Договорили се Буфон и Јувентус!

Пада Малдинијев рекорд! Легендарни голман поново на старој адреси. . .

Фудбал 28.06.2019 | 14:07
Договорили се Буфон и Јувентус!
Признао је Ђанлуиђи Буфон после растанка с Пари Сен Жерменом да му је потребно да поново осети ону стару фудбалску страст која му је недостајала након последње сезоне играња у Јувентусу и једногодшње епизоде у Паризу. Сви су се на тренутак понадали трансферу у Парму и обнављању љубавне везе с почетка 21. века, а Буфон је на крају изабрао - Јувентус!

Све оно што није могао да нађе у Јувентусу с Максом Алегријем и Пари Сен Жермену код Томаса Тухела, италијански ветеран покушаће да оживи тако што ће опет обући дрес Бјанконера у вероватно последњој сезони пребогате каријере! Из Италије стижу информације да се Буфон договорио око детаља новог уговора с Јувентусом. За годину дана на старој адреси зарадиће одличних 1.500.000 евра нето, без бонуса! 

Италијанска штампа већ је почела да се бави мотивима Буфоновог повратка у Јувентус и извела три кључна закључка. Кроз први се провлачи тежња новог тренера Маурисија Сарија да кроз однос с Ђорђом Кјелинијем и Ђиђијем Буфоном лакше успостави потребну комуникацију с свлачионицом и навијачима. На Чизми донекле провејава уверење да ће Сари у првих неколико месеци у Торину осетити одређену одбојност играча и публике, те да ће лакше бити подложан критикама јавности ако резултати не буду били у жељеним оквирима.

Јасно је свима да Буфон у овом мандату неће имати улогу првог голмана и да је она резервисана за Војћеха Шченснија, али и поред тога један од најбољих чувара мреже свих времена имаће јасан циљ – да престигне Паола Малдинија по броју одиграних утакмица у Серији А. Легендарни капитен Милана и тренутни рекордер стао је на броју од 647 утакмица, док их Буфон има седам мање. Ако се Јувентус буде прошетао италијанским шампионатом као прошле сезоне, Сари ће лакше моћи да одмени Пољака и стави ветерана на гол црту.

Осим тога, Јувентус добија још једног вођу у свлачионици, иако ће Буфонова улога тек бити дефинисана. Иако су поједини медији писали да ће му плата бити негде у рангу од 2.500.000 евра, Јувентус је посегао за донекле идентичним решењем као у случају Матијса де Лихта, где ће Буфон узети 1.500.000 евра фиксно, док ће остатак бити компензован кроз одређене бонусе. На крају свега највероватније га чека директорска фотеља, али о томе ће тек бити приче...

Да ли има оних које носи утисак да је Буфон опет разочарао?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар