Бум! Јунајтед разбио касу!

Ван Бисака постаје најскупљи десни бек света! Чека се само потврда трансфера. . .

Фудбал 26.06.2019 | 20:27
Бум! Јунајтед разбио касу!
Једна одлична сезона у Кристал Паласу као препорука за Манчестер јунајтед? Можда би такав модел пословања у неким другим временима био неприхватљив за великана с Олд Трафорда, али сада су другачије околности - Јунајтед је договорио све детаље трансфера Арона ван Бисаке и само се чека потврда трансфера!

Новинар ББЦ Дејвид Орнштајн јавља да су челници два клуба пружили руке једни другима и практично завршили велики посао! Арон Ван Бисака постаће најскупље плаћени десни бек у историји фудбала, пошто ће Јунајтед за његов трансфер искеширати чак 55.000.000 европских новчаница! Момак рођен у Лондону пре 22 године тако ће претећи сународника Кајла Вокера за кога је Манчестер Сити пре два лета искеширао око 52.700.000 евра. 

Ван Бисака би колико данас требало да отпутује у Манчестер на потребне медицинске прегледе, после којих ће га само папирологија делити од потписивања уносног уговора с Црвеним ђаволима. И то ће све бити одрађено пре него што Ван Бисака оде на одмор, пошто је био на репрезентативним обавезама с младом селекцијом у Италији.  

Мада није прецизирано на колико година ће бити парафирана сарадња, наводи се да ће бити „дугорочна“, што значи бар на четири године, ако не и пет. Ван Бисака ће добити плату од преко 100.000 евра седмично што је вишеструко увећање од досадашњи 12.500 евра седмично, због чега је био најслабије плаћени фудбалер Кристал Паласа.

Арон Ван Бисака је продукт Кристал Паласове школе фудбала, из које је прекомандован у први тим прошлог лета. На 39 утакмица у свим такмичењима уписао је четири асистенције. Манчестер јунајтед се у везу с њим доводи још од зимус, а како је место десног бека на Олд Трафорду дуже време дефицитарно с квалитетом, очигледно је да нико у клубу није хтео да штеди новац...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар