Најлуђи трансфер љета!

Олимпијакос дао 4. 500. 000 евра за робијаша! Исто је месеци провео у затвору колико је утакмица одиграо за Виљареал!

Фудбал 27.06.2019 | 08:42
Најлуђи трансфер љета!
Много пута смо се током професионалних каријера запитали о чему ли размишљају челници појединих клубова кад истресу велики новац за играча у коме заиста не препознајемо некакав посебан квалитет. Много пута смо се и преварили и накнадно схватили да су били у праву. Али ово? Ово нам заиста није јасно. Олимпијакос је на сто истресао 4.500.000 евра како би у Атину довео – Рубена Семеда.

На први поглед: бомба. Португалски штопер стиже из Виљареала, који га је пре само две године Спортингу платио чак 14.000.000. Тада је био стандардан у У21 селекцији Португалије.

Међутим, има и разлог зашто је Семеду толико пала цена. За те две године на Мадригалу Семедо је одиграо само пет утакмица за Виљареал. Толико је и месеци провео у затвору.

Семедо је наиме први пут ухапшен јануара 2018. зато што је новембра 2017. у пабу у Валенсији махао пиштољем и претио посетиоцима. У одвојеном инциденту у ноћном проводу једног је човека ударио флашом по глави.

Било је то само загревање.

Фебруара 2018. је ухапшен због тога што је са још двојицом разбојника киднаповао и у свом дому заточио непознатог човека док нису његову кућу опљачкали?! И тада је било пиштоља, па и оптужнице за отмицу, пљачку, чак и покушај убиства. Несрећна жртва је остала везана у Семедовом дому док су му разбојници вршљали по стану. Виљареал га је наравно суспендовао, а Семедо је пуштен на слободу тек када је у јулу платио кауцију од 30.000 евра.

И онда се нађе Олимпијакос да истресе 4.500.000 евра?! Јесте Семеду тек 25 година, јесте он некад био велики таленат, али чини нам се – непоправљива глава. На Мадригалу сигурно славе што су извукли бар део уложеног новца. Славе и у Лисабону, пошто Спортингу иде 900.000 евра, односно 20 одсто од трансфера.

Капа доле Спортингу. Идеалан тренутак су изабрали да се реше једне луде главе. А Олимпијакосу? Свака част за храброст. Видећемо да ли је то ипак била лудост.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар