Ђоковић положио први предвимблдонски тест!

На првом од два предвиђена егзибициона меча на "Будлсу" наш ас бољи од Гарина.  Изненађење за Новака у Енглеској: Ту је била и ОНА! Најбољи тенисер света заиграо је на егзибиционом турниру, а после меча доживео и пријатан сусрет.

Тенис 25.06.2019 | 17:49
Ђоковић положио први предвимблдонски тест!
Након што је провео скоро две седмице у родном Београду након пораза у полуфиналу Ролан Гароса окружен породицом и тренирајући, Новак Ђоковић је наставио припреме за предстојећи Вимблдон на традиционалном позивном, езибиционом турниру у околини Лондона, популарном "Будлсу".

То је уједно био и први пут ове године да је стао на тениски терен прекривен травом, али му то није сметало да рутински савлада Чилеанца Кристијана Гарина са 2:0, по сетовима 6:2 и 6:4. Након меча српски тенисер се нашалио са публиком да неће, као што је урадио 2014. заједно са Бугарином Григором Димитровим да пред окупљеним народом одигра стриптиз пошто је ипак сада отац два детета и супруг..

Најављено је да ће Ноле још сутра играти на "Будлсу", али није познато са којим противником, након чега се и дефинитивно сели на Вимблдон где обрачуни у главном жребу почињу у понедељак 1. јула. Поред Ђоковићаи Гарина на овом егзибиционом такмичењу учествују још Фабио Фоњини, Дебнис Шаповалов, Дијего Шварцман, Мартин Клижан, Томаш Бердих, Роберто Баутиса Агут, Карен Хачанов, Стефанос Циципас и Димитров.



Новак Ђоковић поново је на терену!

Први тенисер света радно је провео паузу након Ролан Гароса, а овог уторка одиграо је први меч од Париза. На егзибиционом турниру "Будлс" у близини Лондона, Ноле је одиграо меч у два сета против младог Чилеанца Кристијана Гарина (23) и победио без значајних проблема (6:2, 6:4).

На терену је провео довољно времена да "осети" енглеску траву после дугог периода, у склопу припреме за Вимблдон, који почиње 1. јула.

После меча, Ђоковић се подсетио свог претходног наступа на истом месту и детаља који је пратио његов тадашњи меч.

"Памтим да сам имао овде неке сцене без мајице. Видео сам данас слику од пре пет-шест година и била је ту иза моје столице једна дама којој сам дао мајицу. Не знам да ли је сада овде... О, ево је!", рекао је Ђоковић, па се изненадио када је угледао познато лице.



"Мислио сам да ћете обући моју мајицу", рекао је пријатно изненађени Новак, на шта му је она одговорила из ложе да је хтела да има зелену, какву је носио на данашњем мечу.

"Знате, сада сам ожењен и отац сам, па морам да задржим неке ствари приватно и морамо да поштујемо моју супругу, па не могу да се скинем и поклоним вам мајицу", насмејао се Ђоковић.

"И да знате сви, тада је била у питању само мајица", додао је Новак кроз осмех.

Када је вратио причу на тенис, Ђоковић је рекао да се као и увек радује предстојећем Вимблдону и да га дочекује спреман.

"Познато је да сам одувек сањао да освојим Вимблдон. Са шест-седам година сам импровизовао тај трофеј, замишљао га како подижем пехар испред огледала..." 

Чини се да сезону на трави дочекује у одличном расположењу.

"Моја породица је у Србији, био сам тамо током паузе, тренирао сам, био сам са родитељима и биле су то лепе посете, које се не догађају често. Имао сам шансу да радим и неке ствари мимо тениса, али наравно - радио сам нешто и у вези са тенисом, пре свега због траве, која је сасвим другачија подлога од шљаке. На трави се осећам природно, већ четврти дан сам на њој, тренирам и веома сам задовољан како играм. Надам се да ћу моћи да наставим овако", додао је Ђоковић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар