Тенисери БиХ након двије године домаћини у Зеници!

Дејвис куп репрезентација БиХ у септембру ће ривале из Чешке дочекати у зеничкој "Арени".

Тенис 25.06.2019 | 15:55
Тенисери БиХ након двије године домаћини у Зеници!
Тениски савез Босне и Херцеговине потписао је Меморандум о сарадњи с Градом Зеница и Јавним предузећем за управљање спортским објектима у том граду, којим су све дефинисали међусобне обавезе за организацију Дејвис куп дуела између БиХ и Републике Чешке, који ће се играти 14. и 15. септембра ове године.

"Ово ће бити четврти пут да играмо у Зеници. Први пут смо играли 2016, када смо и 'пробили лед' те овдје побиједили Тунис, а годину дана касније и Пољску. Нажалост, овдје смо изгубили од Холандије", подсјетио је на данашњој прес-конференцији директор ТСБиХ Сенад Хаџимешић, који је напоменуо како су се, у конкуренцији сарајевских дворана "Зетра" и "Скендерија" те тузланског "Мејдана", одлучили и Чехе дочекати у Градској арени "Хусејин Смајловић" у Зеници.

"Не треба много говорити о чешком тенису и њиховим играчима, јер сви знамо о како се квалитетним играчима ради. Желим овом приликом да захвалим Граду Зеници и ЈП, који су препознали да тениска репрезентација поново треба да буде гост у овом граду", казао је Хаџимешић, који је изразио наду да ће поново бити добра посјета у Зеници.

Директор ЈП за управљање спортским објектима у граду Зеница Недим Талић најавио је како ће се потпуно ставити на располагање ТСБиХ, када је у питању техничка организација меча у "Арени".

Представник Градске управе Кенан Узуновић изразио је задовољство што поново имају прилику да буду домаћини једној од државних селекција, чиме остварују и своју идеју "Зеница град спорта".

"Част нам је и задовољство да ће Дејвис куп репрезентација БиХ након двије године гостовати у Зеници. Посебно ме радује и чињеница да ће Чешка, највјероватније, доћи у најјачем саставу, што је врло важно за публику", казао је Узуновић.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар