Де Лихт и „предсједник“ Пике - очи у очи на Бахамима!

Искусни штопер пред озбиљним задатком – да наговори Холанђанина да дође у Каталонију.

Фудбал 25.06.2019 | 20:50
Де Лихт и „предсједник“ Пике - очи у очи на Бахамима!
Не каже се узалуд да су праве вредности у ситним детаљима. Кристијано Роналдо је једним разговором после финала Лиге нација уверио Матијса де Лихта да му је место у Јувентусу, чиме га је значајно удаљио од потписа за Барселону, али и Пари Сен Жермен. Сада се људи из редова шпанског првака воде истом стратегијом­.

После наводних гласина да је дигао буну против довођења холандског штопера, уплашен да би могао да му одузме место у тиму, Ђерар Пике ће се у најскорије време видети са Де Лихтом очи у очи. И то ни мање, ни више, него на Бахамима. Тамо се Ајаксов капитен тренутно налази на одмору управо на егзотичном карипском острву између Кубе и Флориде, а ових дана тим подручјем креће се и Пике заједно са супругом Шакиром и децом. Зато ће Барселона покушати да се врати у игру за потпис, пошто је примарни циљ и био још зимус да на стадион Камп Ноу "слете" Де Лихт и Де Јонг. 

У фудбалским круговима познато је да Ђерар Пике има надимак „Председник“, чак је неколико пута јавно истицао да би једног дана волео да се кандидује за председничко место у Барселони, те да је самим тим његов утицај у клубу велики. То је оно што Барселони у овом тренутку треба када је Де Лихт у питању - неко ко би искористио свој утицај да врбује Холанђанина, баш као што је то у неколико речи урадио Кристијано Роналдо.

Мундо Депортиво јавља да Де Лихт није одустао од Барселоне, као што ни Барселона није одустала од Де Лихта. Разлог зашто се Де Лихт још није одлучио лежи у жељи његове породице да се добро извага свака понуда и извуче пројекат који доноси најбољу перспективу, у спортском, финансијском и играчком смислу.

Барселона је донедавно била први кандидат за Де Лихтов потпис. После састанка клупских челника са Мином Рајолом у Монте Карлу изгледало је да је практично све готово, али се ситуација драстично променила после разговора одржаних у Амстердаму, када је посао требало да буде закључен.

Од тада је први фаворит постао ПСЖ, али се после смене Антера Енрикеа и доласка Леонарда на место спортског директора стање изменило и сада је Јувентус у доброј позицији. Ипак, Стара дама не нуди новца колико и ПСЖ или Барселона, али обећава минуте и офанзивни фудбал који би требало да му одговара по филозофији због присуства Маурисија Сарија.

Све је и даље врло отворено и сваки расплет је реалан.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар