Британски тинејџер: Само да избјегнем идола Новака!

Млади британски тенисер Пол Џаб један је од оних који су имали среће да добију вајд карту за учешће на Вимблдону.

Тенис 25.06.2019 | 18:27
Британски тинејџер: Само да избјегнем идола Новака!
Џаб (19) који је 472. на АТП листи, родом је из Хала, а неколико година играо је за Универзитет Јужна Каролина и каже да му је идол Новак Ђоковић.

Џаб је понедељак у Истборну поражен од Тејлора Фрица са 6:2, 6:3 и одмах је пожурио за Лондон где ће се припремати за учешће на трећем Гренд слем турниру сезоне.

"Спреман сам да дам све од себе. Нема разлога за страх, у супротном била би то непотребно пропуштена прилика за мене. Све се брзо дешавало у мом животу, ових неколико недеља ми је све променило, надам се да могу да изађем на крај са очекивањима", рекао је Џаб.

Каже да је одрастао гледајући идола Новака Ђоковића, али признаје да не би волео да му се светски број један нађе са друге стране мреже.

"Волим то како се креће елегантно и уопште како игра. Проучавао сам Новакову игру јако дуго. Да ли ми је сан да играм са њим на Вимблдону? Вероватно бих имао минималне шансе, тако да не би било добро да се састанемо", каже тенисер из Хала.

Каже да му је то што је отишао у Америку много помогло.

"Дефинитивно не бих био у овој позицији да нисам ишао тим путем. На врху сам у колеџ тенису, први у овој сезони, играо сам са добрим играчима. То ми је помогло да се припремим за ово што ме очекује. На колеџу сам остварио много победа. Добар тенис који сада играм је захваљујући урађеном у прошлој сезони", закључио је Џаб.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар