Скандал: Хрвату плаћали да играју одређени играчи!

Бивши репрезентативац Хрватске и доскорашњи тренер Клуб Брижа Иван Леко поново у средишту истраге. . .

Фудбал 28.06.2019 | 16:58
Скандал: Хрвату плаћали да играју одређени играчи!
Само што се стишала бура око намештања у Белгији, нови скандал!

Како преносе тамошњи медији, из добро обавештених извора, хрватски тренер Иван Леко добијао је новац на рачун када би поједини играчи одиграли одређени број утакмица за Клуб Бриж, који је водио од 2017. до 2019. године.

Наводно, у питању су хрватски играчи Иван Томечак (еx Динамо) и Карло Летица (еx Хајдук), од чијих је трансфера добио новац, односно белгијски фудбалер Матс Ритс.

Наводи се да је Иван Леко због тога био у полицији на испитивању, што је потврдио и његов адвокат Валтер ван Стенбриж, казавши да "клуб никада није чуо за овако нешто или учествовао у таквим радњама", уз поруку да неће даље коментарисати док се не заврши истрага.

Иван Леко је иначе са Клуб Брижом освојио титулу и два купа у Белгији, али је од 1. јуна 2019. преузео Ал Аин из Уједињених Арапских Емирата.

Претходно је био осумњичен и за намештање утакмица због чега је провео ноћ у полицији, али је потом пуштен на слободу. У оквиру исте истраге приведен је и српски менаџер Дејан Вељковић око чега се дигла велика помпа у јавности.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар