Заслужили сте: "Делфинима" исплаћено СВЕ!

Ватерполистима Србије исплаћене све заостале премије, бонуси награде још од 2008. године! Држава регулисала дуг Ватерполо савеза од 1,2 милиона евра.

Остали спортови 25.06.2019 | 13:04
Заслужили сте: "Делфинима" исплаћено СВЕ!
Ако је неко од спортиста ове земље заслужио да добије новчану награду за све што је урадио онда су то, без дилеме, ватерполисти Србије.

Од 2008. године, ватерполо репрезентација Србије (готово у истом саставу) освојила је чак 26 медаља, од чега три олимпијске (једно злато), четири са светских првенстава, шест са европских првенстава, 10 са светских лига и три са светских купова.

Момци који су освајали СВЕ у последњих десетак година добијали су обећања да ће им бити исплаћиване обећане награде које држава даје из буџета. Али, све до сада, новац није био исплаћиван, или је било исплаћивано мало, недовољно, "парче по парче".

Једни од најискуснијих у српском тиму који су учествовали у свим наведеним успесима и освајањима медаља Андрија Прлаиновић и Душко Пијетловић рекли су за "Информер" да им је држава сада исплатила СВЕ!

Дуг Ватерполо савеза Србије од 1,2 милиона евра регулисан је из буџета, односно од новца грађана, а највећи део те суме чинили су бонуси репрезентативцима за освојене медаље од 2008. до 2018. године.  

"Пре неког времена су нам исплаћене све премије и оно што нам је следеловало играњем за репрезентацију. И морам да признам да смо сада мирнији", рекао је Пијетловић.

Он истиче да новац НИКАДА није био мотив репрезентативцима Србије.

"Ми смо увек давали све од себе и нисмо дозволили да финансијска ситуација у Савезу утиче на наше резултате. Репрезентација је освајала медаље без обзира на све, јер нама новац никада није био приоритет. Свакако да је лепо што је и тај део сређен", каже Пијетловић.

Андрија Прлаиновић, чији је говор после освојеног злата на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру изазвао велику пажњу и многе коментаре, додаја да је "ситуација у Ватерполо савезу Србије коначно добра".

"Много се лакше функционише када су регулисана сва дуговања. Наше мисли су сада окренуте само ка наредним такмичењима. То је једино о чему сад морамо да размишљамо, а више не морамо да себавимо финансијама и веома сам срећан због тога", каже Прлаиновић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар