Легенда Сарајева на клупи Црне Горе?!

Дејо нашао Тумбиног наследника, легенду Сарајева! Тражи се наследник Тумбаковића који је смењен због тога што није хтео да води "соколове" против тзв. Косова. Решење се назире. . .

Фудбал 27.06.2019 | 22:00
Легенда Сарајева на клупи Црне Горе?!
Извршни одбор Фудбалског савеза Црне Горе је дао овлашћење председнику Дејану Савићевићу и генералном секретару Момиру Ђурђевцу да трагају за новим селектором, наследником Љубише Тумбаковића који би могао на клупу Србије.

Највероватније то би могао да буде Фарук Хаџибегић, али је 61-годишњи Сарајлија, наравно, само један од кандидата.

"Хаџибегић је један од озбиљнијих кандидата. Морам бити искрен и казати да није само он у оптицају, него још неколико тренера који су слободни. Црној Гори треба доказан стручњак који нема језичку баријеру у комуникацији са играчима. Ја бих искрено волео да дође и неки странац, али под условом да зна наш језик", рекао је Савићевић за "Ал Џазиру".

Тим поводом МОНДО је контактирао Хаџибегића, који нема ништа против...

"Уколико се Фудбалски савез Црне Горе одлучи да ме ангажује за селектора био бих почаствован. То је све што вам могу да кажем у овом тренутку, јер још немам никакву званичну информацију", рекао је Фарук Хаџибегић за МОНДО.

Хаџибегић је легендарни дефанзивац Југославије, у каријери је играо за Сарајево, Бетис, Сошо и Тулуз, а као тренер је радио у Сошоу, Бетису, Троји, Газијантеспору, Дижону, Бастији, Валенсијену.

Такође, био је и селектор Босне и Херцеговине.

Фудбалски савез Црне Горе требао би сљедећег мјесеца да изабере селектора који ће деби имати 5. Септембра имати у пријатељском мечу против Мађарске. Пет дана касније Црна гора ће играти меч квалификација за ЕУРО 2020 против Чешке.

Фарук Хаџибегић као тренер водио је клубове у Шпанији, Турској и Француској, а прије 20 година био је и селектор БИХ.

Посљедњи ангажман имао је у екипи француској екипи Ред Стар, коју је напустио у марту ове године послије серије лоших резултата.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар