Станић: Боље икад него никад

- Стање у привреди Републике Српске је катастрофално и посљедњи пут је било на дневном реду скупштине негдје 2005. године", каже Станић, наводећи да је за то најодговорнија власт у Републици Српској, коју предводи СНСД.

Република Српска 28.06.2019 | 15:30
Станић: Боље икад него никад
Народна скупштина Републике Српске усвојила је закључак да се у року од три мјесеца разматра стање у привреди.

Овај закључак је усвојен на инцијативу шефа посланичког клуба СДС Миладина Станића.

- Стање у привреди Републике Српске је катастрофално и посљедњи пут је било на дневном реду скупштине негдје 2005. године", каже Станић у изјави БН ТВ. Он је навео да је за то најодговорнија власт у Републици Српској, коју предводи СНСД.

- Комплетна привреда у Републици Српској да се уновчи не може покрити дугоања која износе око 17 милијарди КМ", казао је  Станић, наглашавајући да су то резултати дугогодишње владавине СНСД и њихових коалиционих партнера.

Станић је позитивним оцијенио спремност прије свега премијера РС Радована Вишковића да се коначно стање у привреди стави на дневни ред Нардоне скупштине и да се покушају изнаћи нека рјешења како би се зауставило пропадање предузећа.

"Крајње је вријеме да се погледамо у очи и видимо куда ово води", казао је Станић, који вјерује да ће током јесењег скупштинског рада ова тачка наћи на дневном реду НСРС и да ће информација о стању у привреди бити добро припремљена.

"Вријеме да почнемо да се бавимо животним темама и да покушамо спасити оно што се може спасити. Само са привредним опоравком можемо зауставити, корак по корак, одлив станвништва који нам се свакодневно дешава", упозорава Станић.

БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Руки

28.06.2019 13:38

Џаба вам је сад покушават оживљават привреду, кад више и неће имати ко радити у РС. Све што је вриједило и што је било школовано, растјерала је политика и коалиција око СНСД-а, као и ови приватници којима је држава дозволила да понизе радника на сваком кораку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сократ

28.06.2019 15:51

Задњи пут НС расправљала о привреди 2005-те!? Ово јасно говори не о незнању него о велеиздаји. Јер незнање није могло бити толико и поред свег сарлатанства и неструцности. Осим оваквог става према привреди, према ономе од цега становниство зиви, за велиздају јасно говоре следеце цињенице: крадја и манипулација избора, централизовање центара законодавне власти, униставање сколског и здравственог система. Зато, сваки онај градјанин, који самокритицки посматра ову насу свакодневницу треба да донесе своју одлуку и став, да активно увествује у диалогу на јавним форумима и да подрзи све напредне снаге којима вјерује и којима би повјерио одгој и васпитање властите дјеце. Све остало је цисти промасај и неповратно губљење драгоцјеног времена!

Name

@Сократ

28.06.2019 19:19

Има несто сто мало људи примјецују,од 2005 те па до данас велики број разноразни функционера је био на функцијама и ниједан није отисо празни дзепова.И сто је најинтересантније сви су те паре инвестирали у некретнине по Србији.Поставља се питање засто,да ли због тога сто висе не вјерују у РС или погресно процјењујем

Name

Ре

28.06.2019 13:38

Касно се сјетисе . Покрадено све . Нахапо се свако ко је био у прилци. Сад нема висе ста да се церупа јер мала бара а крокодила се накотило. Вријеме је за канибализам ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

28.06.2019 13:42

Пласим се да је касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.06.2019 15:13

Није за оне који су остали упркос свему, док за многе јесте.

Name

Светислав

28.06.2019 13:54

Стање у дрзаветини Српској Републици редовно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.06.2019 14:43

Да је држава већ бих банкротирала овако је БиХ носи на плецима

Name

ДЈУРО

28.06.2019 14:06

За опоравак је прекасно, многа предузеца су нестала, погони претворени у трзне центре, продају крпе за старлете. Нема производње никакаве, ово мало људи сто покусава производити се муци до изнемоглости, пољопривреда унистена, на селу нема ни краве, ни свиње а коња нисам видио има 15 година, осим оних на двије ноге, извини коњу на цетири ноге. Нема ни људи на селу, празна села. Ово је земља пропасти, највеци униститељ дијела БИХ који се зове РС је Милорад ДОдик и његови софери, полтрони и измет са купљеним дипломама. Битно је да његова породица има воцњак, дестилерију, кафетерију, ресторане, радио, тв, ма све, остали ако данас убаце у кљун кифлу добро је. Сад ми је зао сто нас нису 1995. отјерали одавде али не у србију него у Африку. Ми Србенде смо највеци реметилацки фактор овдје на Балкану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

28.06.2019 14:14

Нема смисла стављати на дневни ред расправу о нечему што не постоји више, зар не ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.06.2019 15:57

Да, могу и о црним рупама... Ту је то негдје.

Name

Реалност

28.06.2019 14:24

Привреда у РС не постоји, боље реци не постоје услови за бављење истом. Главна дузност дрзаве је да створи услове за успјесно бављење било којом приредном дјелатносцу! Назалост,ова влада је презаузета дизањем кредита потребних да се будзетским ухљебима подијеле незаслузене плате да би имали кад бавити се оним сто им је основна обавеза!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанка

28.06.2019 16:38

Предузетник сам, бавим се производњом и могу реци да сте у праву. Дрзава све цини да малог производјаца унисти а не дај Бозе да дозволи да се развије. Доказите да није тако. Убисте са порезима, наметима, инспекцијама, прописима, итд., ма узас Толико да се висе не мозе издрзати.

Name

Снага

28.06.2019 16:56

Висковиц реце да је привреда спремна да повећа плате од 1.Јула. Ако привреде нема, а нема је...онда је логично да... да... да чујем шта... ДА НЕМА ПОВЕЋАЊА ПЛАТА. Браво за нашег првог човјека изврсне власти. Била је то једноставна загонетка јадни нас премијеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сем

28.06.2019 18:07

суме коју нису успјели сву исјеци привреда не постоји, ста се то производи у рс све се заснива на сверцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОПАЛО СКОЛСТВО

29.06.2019 05:12

Сви они коју хвале насе сколство само тјесе себе, Има толико познавалаца о пропасти насег сколства али немогу доци до ријеци јер прицају само они који морају да казу ста хоце влада! Ми незнамо ниста па цак ни телофонирати са купљеним апаратима а камоли тако несто направити ХАЛО+ХАЛО+ХАЛО...............................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.06.2019 15:19

Образовање је оно сто имас у глави, док оно сто си уцио је само основа оног сто уцис цијелог зивота.