Павкову је било мало 1,5 милион евра!

Павкову трансфер пропао јер му је мало 1,5 милиона евра! Црвена звезда се већ опростила од Милана Павкова, али се он после само неколико дана у Кини враћа у Београд.  Павков тражио плату од 2. 000. 000 евра! Ђангсу није хтео да иде толико, Звездин нападач вечерас слеће у Београд.

Фудбал 27.06.2019 | 16:47
Павкову је било мало 1,5 милион евра!
Нападачу је пропао трансфер у Ђангсу, а како преноси портал "Моцарт спорт", разлог су његови превисоки финансијски захтеви.

Наиме, Кинези су понудили Павкову годишњу плату од 1,5 милиона евра уз додатне бонусе у зависности од игара, али је њему то било мало.

Павков је, према тврдњи "Моцарта спорта", тражио плату од 2.000.000 евра, што је било превише за представнике Ђангсуа, па се 25-годишњи голгетер враћа у Београд.

Летњи прелазни рок почиње 1. јула, па је и даље могућ трансфер Павкова у Кину, уколико смањи своје захтеве, а да Звезда заради три милиона евра на трансферу.

У међувремену ће се прикључити припремама Црвена звезде у Аустрији. Павков је пре Звезде играо за Раднички Ниш и Војводину.

Прошле сезоне је постигао 15 голова уз 5 асистенција, а посебно је одушевио са два поготка против Ливерпула за пораз шампиона Европе на "Рајку Митићу" са 2:0.

Милан Павков је авиону. Тек што је отпутовао на Далеки исток враћа се за Београд. Несвршеног посла. Иако су у Љутице Богдана сви мислили да је ствар готова, трансфер нападача Црвене звезде у Ђангсу је пропао због тога што се две стране нису договориле око плате.

Према информацијама МОЗЗАРТ Спорта Павков је инсистирао на годишњој заради од округло 2.000.000 евра, јер ако идеш у Кину – идеш да зарадиш.

Међутим, Кинези овог пута нису били толико великодушни. Нудили су 1.500.000 евра и премије са којима би укупна плата могла да оде на поменутих 2.000.000. То ипак није задовољило прохтеве заступника 25-годишњег нападача из Бегеча, па до посла није дошло.

Додуше, Ђангсу је оставио отвореном могућност да Павкову, кад прелазни рок и званично почне 1. јула, достави нову понуду. Док се то не деси – Павков на припремама са црвено-белима. У Београд слеће вечерас негде око 23 сата.

Играчи и стручни штаб Црвене звезде опростили су се од Милана Павкова претходне суботе када је пред утакмицу са Клужом напустио припреме, након што је постигнут договор са кинеским Ђангсуом који је побољшао личне услове за нападача.

"Драго ми је због тог детета, неминовност српског фудбала је да играчи оду и зараде...", чак је рекао Владан Милојевић о трансферу Милана Павкова.

Међутим, до коначног споразума ипак није дошло.

Како преносе "Вечерње новости", трансфер Павкова је за сада "пропао", односно фудбалер из Бегеча ће се већ данас вратити у Београд одакле ће отићи назад на припреме Црвене звезде, или ће отпочети нова рунда преговора са Ђангсуом.

Проблем је настао у томе што су се Павков и Кинези у Виндишгарстену договорили годишњу плату од 1,2 милиона евра, док је на папиру стајала мања цифра.

Претходно су Црвена звезда и Ђангсу, клуб с којим су пословали и око Боаћија, договорили за обештећење од 3 милиона евра, од чега 30% иде Радничком, међутим проблем је направила неозбиљност Кинеза и смањење плате.

У наредним данима видећемо да ли ће преговори напредовати или ће Павков остати у Звезди, а клуб је у међувремену договорио све око нападача Томанеа.

Милан Павков је на стадион "Рајко Митић" стигао у јануару 2017. године за 300 хиљада евра из Радничког, али све до ове сезоне није добио праву шансу у црвено-белом, а све је променио наступ против Салцбурга у квалификацијама за Лигу шампиона.

Није био стрелац, али је борбеношћу покренуо екипу, постигао је два гола у Лиги шампиона против Ливерпула, као и многе важне у Суперлиги, за укупан учинак од 15 погодака.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар