Уговор каријере Живка Живковића!

Потписао за ПАОК, као да се вратио у Партизан! Српски голман три године у Солуну!

Фудбал 26.06.2019 | 15:23
Уговор каријере Живка Живковића!
Другачије није могло да се заврши: рекордер грчког фудбала стиже у званично најбољи тамошњи клуб. После тачно три сезоне у Ксантију, Живко Живковић је направио трансфер каријере. Како сам каже, само досадашњег тока каријере, уверен да из ПАОК-а може да направи искорак, ка још већем клубу, још снажнијој лиги.

Српски голман овог јутра озваничио је сарадњу са клубом из Солуна, потписао је уговор до јуна 2022. и постао трећи новајлија црно-белих за нову сезону.

„Исте боје – иста вера. Осећај је предиван, као да сам се вратио кући, у мој Партизан. Свима су добро познати односи београдских и солунских црно-белих, навијачи су збратимљени и то је, без жеље да се додворавам било коме, био један од одлучујућих мотива да прихватим понуду. Бранио сам три године против ПАОК-а, а у ствари све време ми у ушима бубњале препознатљиве навијачке песме, па кад је стигао позив срце ми је било пуно“, предочио је у разговору за МОЗЗАРТ Спорт Живко Живковић.

Стасити Ужичанин, школован у млађим категоријама Партизана, дошао је као слободан агент из Ксантија, за који је бранио три сезоне и изастао у једног од најбољих голмана грчког пренства.

„Дошао сам у клуб гладан трофеја. ПАОК је, коначно, после 34 године, дочекао титулу, освојио је и дуплу круну, али и даље жели да осваја пехаре. То је и моја велика жеља. Изнад свега, имамо мотив да се пласирамо у Лигу шампиона, да граду Солуну и френетичним навијачима покажемо какав смо тим. Стварно верујем да то можемо“.

Доведен је Живковић у најбољим голманским годинама (30), а као што је оптимиста по питању клупских, тако негује и личне амбиицје да са гол-црте може да склони ПАОК-ову „јединицу“, Александроса Пашалакиса.

„Тачно је да је бранио сјајну прошлу сезону, на томе му скидам капу, велико поштовање, али... Иза мене је јединствен учинак у грчком фудбалу, бранио сам три године за Ксанти без иједне пропуштене утакмице, што је рекорд овдашњег фудбала, ако се не рачуна последње коло минуле сезоне кад је договорено било да седим на клупи. Дакле, имам своје адуте, такмичићемо се, на мени је да радим, да се борим, а терен је једино мерило квалитета“.

После промоције у Солуну, Живковића чека одлазак на припреме у Холандију, између осталог тест мечеви са АЗ Алкмаром, Андерлехтом, Гронингеном и Клужом, све како би великан са „Тумба“ стадиона спремно дочекао почетак квалификација за Лигу шампиона.

„Потпис за ПАОК шири видике. Захтева од мене да се потврдим на вишем нивоу, браним још боље. Ако Бог да, верујем да одавде имам веће шансе да добијем позив за репрезентативна окупљања. Зашто да не? Србија има одличне голмане, почев од Дмитровића, преко Рајковића, Радуновић је заблистао у дресу младе селекије, ту је и Васиљевић, али верујем у себе“, пуца од оптимизма Живко Живковић, нова узданица ПАОК-а.

ПРАТИЛИ ГА ДВЕ ГОДИНЕ

Живковић је за три године у дресу Ксанитја уписао 89 лигашких утакмица и на њима 37 пута сачувао мрежу нетакнутом, што је била најбоља препорука ПАОК-у, који га је скаутирао две године. И то оне две године у којима је Разван Луческу – који му је био тренер у Ксантију – командовао са клупе клуба из Солуна.

„Скоро сваки прелазни рок у последње две године провлачило се моје име по медијима, међутим, сад се отворио простор, стекли се услови. Менаџер Урош Јаковљевић је добио позив од спортског директора Марија Бранка и њему дугујем огромну захвалност што је посао склопљен. Јаковљевић и стручњак са голмане Виборг Коцејић, заједно са мојом породицом, били су уз мене у најтежим тренуцима каријере, кад сам био отписан у Партизану. Психишки су ме подигли, нису дали да потонем. Људине“, хвали сараднике Живко Живковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар