За њу ће СВИ навијати на Вимблдону!

Већ је шампионка! Неустрашива Британка заиграће у главном ждребу и имаће огроман број навијача. "Не дозволите да вас други ограничавају!", њена је порука.

Тенис 28.06.2019 | 13:10
За њу ће СВИ навијати на Вимблдону!
Дан по дан, ближи се 1. јул и почетак Вимблдона, када ће на терен истрчати и млада енглеска тенисерка, чија је борба тежа од других, а њен успех уједно већи.

Њено име је Франческа Џоунс, она има 18 година и рођена је са ретким генетским деформитетом због којег има осам прстију на рукама и седам на стопалима.

Због тог проблема, она је рођена са "испреплетеним" прстима, па после безброј операција данас има по три прста и палац на шакама, четири прста на левом стопалу, а три на десном.

Ипак, храбра Британка је напорно тренирала, тешко радила и супротно проценама успела је да уђе међу 300 играчица на WТА листи.

Још у деветој години она се преселила у Барселону да би радила на истој академији као и Енди Мареј и Рафаел Надал, а овог јуна дочекала је лепу част - позивницу да учествује у главном жребу Вимблдона!

"Увек сам говорила да ми је највеће задовољство у животу да урадим оно што људи кажу да не могу. То ми је мото. Дефинитивно живим према том правилу. Знам да сам се намучила током својих година у тенису и не очекујем да видим само лепе ствари када се, надам се, попнем на врх", изјавио је храбра Британка у разговору за "Скај спортс".

"Не мислим да би било ко требало да буде ограничен мишљењима других", лекција је коју СВИМА дели Џоунс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар