КА: Бразил преко пенала до полуфинала!

Парагвај се држао и држао и држао, али ни пенал серија им није помогла.  Бразил у полуфиналу после 12 година! Опет тај ВАР, силни промашаји и игра са живцима, Парагвај капитулирао у пенал драми! Селесао умало разбеснео нацију, Габријел Жезус с пенала исправио промашај Роберта Фирмина.

Фудбал 28.06.2019 | 11:35
КА: Бразил преко пенала до полуфинала!
Какав луд меч у Порто Алегреу!

Бразил је читав меч "јурио" гол против Парагвајаца, одлучних да се свим силама бране како би задржали шансу да се пласирају у финале по угледу на неке претходне турнире, али лопта није хтела да уђе, чак је у 91. минуту после шута Вилијана "остала" на стативи...

Приступило се извођењу једанаестераца где се заборављају све претходне шансе, али је на голу Бразилаца ипак био Алисон.

Одбранио је први једанаестерац Густаву Гомезу и омогућио својим играчима да "лакше дишу", међутим закомпликовао је Роберто Фирмино промашајем у четвртој серији. Срећом по њега, промашио је и Гонзалес, па је Габријел Жесус погодио одлучујући пенал за полуфинале.

БРАЗИЛ - ПАРАГВАЈ 0:0, после пенала 4:3!

Остаче право чудо како "кариоке" у регуларном делу утакмице нису постигли гол, мада је све подсетило на меч са Венецуелом у групној фази, тако да се већ сада може рећи да имају проблема са организованом и постављеном одбраном, где нападачи не решавају тако лако задатке пред голом.

Чак ни када су Парагвајци остали са играчем мање у 58. минуту.

Фабијан Балбуена, штопер Вест Хема, добио је директан црвени картон после оштрог старта када је прво показан и једанаестерац, али је после интервенције ВАР-а друга казна поништена.

Треба истаћи да Бразил на овом мечу није био комплетан због тога што је Ришарлисон добио заушке, а читава екипа је вакцинисана из предострожности, тако да остаје да се види да ли ће се можда јавити код још неког играча.

Бразилци у полуфиналу играју с бољим из дуела Венецуеле и Аргентине, док су на другој страни жреба четвртфинала Колумбија и Чиле односно Уругвај и Перу.



Бразил и ВАР технологија - то једноставно не може једно без другог у овогодишњем издању Копа Америка! Против Венецуеле поништена су чак три гола, судије из собе са видео технологијом су у мечу са Боливијом преиначиле одлуку колеге с терена и досудиле једанаестерац, а у четвртфиналном окршају с Парагвајем учињено је обрнуто! Фудбалери Бразила ходали су по танкој ивици жилета и играли се с живцима целе нације, али су на крају ипак успели да обезбеде пласман у полуфинале Копа Америка, први пут после 2007. године! 

Није било нимало лако Титеовим изабраницима да заправо испуне тај циљ, иако су пред сусрет били виђени као апсолутни фаворити. Уз много патње, али и прст судбине у пенал драми, Селесао је пред готово распродатим трибинама Гремио Арене у Порто Алегреу славио резултатом 4:3, док је после 120 минута игре резултат гласио - 0:0. 

Бразил и даље тражи начин да постане сила од које се сви плаше. И успева Титеов састав да извуче одређено поштовање ривала, понајвише јер има нападачку супериорност у односу на готово све такмаце, али није то ни изблиза онај Бразил који је харао у неким бољим временима. Уз Нејмарову повреду и летаргију Филипеа Кутиња, Селесао је постао сувише провидан, донекле чак и безопасан.

Завараће многе чињеница да је Бразил за два сата фудбала упутио чак 26 шутева ка голу, јер од свега тога само је осам њих ишло у оквир мреже коју је и овог пута фантастично чувао искусни Роберто Фернандез. Ни већи посед лопте (70-30) није правила разлику, јер Бразилу је упорно недостајало то завршно додавање и препознатљива хладнокрвност Фирмина, уз Жезусову упорност, Вилијанову машту...

Није то била нимало једноставна утакмица за Бразил, а Парагвај није знао да искористи противников фокус искључиво на напад. Готово целу утакмицу Парагвај се бранио одлично, а онда је само један тренутак непажње могао све да поквари. Почетком другог полувремена Фирмино је добио одличну лопту у поље, обрушио се ка голу, али му се Фабијан Балбуена испречио на путу. Судија Роберто Пулгар није се двоумио ниједног секунда, већ је одмах показао на белу тачку. Убрзо је стигао сигнал из ВАР собе, а Чилеанац је после прегледаног снимак преиначио одлуку и показао да је фаул био изван казненог простора. Балбуенуто није спасило, јер је зарадио директан црвени картон...

Пуних сат времена Парагвај се бранио с играчем мање, али Бразил то није успео да материјализује, као ни сурову доминацију на терену. За то је ипак најзаслужнији Фернандез, који је бранио готово чудесно.

Бразил је до полувремена изгледао помало тромо, али је увођење Алекса Сандра уместо Филипеа Луисадрастично променио ствари, а екипа је изгледала много живље. Шпартао је Јувентусов леви бек уздуж и попреко и био човек какав је Бразилу могао да донесе превагу. Ипак, домаћину овогодишњег турнира Копа Америка фалило је нешто више. Због тога је утакмица отишла у пенал серију, а тамо је Алисон поново демонстрирао зашто га многи сматрају најбољим голманом планете. Одмах у првој серији зауставио је шут Густава Гомеза и Бразилу дао огромну предност. Ређали су се погоци Вилијана, Маркињоса и Кутиња на једној, односно Алмирона и Валдеза на другој страни док се лопте није латио Фирмино. Ливерпулов стрелац није успео да остане хладнокрван, што је Парагвају дало шансу да се врати у живот. Али, већ у наредном пуцању Дерлис Фернандез је кикснуо, а у последњем шуту Габријел Жезус је нашао мрежу и тако се искупио за промашај из меча с Перуом.

БРАЗИЛ – ПАРАГВАЈ 0:0
/4:3 на пенале/

Стадион: Гремио Арена, Порто Алегре;
Гледалаца: 59.453;
Судија: Роберто Тобар (Чиле).

БРАЗИЛ (4-2-3-1): Алисон – Алвес (од 85. Пакета), Маркињос, Силва, Луис (од 46. Сандро) – Артур, Алан (од 71. Вилијан) – Жезус, Кутињо, Евертон – Фирмино.

ПАРАГВАЈ (5-4-1): Фернандез – Пирис, Балбуена, Гомез, Алонсо, Арзамендија (од 61. Валдез) – Гонзалез, Санчез (од 78. Ескобар), Ортиз, Перез (од 74. Рохас) – Алмирон.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар