ЕП до 21: Шпански плес залудио Французе!

Фурија је зрела да се освети Панцерима! Црвена фурија на доминантан начин заказала репризу финала из Кракова пре две године - 4:1.  

Фудбал 27.06.2019 | 23:24
ЕП до 21: Шпански плес залудио Французе!
Сјајна Шпанија у финалу: ЧЕТИРИ лопте у мрежи Француске! Немци су дочекали ривала у мечу за титулу. Биће то одлична утакмица!

Уз МНОГО мање драме него у првом полуфиналу (Немачке и Румуније), одређено је који тимови ће у недељу играти за титулу У-21 шампиона Европе.

ШПАНИЈА - ФРАНЦУСКА 4:1 (2:1)

И у овом мечу, као и у претходном мечу дана, виђен је преокрет, јер су "триколори" први повели голом Жана Матете из пенала у 16. минуту. Међутим, десетак минута касније све изгледало како су Шпанци желели.

Централни везиста "фурије" и Еспањола, Марк Рока, "укуцао" је лопту у мрежу после корнера у 28. минуту, а Микел Ојразабал, важан "шраф" Шпаније и Сосиједада, поставио је 2:1 у надокнади пре полувремена - такође из пенала.

На почетку наставка, у 47. минуту, погодак за Шпанију дао је Дани Олмо после сјајне акције Ојразабала и Фабијана Руиза (на слици). Добио је савршену лопту на 12 метара од гола и шансу да бира страну у коју ће шутнути. За вундеркинда Динамо Загреба то је прелак задатак...

Коначних 4:1 поставио је Реалов ђак Борха Мајорал, казнивши још једну катастрофалну реакцију Француза после прекида. Попут Роке у првом делу, и Мајорал је добио недопустиво много простора у близини десне ивице петерца, одакле је "поцепао мрежу" за коначних 4:1.

Са четири титуле У-21 Европског првенства, Шпанци су друга најуспешнија нација иза Италије. Шансу да се изједначе са "Азуринима" у броју трофеја имаће у недељу, баш у Италији - на стадиону Удинезеа.

Свака част Немцима, који су се на фантастичан начин вратили у живот против Румуније и стигли до великог финала, али вечерашњи преокрет Шпаније против Француске је био далеко убојититији. Млада селекција Црвене фурије на импозантан начин је дошла до финала Европског првенства, пошто је у Ређо Емилији савладала Француску резултатом 4:1 (2:1).

Шпанци су деловали беспрекорно на терену, од тренутка када су успели да изједначе резултат апсолутно су контролисали игру и потом чекали своје тренутке да у потпуности дотуку противника. У чему су у потпуности успели. Сада ће бити максимално мотивисани да се у репризи финала од пре две године реванширају Панцерима за пораз из Кракова и подигну трофеј 30. јуна у Удинама.

Дозволила је Фурија да наивно прими погодак. Већ у 16. минуту Ренеа-Аделаидеа с леђа је у казненом простору без већих разлога срушио Жуниор Фирпо. Французи су то успели да казне преко Матете, али су се држали још свега 12 минута. Марк Рока се у 28. минуту најбоље снашао у противничком шеснаестерцу и из другог покушаја, после центаршута Ојарзабала погодио мрежу испред које је стајао немоћни Бернардони.

Француска је лагано тонула, а онда је узратила Шпанији на наивност с почетка меча. Конате је слеђа поткачио Ојарзабала у 45. минуту, па је арбитар Кабаков поново био неумољив. Ојарзабал је преузео одговорност и донео преокрет свом тиму већ у последњим секундама првог полувремена.

Шпанији је то донело велико самопоуздање, па је најлепша акција на мечу била она прва у другом полувремену. Био је то прави мат у три потеза. Незадрживи Ојарзабал је повукао контранапад, уследио је пас ка Фабијану Руизу, а онда повратна до Данија Олма. Спаса за Триколоре ни овога пута није било.

Французи су сами себи пуцали у ноге у 67. минуту, када је виђена потпуна немоћ селекције Силвана Рипола. Кардиналну грешку приликом изношења лопте направио је Жонатан Иконе, коме су Шпанци отели лопту на 18-19 метара од гола, а онда након неколико везаних пасова поставили коначан резултат преко Борхе Мајорала.

У сваком случају чека нас сјајно финале објектино два најбоља тима на турниру. Шпанци на трону нису били још од 2013. године, а сада ће бити још мотивисанији да покажу да су бољи од Немачке.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар