65 година СКУД-а "Семберија"

Ломљењем славског колача у бијељинском Центру за културу, крсну славу Видовдан обиљежило је Српско културно-умјетничко друштво “Семберија” из Бијељине. Прослави је претходио годишњи концерт чланова овог културно-умјетничког друштва.

Република Српска 28.06.2019 | 15:36
65 година СКУД-а "Семберија"
65. годишњицу успјешног постојања и рада, Српско културно-умјетничко друштво “Семберија” прославило је у знаку традиције и сјећања на Косовски бој.

"Иза нас је 65 успјешних година, турбулентних. Било је година када је било тешко опстати, а камо ли радити. Издржали смо све и хвала Богу славимо 65 рођендан. 0.51 + 1.30 За два дана идемо у Бугарску, затим у септембру у Русију, а планирано је и путовање у околину Беча. Путовања нам не фали, само нам фали пара, али захваљујући доброј вољи снађемо се и за средства", рекла је Бранка Марковић - Савчић, директорица СКУД-а “Семберија”.

СКУД “Семберија” је уз Музеј “Семберије” најстарија установа у Бијељини.



"Све што млади људи могу да постигну у СКУД-у “Семберија” јесте доживљај лијепог, доживљај дружења, доживљај породице. Према њима се односимо управо тако", истиче Горан Перкић, умјетнички руководилац Ансамбла народних игара и пјесама СКУД-а “Семберија”.

За куму славе ове године руководство СКУД-а изабрало је Ивану Петричевић, одборника СДС-а у Скупштини града.

"Они нам доказују да знају свој посао, да знају шта раде и због чега то раде. Првенствено мислим да је то због тога да би се знало ко је српски народ, гдје су му корјени, каква нам је култура и историја. Они су понос и дика овог града, наши најбоји амбасадори", рекла је Петричевићева.



У сусрет крсној слави чланови СКУД-а “Семберија” наступили су пред препуном салом Центра за културу. Шездесет пети рођендан СКУД Семберија дочекује са око 350 чланова у неколико селекција. СКУД “Семберија” добитник је многих престижних награда и признања како на домаћим, тако и на свјетским такичењима; прваци су Републике Српске у фолклору, а у наредном периоду своје умјеће показаће на многим међународним фестивалима и турнејама.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈОВИЦА

28.06.2019 18:00

СРБИН САМ ПО НАЦИОНАЛНОСТИ АЛ ЉУДИ НЕМОЈМО ИЗМИСЉАТИ НЕСТО НЕМОГУЦЕ. КУД (СЕМБЕРИЈА) се звао одувјек јер ту су играла сва дјеца без обзира на опредељен ПОСЛЕ РАТА се назво СКУД немојмо сирити пропаганду људи није лијепо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

29.06.2019 04:53

За Јовицу ! Свака ти цаст ! Треба пропагирати медјудобно друзење , толеранцију и љубав!