Прича: Мутна слика Звездиног тима за премијеру...

Чекају се појачања, улазак у форму појединаца и опоравак Панкова. . .

Фудбал 26.06.2019 | 12:30
Прича: Мутна слика Звездиног тима за премијеру...
Није време за звоњаву аларма, нити за панику. Мада од појединих истинитих чињеница, после две квалитетне провере у Виндишгарстену, не могу да побегну Владан Милојевић и стручни штаб Црвене звезде. Српски шампион јако тешко ствара шансе за гол, и није довољно опасан у континуитету…  Такав се бар утисак стекао после врло агресивнног меча са Аполоном.

Колеге које су у исто време на истом месту биле пре 12 месеци рећи ће да је Црвена звезда тада изгледала много боље. И утегнутије…. И да је могла оптимистично да гледа ка квалификацијама за Лигу шампиона.

Оптимизам и даље провејава у редовима српског шампиона, али има грешака које се понављају. Слика Звездиног тима, две седмице уочи дуела са Судувом, прилично је мутна. И разбистриће се тек када се појединци опораве од повреда (Панков и Јовичић), те када се дуго очекивана појачања имплементирају у систем Звездиног шефа стручног штаба.

Можда ће коначно утакмица са Зенитом да открије бар део одговора на сва питања, али у овом тренутку делује да Владан Милојевић има осморицу сигурних стартера. Остала тројица се траже.

За почетак сезоне нема много недоумица у дефанзивном реду. Док се Милан Борјан не врати са Голд Купа статус првог чувара мреже носиће Зоран Поповић. Показао је искусни голман да може да носи то бреме и са успехом замени једног од љубимаца Делија.

Бековске позиције су попуњене. Из сенке џокера универзалаца изаћи ће Марко Гобељић. И даље је ту Филип Стојковић, али је момак из Краљева против Клужа и Аполона био стартер поред десне аут линије. Није бриљирао, али је солидно обавио свој део посла. Има још много резерве у себи, што се посебно односи на његовог колегу са супротне стране Милана Родића. Дилема је само ко ће правити друштво Немањи Милуновићу у централном делу одбране. За Милојевића је права штета што је новајлија Панков имао проблем са предњом ложом и пропустио неколико тренинга и провере. Рупу је крпио Филип Стојковић, пошто се тек чека повратак Срђана Бабића, баш као и Милана Гајића. Тешко да ће тандем младих репрезентативаца бити у озбиљнијој конкуренцији за дуеле против литванског тима.

Мали проблеми Бранка Јовичића отворили су простор Горану Чаушићу на позицији једног задњег везног. После лоше сезоне сваки потез некадашњег капитена омладинаца црвено-белих посматра се кроз велику лупу. Није правио превагу на средини против оштрих Румуна и Кипрана, али одрадио је посао солидно. Када Кањас буде надошао биће занимљиво видети за кога ће се одлучити Владан Милојевић бар на почетку сезоне.

Сигурни стартери су Душан Јованчић, Марко Марин, па и Ел Фарду Бен обзиром на све што је урадио у прошлости и заслужио звање једног од најбољих странаца у новијој историји. Дилема је на позицији десног крила где тренутно предност има Милан Јевтовић. С обзиром да је потрошио прошлу годину бивши члан Розенборга је заслужио више од прелазне оцене. Мада ће морати да буде много, много опаснији. За петама су му Вукановић и Симић, који је добијао шансу у врху нападу.

А у нападу је ситуација кристално јасна. Црвена звезда је осуђена на Ричмонда Боаћија. Потенцијални репрезентативац Гане и даље тражи назнаке некадашње форме. И не успева му. Говор тела му није најбољи, али на Маракани верују да ће бити прави када је најпотребније. И када цео тим буде много опаснији.

Извор: моззартспорт

Фото: ФК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар