Жријеб за Вимблдон: Надал у Федереровој половини!

Ђоковић креће у одбрану круне против Колшрајбера! Обављено је извлачење парова за трећи гренд слем сезоне. . .

Тенис 28.06.2019 | 15:23
Жријеб за Вимблдон: Надал у Федереровој половини!
Ноле овако брани Вимблдон: Надал и Федерер тек у финалу! Одлучено је! Позната је стаза којом ће српски тенисер корачати ка одбрани трофеја Вимблдона.

Новак Ђоковић сазнао је против кога ће играти на путу ка петом трофеју Вимблдона!

Најважнија информација је да је у супротном делу костура од онога у којем су Роџер Федерер (други носилац) и Рафаел Надал (трећи)!

У првој рунди Новаков противник биће Немац ФИлип Колшрајбер (57. на АТП листи), у другом Тунижанин Малек Џазири (98), док ће у трећем моћи да се састане са земљаком, Душаном Лајовићем, тренутно 33. на свету.

Њих двојица до сада су се срели два пута и оба пута је победио "Број један".

Даље, у четвртом колу потенцијални Новаков противник је стари знанац, Француз Гаел Монфис (15. на свету), а ако њега прескочи, Ноле би у четвтфиналу могао да игра против грчке звезде у настајању, Стефаноса Циципаса, шестог играча на свету.

Вимблдонски "костур" даље води Новака ка полуфиналу против Јужноафриканца Кевина Андерсона (број "осам") у могућој репризи прошлогодишњег финала.

У случају да све прође према Ђоковићевом плану, у финалу би могао да игра против Роџера Федерера, који ће у "свом" делу костура имати тренутног броја "два" - Рафаела Надала!

Интересантно је да би Надал у другом колу могао да игра против Ника Кирјоса, Аустралијанца познатијег по инцидентима него по таленту. Неколико степеница касније, Шпанца у четвртфиналу очекује потенцијални дуел против Доминика Тима, у репризи недавног финала Ролан Гароса.

У тој фази турнира, Роџер Федерер могао би да игра против Јапанца Кеија Нишикорија и то је потенцијални дуел који ће такође одлучити да ли ће у полуфиналу играти Рафа и Роџер.

Са друге, Новакове стране "костура", Ђоковић би могао да добије полуфиналног ривала у дуелу Кевина Андерсона и Александра Зверева...

Три дана до почетка Вимблдона, а дан након завршетка квалификација, данас је био на реду жреб за главни жреб најпрестижнијег тениског турнира на свету.

Традиционално, "домаћини" су били прошлогодишњи сингл шампиони Ангелика Кербер и Новак Ђоковић. И може се рећи да је наш ас био срећне руке пошто је Рафаел Надал, као терећи носилац, ипак завршио у другој половини жреба, са Роџером Федерером.

Актулени шампион нову "кампању" у Лондону отвара против старог ривала Филипа Колшрајбера, којег је недавно победио у Риму, што је била освета за пораз у Индијан Велсу, потом ће га највероватније сачекати најбољи арапски тенисер, Тунишанин Малик Ђазири који претхондо игра са Американцем Денисом Кадлом, а већ у трећем колу, ако све буде као треба, могућ је "српски дерби" против Душана Лајовића. Након тога може се догодити да укрсти рекете у четвртом колу са Гаелом Монфисом, у евентуалном четвртфиналу може очекивати дуел са Стефаносом Циципасом, а у полуфиналу против прошлогодишњег ривала из финала, Кевина Андерсона.

Наравно, сви у финалу очекују да се са друге стране жреба нађу или Роџер Федерер (у првом колу игра против Лојда Хериса из ЈАР) или Рафаел Надал (први противник му је Јапанац Јуићи Сугита). Ђоковић одбрану вимблдонског трона почиње (такође) традиционално већ у понедељак.

У Нолетовој половини жреба, од значајнијих тениских имена још се налазе и Феликс Оже-Алијасим, Григор Димитров, Данил Медведев, Пабло Карењо Буста, Стен Вавринка, Милош Раонић, Карен Хачанов, Александар Зверев, али и још два наша представника, Јанко Типсаревић и Миомир Кецмановић. Типсин први противник на 133. издању јединог гренд слема који се игра на травнатој подлози је Јапанац Јошихито Нишиока (67. на АТП листи), а београдском тинејџеру Шпанац Роберто Карбаљес Баена (72). Душан Лајовић овај Вимблдон, као 32. носилац отварава против високог и снажног Пољака, Хуберта Хуркача (52).

Ласло Ђере, иначе 31. носилац се, као и Филип Крајиновић нашао у поливини жреба у којој су Федерер, Надал, Доминик Тим, Марин Чилић, Ник Кирјос, Жо Вилфред Цонга, Кеи Нишикори, Џон Изнер, Томаш Бердих... Крајиновићне би требало да има тежак задатак против 132. играча света, Немца Доминика Кепфера, као и момчина из Сенте који ће другог дана такмичења, дакле у уторак стати наспрам Аргентинца Гвида Андреоција, тренутно 116. на АТП листи.

Што се тиче женског сингла, ту српски тенис има само две представнице. Наш први рекет, Ивана Јоровићотвара такмичење против 203. на WТА лествици, практично непознате Холанђанке, Лесли Керкхов која се пробила кроз квалификације. Александра Крунић ће имарти далеко тежи задатак против Чехиње Каролине Мухове, 68. тенисерке света.

Актуелна шампионка, Немица Ангелика Кербер одбрану најцењенијег трофеја у белом спорту започиње сударом са сународницом Татјаном Маријом, а први рекет света и прва носитељка Вимблдона Аустралијанка Ешли Барти против незгодне Кинескиње Саисаи Женг.

Вимблдон ће почети 1. јула. Једва чекамо!

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар