Де Лихт почео да уцјењује Барселону!

Већ се прича о алтернативи. . .  Јувентус наводно на прагу трансфера, могуће да ће бити затворен у наредна 24 часа.

Фудбал 26.06.2019 | 19:49
Де Лихт почео да уцјењује Барселону!
Клупко замотано око Матијса де Лихта почело је да се одмотава и ускоро бисмо могли да добијемо коначно разрешење једне од највећих трансфер мистерија овог лета!

Из срца Каталоније овог јутра лансирана је вест која је непријатно изненадила навијаче Барселоне - Ајаксов капитен почео је да уцењује клуб и покушава да извуче више пара за годишњу плату. Ова информација могла би донекле да се подудара с ранијим писањима да се директорима Барселоне не допада Де Лихтова ароганција, која можда вуче корене и из међусобне комуникације с једним од најбољих младих штопера данашњице. Тамошњи дневник Спорт тврди да је Де Лихт контактирао људе из Барселоне преко особе од поверења и ставио им јасно до знања да му је селидба на Камп Ноу прва опција. Онда је уследило непријатно изненађење, јер је од Барселоне тражио више новца од оне која се помињала у досадашњим сусретима.

Холандског штопера је на овакав потез навела Јувентусова понуда, која је због одређених пореских олакшица у стању да понуди нешто више новца него Барселона. Првобитна Дамина понуда од 7.500.000 евра нето сада је преиначена у формулу по којој на ову плату долазе и лако достижни бонуси који целу суму подижу на 12.000.000 евра, колико од Јувентуса тражи Мино Рајола.

Е сад, готово је извесно да је за уцењивање Барселоне заслужан управо италијански агент холандских корена, иначе познат по томе да је врло халапљив када је у питању новац како за његове провизије, тако и за плату играча. Барселона је имала идеју да Де Лихту понуди идентичне услове као Френкију де Јонгу, односно плату од 6.500.000 евра нето, али је 19-годишњи штопер сада променио плочу. Ствар је у томе што су челници Барсе од самог старта ставили до знања Де Лихту да му неће одмах дати мегаломански уговор и да новац мора да заслужи, као и место у тиму.

У међувремену је Барса ангажовала Ђерара Пикеа да обави разговор с Де Лихтом на Бахамима, пошто су обојица тамо на одмору. С друге стране, Јувентус је Ајаксу преко Рајоле доставио понуду следеће садржине: 67.000.000 евра за обештећење, плус 13.000.000 евра бонуси. С Чизме чак стижу уверења да би цео посао могао да буде завршен до следеће седмице, а можда чак и у наредна 24 часа!

Због тога је у Барселони почело да се врти ново име – Виктор Линделеф. Барселона је већ ступила у контакт с Манчестер јунајтедом и распитала се за услове куповине младог Швеђанина, који је стара жеља руководећих кадрова на стадиону Камп Ноу. Барса је и 2017. године желела Линделефа, али је Бенфика тада одбила понуду из Шпаније и прихватила трансфер у Манчестер јунајтед.

Линделефу с Јунајтедом истиче уговор за две године, па би на Олд Трафорду чак и размислили о продаји, поготово јер би у игри био знатно озбиљнији новац него што би то био случај наредне године. Уосталом, Линделеф није имао баш најбољу годину у Јунајтеду и од доласка у Премијер лигу још се тражи, због чега није искључен његов одлазак. Поготово сада када је Хари Мегвајер поново у игри...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар