпијакос?!

Проблем је настао око плате!

Фудбал 28.06.2019 | 18:14
Зашто је пропао трансфер Марковића у Олимпијакос?!
Чинило се да је све утаначено. Светозар Марковић је требало да инострану каријеру започне у Олимпијакосу и да приде Партизанову клупску касу оплемени са 1.500.000 евра. Међутим, уместо званичне потврде изгледало је већ уговореног трансфера посао је пропао, а Марковић, за сада, остао члан Партизана.

Црно-бели су, то се зна, прихватили обештећење, иако су испрва тражили 2.500.000 евра, али жеље су једно, а тржиште нешто сасвим друго. Испоставило се на крају да су жеље и реалност две стране медаље и кад је плата у питању. Према нашим информацијама из Грчке, Марковић се наиме надао да ће у Атини добити уговор са платом од око 300.000 евра годишње, док је Олимпијакос нудио око 150.000 што је сума коју значајно пребацују и поједини играчи Партизана. Додуше, Марковић је, као и већина омладинаца који тек праве прве кораке у сениорском тиму, до сада примао свега 18.000 евра.

То је ипак само први уговор, рапидни скокови се очекују у будућности, па се и млади дефанзивац надао нешто јачој заради у иностранству. Мораће међутим да буде стрпљивији. Мада Марковићев менаџер Дарко Ристић не жели да прича о конкретним сумама, признаје да је играч добио мање од онога што је прижељкивао. Уз напомену да и даље постоји могућност да се две стране пронађу негде на средини.

“Нудили су стварно мале услове за играча, вероватно мислећи да је улог за будућност, али он је играч који је био стандардан у Партизану, члан У21 репрезентације. Имали смо интересовања прошле године и од Манчестер јунајтеда, Бенфике, Роме... И тврдим да би играч био велико појачање за Олимпијакос, одмах. Како било, за сада ништа од договора што не значи да га неће и бити, јер имамо одличан однос са клубом“, каже Ристић за МОЗЗАРТ Спорт.

Како сазнајемо, Марковића је пролетос скаутирао и дански Копенхаген, али за сада није послао конкретну понуду и нема наговештаја да ће овог лета то и учинити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар