Детаљи који су обиљежили сусрет

Сусрет лидера Русије и САД, Владимира Путина и Доналда Трампа, остац́е и овог пута упамц́ен по детаљима и пошалицама које ц́е се потом на различите начине тумачити од стране стручне јавности, како политички оријентисане, тако и маркетиншки.

Свијет 28.06.2019 | 13:07
Детаљи који су обиљежили сусрет
Највец́у пажњу медија изазвала је шала коју је Трамп упутио Путину по питању мијешања у изборе, када су новинари замолили америчког лидера да позове Путина да се не мијеша у изборни процес у САД.

Трамп је то учинио кроз осмијех, а оба предсједника су се на то насмијејали као на добру шалу.

У кругу породице

Интересантно је било и то кога је све Трамп довео на састанак у оквиру своје делегације. Иако је руска страна била крајње професионална - чинили су је министри и помоц́ници предсједника, Трамп је поред својих помоц́ника довео и чланове породице.

Наиме, на сусрету са Путином били су и кц́ерка америчког предсједника Иванка Трамп и њен муж -старији савјетник предскедника САД Џаред Кушнер.

Цвијец́е као нада

На столу је поред Путина и Трампа стајао букет сачињен од сунцокрета и плавих хортензија, а како налаже флористика, одабир управо тих цвјетова говори о постојању наде да ц́е се догодити нешто позитивно.

Треба имати у виду и да се састанак одржавао у Јапану, самим тим тумачење цвјетова треба гледати из те перспективе. У Јапану сунцокрет се тумачи као нешто позитивно, док се хортензија ипак више може окарактерисати као нешто хладно.

Самим тим, како тврде стручњаци, ову комбинацију цвјетова, треба тумачити као "наду на отопљавање".

Изобиље тема

Наравно да се сусрет Путина и Трампа, који је трајао сат ипо времена, није свео искључиво на шале и обиљежја. Лидери су разговарали о мноштву тема, почев од Сирије и Ирана, преко Венецуеле и Украјине, па све до трговине и контроле наоружања.

Чак су и Путин и Трамп уочи састанка обојица изјавили да имају "много тога да кажу један другом".

(Спутњик)

Коментари / 0

Оставите коментар