Емине Ердоган не зна за скромност

Иако је бројне фотографије демантују, Емине Ердоан, супруга турског предсједника Реџепа Тајипа Ердоана, тврди да живи скромним животом у складу са строгим муслиманским вриједностима.

Забава 28.06.2019 | 11:10
Емине Ердоган не зна за скромност
Међутим, Емине готово опсесивно троши новац. Воли куповати скупу дизајнерску одјећу, антиквитете, скупе ципеле. Док њен супруг води разговоре око мигрантске кризе, због ње се затварају скупоцјени шопинг центри како би прва дама Турске обавила куповину у миру. 

Турски медији ових дана пишу да је током посјете Јапану она показала торбицу вриједну педесетак хиљада долара што је, према тамошњим медијима, отприлике износ којег 11 особа може зарадити у годину дана, ако су на минималној плати.

Шопинговала је у Бриселу током преговора о заустављању мигрантске кризе. Куповала је пет сати, а чак је на сат времена паралисала саобраћај у граду. У Варшави је на сајму антиквитета у једно послијеподне потрошила 37.000 фунти.

У Грчкој је била нешто скромнија. Купила је само седам пари ципела и платила их, уз попуст од 15 одсто, 850 евра.  Чак је и за посјета Хрватској "опустошила" самоборску тржницу. Купила је 30 јаја, 30 килограма пилића, пашки сир и брдо воћа и поврћа. 

Турске власти, наравно, покушавају "попеглати" њен имиџ па ју у новинама приказују као штедљиву и предану кућаницу. Она тако чува коре од јабука и лимуна како би од њих направила оцат, а не бацају се ни коштице маслина и датула.

Исти чланак промакнуо је споменути како штедљива Емине и њен супруг у својој палачи од 600 милиона евра и 1.000 соба најрадије пијуцка  посебан чај од 1.800 евра по килограму. Пије га из златних шалица које коштају скоро 300 евра. Зидове палаче красе свилене тапете које коштају око 2.800 еура по роли, а око 400 соба има двострука врата која су коштала по 42.000 евра. Годишње за струју троше 5 милиона евра.

Школу напустила прије матуре

Шездесетдвогодишња Емине рођена је у Ускудару, дијелу Истанбула. Арапског је поријекла, најмлађе дијете и једина кћерка у породици петоро дјеце. Умјетничку школу Митхат Паса Аксам напустила је прије матуре, а с 15 година брат Хусеин забранио јој је да напушта кућу јер то не приличи дјевојкама њезине доби. 

Будућег супруга упознала је на скупу подршке "Идеалистичког женског удружења' чија је била чланица, а вјенчали су се у мају 1978. 

Пријатељи је описују као чврсту, интелигентну и духовиту жену која воли читати, пливати, возити и слушати турску класичну музику, а у јавности увијек носи хиџаб. Шокирала изјавама Осим својом екстраваганцијом, Емине изазива пажњу и својим изјавама. Изјавила је тако једном приликом како су хареми османских султана били школе за чланове династије и образовне институције које су жене припремале за живот. Ердоан је иначе један од најплаћенијих свјетских фукционера, а богатство је стекао улагањем у дионице и на некретнинама. Власник је неколико ресторана и фудбалског клуба у Анкари, а има и своју - вотку. Магазин "Пеопле wитх монеy" недавно га је ставио на прво мјесто листе најплаћенијих политичара процјењујући његове приходе на 58 милиона долара.

(Еxпресс.хр)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бошњак

28.06.2019 09:39

Лицемјери... али тешки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино

28.06.2019 10:13

Најтези лицемјери.Како је Бога није страх.Гладези.Нека се стиде.

Name

Оља

28.06.2019 09:46

Тако зиве политицари и њихове породице, свугдје у свијету. Разлика је само у нијансама. Не знам, вјероватно је супротност томе зивот породице оног латиноамерицког предсједника који се на посао вози бициклом. То би се, збиља, могло назвати цудом. Остали узимају све, за ста мисле им припада. Стид, морал, то су категорије које одмах исцезну пред сјајем који понуди функција, свеједно да ли је властита или супрузницка. Залосно, али тако је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозе

28.06.2019 13:01

Па кад' јој је касика упала у мед

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

28.06.2019 20:59

Срамота и грехота народа који нема ни за основне куцне потребе.Куповати толико скупе ствари.Толико сиромасне дјеце и гладних људи,а она се разбацује парама.