Вимблдон - квал.: Олга у 2. колу!

Млада српска тенисерка Олга Даниловић успешно је започела квалификације за такмичење на трећем Гренд слем турниру сезоне, Вимблдону.

Тенис 25.06.2019 | 16:45
Вимблдон - квал.: Олга у 2. колу!
Београдска тенисерка је на старту победила Британку Еден Силву, 431. на светској листи са 6:4, 7:6 (2).

Меч је трајао укупно 96 минута и ово је била трећа Олгина победа у последњих месец дана.

Даниловићева је у првом сету направила брејк у деветом гему за 5:4 да би потом одсервирала за 6:4.

Имала је Олга брејк и у другом, одузела је сервис противници у трећем гему, потом је водила и са 4:2, али Силва се вратила, изједначила на 4:4 и убрзо су две играчице стигле до тај-брејка.

Српска тенисерка је од почетка заиграла сигурно, повела је са 3:1, потом је изгубила поен, али је везала наредна четири и пласирала се у другу рунду.

Тамо је чека боља из меча 146. играчице света, Словакиње Ребеке Срамкове и Францускиње Амандин Хесе (232).

Олга Даниловић успела је да се пробије до другог од три кола квалификација на Вимблдону. Али, не без проблема иако јој противница, барем по пласману није ни до колена.

Млада Београђанка се намучила против 431. тенисерке света, али је успела да победи и обезбеди барем још који дан боравка на најпрестижнијем тениском турниру на свету, али и да задржи шансу да се нађе међу 128 играчица у главном жребу пошто је била боља од Британке Иден Силве у два сета, резултатом 6:4 и 7:6 (2). Меч је потрајао сат и 37 минута

Наша тенисерка није блистала, а посебно се мучила са првим сервисом, достигавши тек нешто преко 50 успешности, што не сме да дозволи на најбржој подлози у свету белог спорта. Сваки јачи сервис, а Олга их свакако без проблема продукује, на трави је практично пола поена, али ако се погоди. Да је тај аспект игре младе Београђанке на нивоу, данас би лако решила проблем са Силвом.

Наредна противница тренутно 119. тенисерки је Францускиња Амандин Хес која је савладала Словакињу Ребеку Срамкову са 2:0, по сетовима 7:5 (6) и 6:3. Поред Даниловићке шансу кроз квалификације сингла у Вимблдону тражи јој једна наша представница, Дејана Радановић која игра против Францускиње Осеан Додан.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар